Plantenladder kopen? De 5 beste review

Planten voegen veel sfeer toe aan je interieur, maar hebben ook nog andere voordelen. Zo zijn er ook veel luchtzuiverende planten en werken planten ook stress verlagend. Maar als je een kleine woning of kleine ruimte hebt waar je ze neer wilt zetten, kan dit soms een uitdaging zijn. Een plantenladder is hier een ideale oplossing voor!

Wat is een plantenladder?

Een plantenladder is de oplossing voor verticaal tuinieren. Maar ze binnen neerzetten is natuurlijk ook een slim idee. Met een plantenladder ga je de hoogte in werken om je planten meer te zetten. Het is een ladderframe met vaak wat bredere planken. Ook zit er meer ruimte tussen de verschillende treden dan bij een normale ladder.

Op deze treden kun je je planten neerzetten. Omdat je op deze manier de hoogte in gaat, kun je op dezelfde plek een stuk meer planten kwijt. Er zijn veel verschillende soorten en stijlen plantenladders waar je uit kunt kiezen. Zo is er altijd wel een variant die het beste bij jouw woning past.

Verschillende soorten plantenladders

Er zijn veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende is de enkele ladder. Dit is een soort ladder met de treden die je tegen de muur aan zet. Zo kun je hem makkelijk in een hoek zetten en zo je plantenladder met planten vullen.

Daarnaast heb je ook plantenladders die een klassiek A ladder frame hebben. Deze kun je los van de muur zetten en kun je eigenlijk overal in huis plaatsen waar je wilt. Met zo’n plantenladder kun je er meer planten kwijt en je het geeft ook nog eens een heel speels effect in je interieur.

Hoe kies je de beste plantenladder?

Wat de beste plantenladder voor jou is, is volledig je persoonlijke smaak en voorkeur. Allereerst is het natuurlijk slim om te bedenken waar je de ladder neer wilt gaan zetten. Is dit in een hoek van de kamer of wil je hem als een ladder los van de muur als bijvoorbeeld een wand scheiding neerzetten? Als je de plantenladder tegen de muur moet zetten, kun je hem natuurlijk niet overal kwijt.

Daarnaast zijn natuurlijk ook de afmetingen belangrijk. Ze kunnen verschillen in breedte maar ook in hoogte. Ook kan het aantal treden verschillen. Hij moet natuurlijk wel genoeg treden hebben om al je planten op kwijt te kunnen!

De 5 beste plantenladder

1

BeInspired Plantenrek Plantenrekken

foto van een BeInspired Plantenrek Plantenrekken
9.3Expert Score
Stijlvol, duurzaam houten plantenrek, binnen/buiten, 6 schappen, driehoekig.

Ik heb onlangs de Be-Inspired® Plantenrek aangeschaft en ik ben echt tevreden met mijn aankoop. Dit houten plantenrek met zes schappen en een driehoeksontwerp is zowel geschikt voor binnen als buiten, waardoor het een veelzijdige en functionele oplossing is voor mijn groeiende plantencollectie. Het eenvoudige, maar stijlvolle ontwerp past perfect in mijn interieur en de stevige constructie geeft me vertrouwen in de duurzaamheid van het product.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Esschert Design Plantenladder

foto van een Esschert Design Plantenladder
8.8Expert Score
Stijlvolle, stevige plantenladder; makkelijk te monteren; ruimtebesparend.

De Esschert Design Plantenladder is een prachtige toevoeging aan elke tuin, balkon of terras. Met zijn solide constructie en stijlvolle ontwerp biedt deze plantenladder zowel functionaliteit als een visueel aantrekkelijk element. De ladder is gemaakt van duurzaam hout en biedt voldoende ruimte voor meerdere plantenbakken, zodat u uw groene oase op een ordelijke en esthetische manier kunt creëren.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Esschert Design Plantenladder

foto van een Esschert Design Plantenladder
8Expert Score
Stijlvol, stevig, ruimtebesparend, makkelijk te monteren, aantrekkelijk.

De Esschert Design driehoekige plantenladder is een stijlvolle en praktische toevoeging aan elke tuin of balkon. Met zijn stevige metalen constructie is deze ladder ontworpen om lang mee te gaan. De ladder heeft drie niveaus om uw planten op een aantrekkelijke manier te etaleren en biedt voldoende ruimte voor verschillende potten en planten. Ondanks het eenvoudige ontwerp biedt het ook genoeg steun voor de planten om veilig te blijven staan.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

QUVIO Plantenrek Plantentrap

foto van een QUVIO Plantenrek Plantentrap
7.7Expert Score
Stijlvol, duurzaam bamboe, stevig, ruimtebesparend, eenvoudige montage, veelzijdig.

De QUVIO plantenrek/plantenladder is een uitstekende aanschaf voor liefhebbers van planten en interieurdecoratie. Dit bamboe rek van 15 x 53 x 17 cm (lxbxh) biedt een solide en stijlvolle manier om je favoriete planten te presenteren. De ladder heeft drie etages, waardoor er voldoende ruimte is voor meerdere planten en potten van verschillende afmetingen. De natuurlijke bamboe-uitstraling past goed bij diverse interieurs en geeft een knusse sfeer aan je woonruimte. De ladder is eenvoudig in elkaar te zetten door de duidelijke instructies en meegeleverde benodigdheden. Het duurzame materiaal garandeert een lange levensduur van dit product. Ondanks dat het lichtgewicht is, zorgt het stabiele ontwerp ervoor dat het sterk genoeg is om meerdere planten te dragen.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

BeInspired Plantenrek Plantenrekken

foto van een BeInspired Plantenrek Plantenrekken
6.7Expert Score
Stijlvol, stevig, ruim, veelzijdig, duurzaam.

Ik heb onlangs het Be-Inspired Plantenrek aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Het houten ontwerp met 4 schappen biedt voldoende ruimte voor mijn plantencollectie en zorgt voor een stijlvolle en organische uitstraling in mijn woonkamer. De constructie is stevig en stabiel, waardoor ik erop kan vertrouwen dat mijn planten veilig zijn. Het plantenrek is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, wat voor extra veelzijdigheid zorgt.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart