Spanstang kopen? De 5 beste getest

Bij het verplaatsen van een lading kan het zijn dat de lading niet de hele ruimte van de laadruimte vult. Hierdoor kan de lading gaan schuiven met als gevolg dat de lading beschadigd kan raken tijdens het vervoeren. Om dit te voorkomen zou je bij het vervoeren gebruik kunnen maken van een spanstang. Wat is een spanstang en hoe kun je die dan gebruiken bij het vervoeren van de lading?

Wat is een spanstang

Een spantang is een stang waarmee je lading in een wagen kan zekeren. Met zekeren wordt bedoeld dat je er dan voor zorgt dat de lading niet kan verplaatsen tijdens het vervoeren. OP die manier weet je zeker dat de lading aan een stuk aan zal komen op de plaats van bestemming.

Er zijn verschillende manieren waarop spanstangen kunnen werken. Laat je goed informeren over welk soort spanstang het best zou kunnen zijn voor de lading die jij wil gaan vervoeren. Het is belangrijk dat je de lading op een veilige manier vervoert om schade aan de lading te voorkomen.

Hoe gebruik je een spanstang?

Een spanstang kun je zowel horizontaal als verticaal bevestigen in de laadbak van je auto. Spanstangen. Ere zijn verschillende soorten spanstangen te vinden met verschillende soorten systemen waarmee je de lading vast kunt zetten.

Je moet goed kijken naar welk systeem het meest geschikt is voor jou in de laadbak. Voor iedere laadruimte is een geschikte laadstang te vinden. Vaak werkt deze hydraulisch en onder druk waardoor ze altijd zullen passen.

Voor wie is het geschikt?

Een spanstang wordt het meest gebruikt binnen de logistiek. Er is geen vrachtwagen die geen gebruik maakt van spanstangen voor het zekeren van de lading. Hierbij kun je denken aan het vervoer van de goederen naar de supermarkten.

Ook verhuisbedrijven maken veel gebruik van spanbanden om ervoor te zorgen dat de verhuizing zonder problemen verloopt en er geen schade ontstaat tijdens het vervoeren van de spullen die verhuisd moeten worden.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Als je op zoek gaat naar de meest geschikte spanstang, dan moet je er op letten dat je ze zowel horizontaal als verticaal kunt gebruiken. Hou goed voor ogen met welk doel je de spanstangen wil gaan kopen.

Twijfel je over welke spanstang het meest geschikt is omdat je verschillende soorten en maten kan vinden, dan doe je er goed aan om je goed te laten informeren voordat je overgaat tot het kopen van de spanstang.

Het onderhoud van een spanstang

Doordat spanstangen steeds gebruikt worden en onder hoge druk komen te staan tijdens het gebruiken is het van groot belang dat de spanstangen regelmatig worden onderhouden door ze schoon te maken en de delen die kunnen bewegen in te smeren met onderhoudsvet.

Deze manier van onderhouden zorgt ervoor dat je de spanstangen lang kan gebruiken op een veilige manier. En dat is natuurlijk helemaal de bedoeling wanneer je gebruik maakt van de spanstangen tijdens het vervoeren van een lading.

De beste 5 spanstang van 2023

1

Kleine Wolke douche stang spanstang 75×125 cm

foto van een Kleine Wolke douche stang spanstang 75x125 cm
9.4Expert Score
Hoogste kwaliteit spanstang

Hoge kwaliteit Spanstang chroom 75-125cm (ø 21 mm) van het merk Kleine Wolke.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Kleine Wolke Spanstang Zwart 125220 cm

foto van een Kleine Wolke Spanstang Zwart 125220 cm
8.9Expert Score
Top kwaliteit spanstang

Kleine Wolke Spanstang Zwart 125-220 cm (21 mm)

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Kleine Wolke douche stang spanstang 125×220 cm

foto van een Kleine Wolke douche stang spanstang 125x220 cm
7.9Expert Score
Een spanstang van redelijke kwaliteit

De telescoop douchestang is onderdeel van een reeks kwalitatieve Kleine Wolke producten. Met de telescoop douchestang van Kleine Wolke weet je vrijwel zeker dat je goed zit. Met zijn royale lengte tussen de 125cm en 220cm zijn de meeste douche- of nisruimtes gemakkelijk te overzien. Dankzij het uitschuifsysteem is deze vast te zitten tussen de wanden waardoor er niet geboord hoeft te worden. 

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Kleine Wolke Spanstang Chroom 125220 cm 22 mm

foto van een Kleine Wolke Spanstang Chroom 125220 cm 22 mm
7.3Expert Score
Vierde beste spanstang uit de test

Kleine Wolke Spanstang Chroom 125-220 cm (22 mm)

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Kleine Wolke douche stang spanstang 75×125 cm 21 cm wit

foto van een Kleine Wolke douche stang spanstang 75x125 cm 21 cm wit
6.9Expert Score
Vijfde beste spanstang uit de test

Kleine Wolke douche stang spanstang 75×125 cm, 21 cm, wit

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Voordelige prijs
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart