Paraplustandaard kopen? De 5 beste review

Paraplu’s zijn eigenlijk erg onhandige dingen om op te bergen. Zeker wanneer ze nat zijn wil je ze liever niet aan je kapstok hebben hangen. Daarom is een paraplustandaard of paraplubak ideaal om neer te zetten.

Waarom een paraplustandaard?

Zeker, hier is de zin met de interne link ingevoegd: Een paraplustandaard is een handige hoge bak waar je paraplu’s makkelijk in kunt zetten. Ze zullen hier niet omver vallen en vooral niet in de weg staan. Ook kan het erg vervelend zijn wanneer je thuis komt met een natte paraplu en je moet hem aan de kapstok hangen of tegen de muur aan zetten. Zo zal hij op de grond gaan druppelen of zelfs de muur beschadigen. Daarom kan een plakbandroller gebruikt worden om eventuele druppelspunten af te dekken en verdere beschadiging te voorkomen.

Een paraplustandaard lost dit probleem voor je op. Onder in de paraplustandaard zit een opvangbak waar het water in opgevangen wordt. Dit is natuurlijk vaak weinig water, dus dit verdampt makkelijk. Zo komt het niet op de vloer terecht en heb je geen last van waterdruppels overal.

Soorten paraplustandaards

Over het algemeen zijn paraplustandaards een bak waar je je paraplu in kan zetten. Deze komen in veel verschillende soorten en uitvoeringen. Over het algemeen zijn ze alleen rond de 50 à 60 cm hoog en hebben ze meerdere vakken waar je de paraplu in kan zetten. Zo zal bijvoorbeeld een natte paraplu een net droge paraplu niet weer nat maken.

Over het algemeen worden paraplustandaards gemaakt van kunststof of metaal. Dit omdat deze materialen het beste tegen water kunnen. Ook kunnen ze natuurlijk qua stijl veel verschillen. Er zijn klassiek vierkante standaarden, maar ook leuke en grappige standaarden die bijvoorbeeld lijken op een omgekeerde paraplu. Zo kun je altijd wel een paraplustandaard vinden die het beste in jouw interieur past.

Hoe kies je de juiste paraplustandaard?

Als je op zoek bent naar een paraplustandaard moet je eerst beslissen waar je hem gaat plaatsen. Ze zijn er namelijk in erg veel verschillende maten, van klein met ruimte voor 4 paraplu’s, naar een stuk grotere waar wel 8 tot 10 paraplu’s in passen. Hij moet wel goed op de plek passen die je in gedachten had.

Kijk verder goed naar het materiaal waar hij van gemaakt is en hoe stevig hij staat. De prijs-kwaliteitverhouding is ook belangrijk en je wilt natuurlijk ook een paraplustandaard die het beste bij je interieur past. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze!

De 5 beste paraplustandaard

1

Metalen parasolhouder paraplustandaard

foto van een Metalen parasolhouder paraplustandaard
9.1Expert Score
Stevig, praktisch, eenvoudige montage, ruimtebesparend, verstelbaar, waardevolle investering.

Ik heb onlangs de Metalen Parasolhouder XL (25-38 mm, 01 stuks) aangeschaft voor mijn balkon en ik ben ontzettend tevreden over dit product. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en de parasolhouder is zeer eenvoudig te monteren aan zowel mijn balkon als terrastafel. Dankzij het verstelbare ontwerp kan ik met gemak mijn parasol positioneren en stevig op zijn plek houden, wat ideaal is tijdens zonnige dagen en winderige momenten.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Snelle levering
2

Relaxdays paraplubak metaal

foto van een Relaxdays paraplubak metaal
8.6Expert Score
Stijlvol, stevig, praktisch, spatwaterdicht, multifunctioneel, ruimtebesparend, duurzaam, stabiel, eenvoudige montage.

Na onlangs de Relaxdays metalen ronde paraplubak aangeschaft te hebben, ben ik erg tevreden met mijn aankoop. Niet alleen zorgt deze paraplubak voor een stijlvolle en elegante oplossing om paraplu’s en wandelstokken in op te bergen, het stevige metalen materiaal biedt ook een duurzaam en robuust product. Bovendien past het moderne ontwerp gemakkelijk bij diverse interieurstijlen, zonder uit de toon te vallen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Relaxdays paraplubak metaal

foto van een Relaxdays paraplubak metaal
8.3Expert Score
Stijlvol, stevig, functioneel, ruim, makkelijk schoon te maken.

Ik heb onlangs de Relaxdays paraplubak aangeschaft en ben erg tevreden over dit product. Deze metalen, ronde parapluhouder past mooi in mijn interieur en is uiterst praktisch. Het hoge design biedt voldoende ruimte voor meerdere paraplu’s en zorgt ervoor dat ze goed kunnen drogen. Het stevige materiaal en stabiele ontwerp geven me het vertrouwen dat deze paraplubak lang meegaat.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

MIRA Home Parapluhouder

foto van een MIRA Home Parapluhouder
7.6Expert Score
Stijlvol, modern, duurzaam, compact, handig, stevig, veelzijdig, makkelijk schoon, betaalbaar.

De MIRA Home parapluhouder is een stijlvolle en praktische toevoeging aan mijn hal. Deze moderne paraplubak in klassieke zwarte uitvoering is zeer functioneel met zijn afmetingen van 15,5 x 15,5 x 49 cm, waardoor hij gemakkelijk in elke ruimte past zonder veel ruimte in te nemen. De paraplubak heeft een stabiele basis en is gemaakt van hoogwaardige materialen, wat zorgt voor duurzaamheid en gemak bij het reinigen.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Paraplubak Metalen Vintage

foto van een Paraplubak Metalen Vintage
6.7Expert Score
Stijlvol, stevig, compact, vintage, handig.

De vintage metalen paraplubak van Bol. com is een stijlvolle en functionele oplossing om je paraplu’s georganiseerd op te bergen. De groen-grijze kleur met brons afgelakte afwerking geeft het een tijdloze uitstraling die past bij veel interieurstijlen. Deze paraplustandaard heeft een afmeting van 26 x 21 x 35 cm en is gemaakt van hoogwaardig metaal, wat zorgt voor een lange levensduur en stevigheid.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart