Negatieve scanner kopen? De 5 beste getest

Iedereen heeft het wel in zijn kast, een rolletje met negatieven. Vaak kun je daar niks meer mee maar het is leuk om te hebben. Nog leuker is het als je ze met een negatieve scanner alsnog kunt bekijken. De foto’s die je dan al lang niet hebt gezien krijg je dan weer allemaal te zien.

Wanneer maak je gebruik van een negatieve scanner?

Je kunt met een scanner veel dingen scannen, blaadjes maar ook belangrijke papieren. Die kun je dan opslaan op je computer zodat je ze niet kwijt kunt raken, met een speciale negatieve scanner kun de negatieven van bijvoorbeeld je foto’s scannen en opslaan. Als je ze opslaat dan staan ze op de computer, je kunt dan zelf beslissen of je ze ergens anders nog wilt. Je zou ze op een usb stick kunnen zetten zodat je ze makkelijk kunt delen.

Is het gebruik van een negatieve scanner moeilijk?

Het gebruik van een negatieve scanner is niet moeilijker dan een andere scanner, als je weet hoe je met een gewone scanner om moet gaan dan weet je ook hoe je met een negatieve scanner om moet gaan. Door op de juiste knopjes te drukken kun je heel eenvoudig de negatieven scannen, het is dan enkel nog maar een kwestie van ze op de juiste plaats opslaan. Als je ze graag wilt delen met iemand zou je ze zelfs als foto mee kunnen sturen in een mail.

Waar koop je het?

Een negatieve scanner kun je het beste kopen bij een elektronicawinkel, daar weten ze precies welke je nodig hebt. Als je er weinig verstand van hebt dan is een miskoop snel gedaan, bij een elektronicawinkel weten ze namelijk wel welke het beste past in jouw situatie. Als jij aangeeft wat je precies verwacht dan kunnen hun bepalen welke jou dat kan geven.

Wat kost een het?

De kosten van een negatieve scanner zullen niet de pan uit schieten, het hangt er wel vanaf wat je wilt. Er zijn er namelijk in heel erg veel soorten, je hebt ze in een grote en kleine variant. Als je een kleine variant neemt dan betaal je daar minder voor dan wanneer je een grote koopt. Het hangt dus helemaal af van wat je nodig hebt en wat je gaat kopen, je bepaalt zelf de prijs die je gaat betalen.

Hoe weet je welke de juiste negatieve scanner is voor jou?

Bij elke negatieve scanner staat vermeld wat je ervan kunt verwachten, als dat jou aanspreekt dan kan  het zijn dat het de juiste negatieve scanner voor jou is. Als je het echt niet weet dan kun je beter om advies vragen, je weet dan zeker dat je de juiste meekrijgt naar huis. Het zou zonde zijn als je de verkeerde hebt en dat hij niet doet wat je ervan verwacht. Je zou dan alsnog een nieuwe moeten kopen, je kunt dan toch beter even doorkijken zodat je wel met de goede aan de slag kunt gaan.

De beste 5 negatieve scanners van 2023

1

Reflecta Scanner X22

foto van een Reflecta Scanner X22
9.4Expert Score
Hoogste kwaliteit negatief scanner

Met de reflecta x22-Scan kunnen gemonteerde dia’s en negatieven op een zeer eenvoudige en snelle manier gedigitaliseerd in hoge kwaliteit worden.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Veho Smartfix VFS014SF

foto van een Veho Smartfix VFS014SF
Expert Score
Awesome

Place here Description for your reviewbox

3

Silvercrest Negatiefscanner

foto van een Silvercrest Negatiefscanner
8.2Expert Score
Derde beste negatief scanner uit de test

De gemiddelde vader en moeder ouder dan 55 hebben een doos met dia’s op zolder staan. Daarnaast staat waarschijnlijk nog een diaprojector te verstoffen. Dia’s van jaren geleden zijn heel tof om eens terug te kijken, maar realiteit leert dat we dat eigenlijk nooit doen. Wat ze een stuk toegankelijker maken is als je ze digitaal kunt bekijken. En ja dat kan, als je ze digitaliseert met deze negatief-/diascanner van de Lidl. Die werkt, zoals de naam al zegt, niet alleen voor je dia’s maar ook voor je oude (en nieuwe) negatieven.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

ZERO 90 Negatief Scanner

foto van een ZERO 90 Negatief Scanner
7.8Expert Score
Een negatief scanner van middelmatige kwaliteit

Digitaliseer nu zelf je negatieven met deze negatieven scanner van ZERO 90. In tegenstelling tot het laten digitaliseren van je negatieven in een fotowinkel, hoef je jouw huis niet te verlaten en hoef je niet per foto te betalen.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Easypix Cyberscanner View

foto van een Easypix Cyberscanner View
7Expert Score
Matige kwaliteit negatief scanner

De Easypix Cyberscanner View 3-in-1 scanner voor 135/126/110 film is een handige 3-in-1 scanner met 14 MP sensor. De Cyberscanner View is een kleurennegatief scanner, zwartwitnegatief scanner en een diascanner in één.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart