Snelkoker kopen? De 5 beste getest

Iedereen heeft weleens een dag dat er geen tijd is om uitgebreid in de keuken te gaan staan om te koken. De snelkoker is op zo een dag de ideale aanvulling op de apparaten in je keuken. In een handomdraai toch nog een gezonde maaltijd op tafel zetten is natuurlijk geweldig, helemaal als je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Maar wat houdt een snelkoker dan precies in en wat kun je er allemaal mee?

Wat is een snelkoker

Een snelkoker wordt ook wel een snelkookpan of een hogedrukpan genoemd. In deze pan kun je gerechten onder hoge druk klaarmaken. Door de druk in de pan wordt het water verwarmd tot een hogere temperatuur.

Doordat de temperatuur van het water hoger is kun je de gerechten in twee derde van de normale tijd klaarmaken. Het koken in een snelkookpan spaart je tijd uit waardoor je minder tijd kwijt bent aan het koken.

Hoe gebruik je een snelkoker

Een snelkoker is heel eenvoudig te bedienen. Als je de ingrediënten in de pan hebt zitten giet je het water in de pan. Wanneer je dat hebt gedaan doe je de deksel op de pan en je sluit hem af. Nadat het deksel afgesloten is kun je de pan instellen op de gewenste stand.

Dan plaats je de snelkoker op de warmtebron. Hierdoor neemt de druk in de pan toe. Wanneer de kooktijd voorbij is haal je de snelkoker van de warmtebron af en laat je de druk (stoom) ontsnappen via de ontluchtingsklep.

Voor wie is het geschikt?

De snelkoker is uitermate geschikt voor mensen die een druk leven hebben en die geen tijd hebben om uren in de keuken te gaan staan maar toch een verantwoorde maaltijd op tafel willen hebben staan.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Wanneer je een snelkoker wil gaan kopen moet je met een aantal dingen rekening houden. Een van die dingen is bijvoorbeeld voor hoeveel personen er gekookt moet worden. Dit bepaalt namelijk de inhoud die de snelkookpan dan minimaal zou moeten hebben.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar de opties die erop zitten en of je die opties wel echt nodig hebt of gaat gebruiken. Daarnaast is de snelheid van de snelkoker natuurlijk ook heel erg belangrijk.

Het onderhoud van een snelkoker

Wanneer je nadat je de snelkoker hebt gebruik toe bent gekomen aan het schoonmaken van de snelkoker dan kun je dit het best doen met sop. Het wordt afgeraden de snelkoker in de vaatwasser te reinigen.

Bij de meeste snelkokers kun je verschillende onderdelen losmaken van de deksel zodat je de deksel makkelijk en goed schoon kan maken. Zorg er wel voor dat je de onderdelen goed droog hebt gemaakt voordat je deze weer terug gaat plaatsen op de deksel.

Dit hoef je niet iedere keer te doen, maar het is wel verstandig om dit regelmatig te doen, helemaal als je de snelkoker regelmatig gebruikt. Dan kan een grote schoonmaakbeurt helemaal geen kwaad zo op zijn tijd.

De beste 5 snelkoker van 2023

1

Tefal Secure5 NEO Snelkookpan 4 liter

foto van een Tefal Secure5 NEO Snelkookpan 4 liter
9.4Expert Score
Beste keuze snelkoker

Met de Tefal Secure5 NEO Snelkookpan – 4 liter bereid je een maaltijd tweemaal zo snel als in een traditionele kookpan. Deze snelkookpan van Tefal is ideaal voor het bereiden van maaltijden waarvan de bereidingstijd lang is, zoals hachee en stoofvlees of het stomen van verse groenten. Ook kan je er heerlijke visgerichten in koken of gebruiken voor het bereiden van soepen of stamppotten.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

BK Snelkookpan 22 cm Glans

foto van een BK Snelkookpan 22 cm Glans
8.4Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit snelkoker

De BK snelkookpan helpt je om gezonde maaltijden snel op tafel te zetten. Het kost je de helft van de tijd die je normaal nodig hebt en vitaminen en mineralen blijven behouden. De inhoud van de pan is 6 liter. In een snelkookpan kook je een gerecht onder hoge druk bij ongeveer 160 graden Celsius, daardoor kun je de pan maximaal 2/3 vullen en is de effectieve kookinhoud bij gebruik onder druk 4 liter.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Springlane Roestvrijstalen Snelkookpan

foto van een Springlane Roestvrijstalen Snelkookpan
7.8Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Hou je van lekker koken, maar is na een lange dag het hakken, bakken, roeren, en, en, en… gewoon te veel werk voor je? Dan hoef je de bezorgservice niet te bellen, want met een snelkookpan van Springlane maak je in een handomdraai je favoriete warme gerechten en stoofpotjes! Dankzij het speciale hogedrukdeksel kan de geproduceerde stoom tijdens de bereiding niet ontsnappen, waardoor de kooktemperatuur in de pan stijgt. Het resultaat: kortere gaartijden en sneller genieten! Om ervoor te zorgen dat je op elke honger bent voorbereid, is de snelkookpan verkrijgbaar met een inhoud van 4 of 6 liter.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Royalty Line RLPS4

foto van een Royalty Line RLPS4
7.5Expert Score
Vierde beste snelkoker uit de test

Royalty Line RL-PS4; Snelkookpan 4L Inhoud: 4 liter Zijhandgreep voor veilig hanteren Deksel met Ventiel en Rubber pakking voor het afdichten Indicatie Rod Stainless Steel Body Draaihendel Klem voor de veiligheid Push-Proof Klep (veiligheidsventiel)

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Materiaal is sterk
 • Snelle levering
5

WMF Perfect Snelkookpan

foto van een WMF Perfect Snelkookpan
6.2Expert Score
Een snelkoker van matige kwaliteit

De klassieker onder de snelkookpannen: WMF Perfect. De bereiding van gerechten met behulp van de snelkookpan is modern, snel en gezond. Dankzij de extreme druk en hoge temperaturen wordt de kooktijd tot wel 70% verminderd in vergelijking met traditioneel koken. En dat is niet alles, doordat de kooktijd versneld wordt bespaar je ook nog eens 50% energie! Daarnaast blijven de vitaminen in het eten veel beter bewaard waardoor dit ook een van de gezondste manieren van koken is. Dit zie je ook terug in de kleur van de ingrediënten, deze blijft veel beter bewaard. Al met al alleen maar voordelen!

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Voordelige prijs
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart