Opzetbad kopen? De 5 beste getest

Als het lekker weer is dan is er niks beters dan een opzetbad waar je in kunt gaan zitten. Of je een grote of een kleine neer gaat zetten maakt dan nog niet eens zoveel uit. Het idee dat je af kunt koelen in een opzetbad zorgt er al voor dat je verkoeling krijgt. Er zijn heel veel soorten en maten waardoor er ook zeker eentje is die bij jouw tuin of balkon gaan passen.

Hoe ziet een opzetbad eruit?

Een opzetbad is in de meeste gevallen een frame waar een liner bij zit, de liner gaat door het frame heen waardoor het een soort zak wordt. Die zak laat je vollopen met water en dan heb je een zwembad. Je kunt ook voor kleiner gaan en dan kun je kiezen voor een kleiner bad, soms zijn die van hard plastic maar het ook zijn dat je die op moet pompen. Een opzetbad is in vele maten te koop, je bepaalt natuurlijk helemaal zelf welk formaat je wilt hebben.

Wat kost het?

De kosten van een opzetbad zijn heel erg verschillend, als je een kleine hebt dan kost die een stuk minder dan wanneer je er eentje hebt van een paar meter. Ook is het zo dat je betaald voor het merk, een bekend merk kost vele malen duurder dan een onbekend merk. Kijk dus goed naar wat je wilt en wat dat gaat kosten, misschien kun je het wel goedkoper doen doordat hij ergens in de aanbieding is. Wat ook bepalend is, de tijd van het jaar dat je het gaat kopen.

Waar koop je een opzetbad?

Je kunt een opzetbad op veel verschillende plekken kopen, denk dan eens aan een zwembad winkel. Daar verkopen ze het hele jaar door opzetbaden, als het weer zomer begint te worden dan kun je ze bijna overal halen tot aan de drogist en supermarkten. Een groot opzetbad is vaak zwaar, als je niet wilt slepen dan kun je die dus het beste online bestellen. Dat scheelt heel veel slepen, de bezorger brengt het tot aan je voordeur en jij hoeft het pakket met enkel maar aan te nemen.

Hoe onderhoud je een opzetbad?

Afhankelijk van welk opzetbad je hebt moet je het ook onderhouden, als je een kleintje hebt dan kun je die gewoon leeggooien na gebruik. Als je een groot opzetbad hebt dan komt er meer onderhoud bij kijken, welk onderhoud dat precies is staat vermeld bij het bad zelf. Over het algemeen is het niet heel erg moeilijk om het te onderhouden.

Voor wie is een opzetbad geschikt?

Een opzetbad is niet voor iedereen geschikt, laat nooit kleine kinderen alleen bij het bad. Het is heel erg belangrijk dat er altijd een volwassen persoon bij het opzetbad aanwezig is. Op die manier kan het voorkomen worden dat er iets gebeurt, zelfs als er maar een klein laagje water in het zwembad zit kan er wat gebeuren. Blijf daarom altijd bij het bad als er kinderen in de buurt zijn. Ben je ook opzoek naar een zwembadzeil voor het bad? Kijk dan hier voor de beste 5 zwembadzeilen!

De beste 5 opzetbaden van 2023

1

Opvouwbaar zitbad Bad voor volwassenen en kinderen kinderbad Opzetbad opvouwbaar bad zitdouche mobiele badkuip met afvoer bad douche Blauw

foto van een Opvouwbaar zitbad Bad voor volwassenen en kinderen kinderbad Opzetbad opvouwbaar bad zitdouche mobiele badkuip met afvoer bad douche Blauw
9.4Expert Score
Beste keuze opzetbad

Het opvouwbare bad biedt dé oplossing! In de douche, de tuin, op de camping en het balkon, je kan Het opvouwbare bad gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Binnen 5 minuten heeft u het bad in elkaar gezet en weer afgebroken en het neemt bijna geen ruimte in beslag. Het bad is geschikt voor alle volwassenen en kinderen die zichzelf lekker willen verwennen waar en wanneer ze dat maar willen!

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

SWING opzetzwembad metal frame rond 305 x 076 m

foto van een SWING opzetzwembad metal frame rond 305 x 076 m
8.9Expert Score
Hoge kwaliteit opzetbad

Het ronde SWING metal frame zwembad met de afmeting 3.05 x 0.76m past door zijn afmeting in bijna iedere tuin. Het ronde opzetzwembad is door zijn 3 lagen liner extreem duurzaam en heeft een sterke structuur door het metalen frame. Dit zwembad levert veel zwemplezier en zorgt voor een heerlijke verkoeling tijdens de hete zomerdagen.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Goede kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Oneiro’s Luxe Intex Zwembad Easy Set Opzetbad

8.3Expert Score
Redelijke kwaliteit opzetbad

Geef uw kind urenlang speelplezier met dit super gave zwembad! Met de warme zomerdagen in aantocht is dit de ultieme bezigheid voor uw kinderen. Het is leuk om in te zwemmen + spetteren en het geeft ze verkoeling.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

SWING opzetzwembad metal frame rond 366 x 091 m

foto van een SWING opzetzwembad metal frame rond 366 x 091 m
7.8Expert Score
Middelmatige kwaliteit opzetbad

Het ronde SWING zwembad past vrijwel in iedere grote achtertuin en heeft ruimte voor de hele familie. Het ronde opzetzwembad is door zijn 3 lagen liner extreem duurzaam en heeft een sterke structuur door het metalen frame. Dit zwembad levert veel zwemplezier en zorgt voor een heerlijke verkoeling tijdens de hete zomerdagen.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

SWING opzetzwembad metal frame rond 366 x 084 m 

6.4Expert Score
Vijfde beste opzetbad uit de test

Het ronde opzetzwembad is eenvoudig op te zetten en makkelijk te onderhouden. Door het stevige frame staat het zwembad extra stabiel.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart