Soepterrine kopen? De 5 beste getest

Bij het eten van een soepje als voorgerecht is het natuurlijk wel fijn en gezellig als je de soep ook op een leuke manier op kan dienen. Om dit te kunnen doen zou je de soep in een soepterrine op tafel kunnen zetten. Dit ziet er natuurlijk veel leuker uit als wanneer je een hele grote pan met soep op tafel zou zetten. Maar wat is een soepterrine dan eigenlijk en wat kun je er allemaal mee?

Wat is een soepterrine?

Een soepterrine is een grote diepe schaal die wordt gebruikt om soep of een stoofpot op te dienen. Deze schaal heeft meestal een ronde of een ovale vorm en is voorzien van een sierlijke deksel. Over het algemeen heeft een soepterrine ook een uitstekende voetrand en zit er ook nog een onderschotel bij waar je de soepterrine dan weer op kan zetten.

De soepterrine is meestal gemaakt van geglazuurd aardewerk en is voorzien van een inkeping. Die inkeping is er dan weer voor bedoeld om een soeplepel of sauslepel in de terrine te kunnen steken, zodat je het gerecht makkelijk op kan scheppen.

Hoe gebruik je een soepterrine

Een soepterrine wordt gebruikt voor het opdienen van soep, saus of een stoofschotel. De soepterrine is voorzien van een deksel waardoor het gerecht dat in de soepterrine opgediend gaat worden lekker warm blijft, ook als het al op de tafel staat.

Voor wie is het geschikt?

Een soepterrine werd vroeger vaak gebruikt in de betere kringen. Daar hadden de mensen dan vaak een servies van porselein. Een pronkstuk als een soepterrine mag dan niet ontbreken aan deze collectie.

Later werd het ook vaker gebruikt bij de wat lagere klassen in de bevolking en werd het meer een gebruik dan een uitzondering om de soepterrine te gebruiken. Maar in het begin was een soepterrine echt alleen voor de welgestelden.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Als je een soepterrine gaat kopen dan zul je naar een aantal dingen moeten kijken. Wil je hem los kopen als aanvulling op je huidige servies, dan moet je er natuurlijk opletten dat de terrine goed bij je huidige servies past.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten voor hoeveel personen je de terrine wil gaan gebruiken. Met deze informatie en wetenschap kun je kiezen voor welk formaat terrine je wil gaan. Het aantal personen waarvoor je soep op moet dienen is hierbij een grote raadgever.

Het onderhoud van een soepterrine

Het is helemaal afhankelijk van het materiaal waar de soepterrine van gemaakt is hoe je deze zou moeten onderhouden. Als je een soepterrine hebt die van aardewerk gemaakt is, dan zul je deze altijd met de hand schoon moeten maken.

Heb je te maken met een soepterrine die van bijvoorbeeld rvs gemaakt is, dan is het veel makkelijker om deze te kunnen onderhouden. Rvs is een materiaal dat je gewoon in de vaatwasser kunt zetten. De soepterrine van aardewerk heeft meer onderhoud nodig als die van rvs.

De beste 5 soepterrine van 2023

1

Boerenbont Soepterrine

foto van een Boerenbont Soepterrine
9.3Expert Score
De hoogste kwaliteit soepterrine

Niets gezelliger dan een sfeervolle soepterrine op een mooi gedekte tafel. Of er nu winterse soep, stoofpot of zomerse gazpacho is klaargemaakt. Er is ook een bijpassende soeplepel. Incl. deksel.Deze soepterrine is onderdeel van het tijdloze Boerenbont servies. Sinds 1841 hét meest populaire aardewerk servies van ons land met zijn oer-Hollandse blauw-groen-rood-gele bloemdesign. De collectie vernieuwt met de tijd mee. Boerenbont, thuis waar je ook bent.De Boerenbont Soepterrine heeft een inhoud van 4 liter.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Glazen Soepterrine

foto van een Glazen Soepterrine
Expert Score
Awesome

Place here Description for your reviewbox

3

Soepterrine Soep set porselein Marmer

foto van een Soepterrine Soep set porselein Marmer
8Expert Score
Redelijke kwaliteit soepterrine

Een 8 delige soepterrine set van porselein met een marmer design en een contrasterende kleur, verkrijgbaar in zwart en wit en met goudkleurige of zilveren details. De terrine heeft oren en een deksel met knop. Inhoud 3.5 liter.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Olympia soepterrine

foto van een Olympia soepterrine
7.2Expert Score
Vierde beste soepterrine uit de test

Een zeer uitgebreide lijn puur wit porselein van een zeer sterke vitro kwaliteit wat een lange levensduur garandeerd. Multi-functionele items die stapelbaar en extra versterkt zijn door de gerolde kanten. Oven, magnetron, vriezer en vaatswasmachine besten LET OP: Sommige kenmerken wijken af. Voor meer informatie neem contact op via e-mail.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Tomaat soepterrine

foto van een Tomaat soepterrine
6.4Expert Score
Een soepterrine van matige kwaliteit

Tomaat schaal met deksel – soepterrine tomaat klein De producten van Piccobella zijn ambachtelijk vervaardigd en handbeschilderd in Italie. Omdat het artikel met de hand gemaakt wordt kan het wat afwijken van de foto.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart