Trommelrasp kopen? De 5 beste getest

Als je er ook altijd al moeite mee hebt gehad met het raspen van chocolade of Parmezaanse kaas omdat je de meest geschikte rasp niet in huis hebt, dan zou je er over na kunnen denken om een trommelrasp aan te schaffen. Nu vraag je je wellicht af wat een trommelrasp dan precies is en hoe je die dan het best zou kunnen gebruiken? Lees hier meer over in deze blog.

Wat is een trommelrasp?

Een trommelrasp is een molen die speciaal geschikt is voor het raspen van harde dingen als chocolade of Parmezaanse kaas. Het gebruiken van een trommelrasp is heel hygiënisch. De rasp komt in de trommel terecht.

Een trommelrasp kun je ook op tafel zetten zodat mensen zelf zouden kunnen raspen. Het voedsel dat in de rasp zit hoeft niet aangeraakt te worden, hierdoor kun je deze ook met een gerust hart langs de tafel laten gaan.

Ook kinderen kunnen veilig gebruik maken van een trommelrasp. Op een veilige manier kun je dan zelf je chocolade of Parmezaanse kaas raspen zonder je knokkels helemaal open te halen. Dit heb je natuurlijk al wel een keer meegemaakt met de huis tuin en keukenrasp.

Hoe gebruik je een trommelrasp

Een trommelrasp is heel eenvoudig te gebruiken, Je doet het stukje kaas of chocolade in de rasp en draait aan de hendel waardoor de kaas of chocolade geraspt wordt en in de trommel terecht komt. Uit de trommel kan de raps van over het gerecht gestrooid worden.

Voor wie is het geschikt?

Een trommelrasp is uitermate geschikt voor mensen die veel in de keuken staan en veel gebruik maken van Parmezaanse kaas of chocolade schilfers voor de gerechten. In zo een geval mag een trommelrasp niet ontbreken in de keukenuitrusting. Hiermee kan je zonder je handen te beschadigen toch de harde stukken geraspt krijgen.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Bij het kopen van een trommelrasp moet je er op letten dat hij niet te zwaar is en in de categorie lichtgewicht zou passen. Hierdoor is de trommelrasp eenvoudig door te geven als je hem aan tafel zou gaan gebruiken.

Daarnaast doe je er goed aan om voor een niet al te grote trommel te kiezen. Dit kan eraan bijdragen dat de kaas of het stukje chocolade dat je wil gaan raspen er niet uit zal vallen wanneer je hem aan het gebruiken bent.

Het onderhoud van een trommelrasp

Als je de rasp hebt gebruikt dan zou je hem eigenlijk meteen onder de kraan af moeten spoelen. Dit om te voorkomen dat de resten die achtergebleven zijn in de rasp uit gaan drogen en vast komen te zitten in de gaatjes van de rasp.

Mochten er kaas resten in de rasp achter zijn gebleven dan kun je deze verwijderen door een halve citroen te nemen en met de vleeskant van de citroen over de rasp heen te wrijven. Als je hierna de rasp afspoelt zul je zien dat de kaasresten verdwenen zijn.

De beste 5 trommelrasp van 2023

1

Luxe Rasp Snij Molen Opzetstuk geschikt voor KitchenAid van In round 

foto van een Luxe Rasp Snij Molen Opzetstuk geschikt voor KitchenAid van In round 
9.4Expert Score
Hoogste kwaliteit trommelrasp

Hou jij van geraspte kaas op jouw pizza of pasta? Krijg jij het al warm als je denkt aan perfect gesneden fijne groenten in jouw salade? Zelfs het verstoppen van groenten in je gerechten voor de kids wordt met deze handige uitvinding nooit meer hetzelfde. Jouw problemen in de keuken laten wij voor jou verdwijnen als geraspte kaas voor de zon!

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Westmark trio trommelrasp

foto van een Westmark trio trommelrasp
8.5Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit trommelrasp

Het snijden van diverse soorten groente en noten doe je met deze Trio trommelrasp van Westmark. Deze handige trommelrasp heeft 3 verschillende trommels met diverse snijbladen. De extreem scherpe messen snijden door de meest harde groente- en notensoorten. Het apparaat is eenvoudig in gebruik. Plaats de gewenste trommelrasp in de houder en draai vervolgens aan de hendel. Het resultaat is een mooi gesneden groente of geraspte noten. En na gebruik reinig je de RVS snijbladen eenvoudig in de vaatwasmachine. De behuizing van de rasp is gemaakt van duurzaam kunststof is schoon te maken met een doekje. De afmeting van deze trommelrasp is 19 x 10,5 x 9,7 cm.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Orange85 Trommelrasp 

foto van een Orange85 Trommelrasp 
8.3Expert Score
Een trommelrasp van redelijke kwaliteit

Een stuk kaas raspen kan soms lastig zijn. Zeker wanneer je nog maar een klein stukje kaas hebt. De kans dat je je bezeert aan de rasp is aanwezig. Met deze Orange85 Kaas Trommelrasp RVS kun je eenvoudig en veilig je kaas raspen. Aan de bovenkant van de rasp zit een bakje. Je plaatst een stuk (parmezaanse) kaas en het klepje houdt het stuk op zijn plek. Op het klepje kan je druk zetten waarmee het stuk kaas tegen de rasp aangedrukt wordt. Door het ronddraaien van de ’trommel’ wordt de kaas geraspt. Op deze manier kan je mooi aan tafel de kaas over het eten serveren. Dit geeft een luxe Touch aan het diner.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Zyliss Kaasmolen wit 2 trommels

foto van een Zyliss Kaasmolen wit 2 trommels
7.3Expert Score
Een trommelrasp van middelmatige kwaliteit

Kaasmolen met twee verschillende rasptrommels, beiden in zuren geëtst voor een perfect resultaat. Kan zowel op tafel als in de keuken gebruikt worden.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Rasptrommels Uitbreiding Set Van 2 Stuks TRANSFORMA Gefu

foto van een Rasptrommels Uitbreiding Set Van 2 Stuks TRANSFORMA Gefu
6.2Expert Score
Matige kwaliteit trommelrasp

Ben je in het bezit van de Transforma trommelrasp van Gefu en ben je opzoek naar extra trommels? Deze set is een goede aanvulling. De Laser Cut kroonrasp is ideaal voor het maken van aardappel pannenkoekendeeg of voor het raspen van harde kazen. De scherpe ‘kronen’ snijden alle ingrediënten snel en moeiteloos fijn. De Laser Cut birchertrommel is voorzien van grovere gaten die in tegengestelde richting werken. Hierdoor is hij perfect voor het raspen van appel, wortel, knolselderij, radijs en aardappelen. Na gebruik kunnen de trommels worden schoongemaakt in de vaatwasser.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart