Als je er ook altijd al moeite mee hebt gehad met het raspen van chocolade of Parmezaanse kaas omdat je de meest geschikte rasp niet in huis hebt, dan zou je er over na kunnen denken om een trommelrasp aan te schaffen. Nu vraag je je wellicht af wat een trommelrasp dan precies is en hoe je die dan het best zou kunnen gebruiken? Lees hier meer over in deze blog.
Wat is een trommelrasp?
Een trommelrasp is een molen die speciaal geschikt is voor het raspen van harde dingen als chocolade of Parmezaanse kaas. Het gebruiken van een trommelrasp is heel hygiënisch. De rasp komt in de trommel terecht.
Een trommelrasp kun je ook op tafel zetten zodat mensen zelf zouden kunnen raspen. Het voedsel dat in de rasp zit hoeft niet aangeraakt te worden, hierdoor kun je deze ook met een gerust hart langs de tafel laten gaan.
Ook kinderen kunnen veilig gebruik maken van een trommelrasp. Op een veilige manier kun je dan zelf je chocolade of Parmezaanse kaas raspen zonder je knokkels helemaal open te halen. Dit heb je natuurlijk al wel een keer meegemaakt met de huis tuin en keukenrasp.
Hoe gebruik je een trommelrasp
Een trommelrasp is heel eenvoudig te gebruiken, Je doet het stukje kaas of chocolade in de rasp en draait aan de hendel waardoor de kaas of chocolade geraspt wordt en in de trommel terecht komt. Uit de trommel kan de raps van over het gerecht gestrooid worden.
Voor wie is het geschikt?
Een trommelrasp is uitermate geschikt voor mensen die veel in de keuken staan en veel gebruik maken van Parmezaanse kaas of chocolade schilfers voor de gerechten. In zo een geval mag een trommelrasp niet ontbreken in de keukenuitrusting. Hiermee kan je zonder je handen te beschadigen toch de harde stukken geraspt krijgen.
Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?
Bij het kopen van een trommelrasp moet je er op letten dat hij niet te zwaar is en in de categorie lichtgewicht zou passen. Hierdoor is de trommelrasp eenvoudig door te geven als je hem aan tafel zou gaan gebruiken.
Daarnaast doe je er goed aan om voor een niet al te grote trommel te kiezen. Dit kan eraan bijdragen dat de kaas of het stukje chocolade dat je wil gaan raspen er niet uit zal vallen wanneer je hem aan het gebruiken bent.
Het onderhoud van een trommelrasp
Als je de rasp hebt gebruikt dan zou je hem eigenlijk meteen onder de kraan af moeten spoelen. Dit om te voorkomen dat de resten die achtergebleven zijn in de rasp uit gaan drogen en vast komen te zitten in de gaatjes van de rasp.
Mochten er kaas resten in de rasp achter zijn gebleven dan kun je deze verwijderen door een halve citroen te nemen en met de vleeskant van de citroen over de rasp heen te wrijven. Als je hierna de rasp afspoelt zul je zien dat de kaasresten verdwenen zijn.