Afgietdeksel kopen? De 5 beste review

Wanneer je bijvoorbeeld rijst of pasta in een pan kookt zul je het water moeten afschieten wanneer het klaar is. Je kunt het doen met een vergiet of een zeef, maar dit is niet altijd even handig en kan ervoor zorgen dat veel rijst of pasta naast de pan valt tijdens het afgieten. Een afgietdeksel is hier de oplossing voor.

Wat is een afgietdeksel?

Een afgietdeksel is een deksel waar gaatjes in zitten, wat het een stuk makkelijker maakt om rijst of pasta af te gieten. Je plaatst deze deksel simpelweg op de pan en kunt hem meteen afgieten. Dit zorgt ervoor dat er geen rijst of pasta meer uit de pan valt of aan de zeef of vergiet vastplakt.

Een afgietdeksel is vaak gemaakt van roestvrij staal of kunststof en past precies op je pan. Er zijn dan ook verschillende formaten en soorten zodat er voor elke pan een passend afgietdeksel voor is. Het is dan ook een item dat snel onmisbaar zal worden in je keuken.

Verschillende soorten afgietdeksel

Er zijn veel verschillende soorten afgietdeksels. Dit is natuurlijk logisch aangezien er ook veel verschillende soorten pannen zijn. Als eerste heb je een klassieke afgietdeksel. Dit is een complete deksel voor op je pan met gaatjes waar het water doorheen kan. Op deze manier kun je direct vanuit de pan afgieten.

Daarnaast heb je ook de halve variant. Dit is een halve deksel die je op een gedeelte van de pan kunt zetten. Ook dit is erg handig en dit is vaak ook een universele maat die je bij meerdere pannen kunt gebruiken. Als laatste zijn er ook pannensets waar er in de rand van deksel al gaatjes gemaakt zijn. Ook dit is handig voor het afgieten van pannen. Dit werkt bij grotere porties alleen minder effectief dan een afgietdeksel.

Hoe kies je het juiste afgietdeksel?

Het belangrijkste bij het kiezen van een afgietdeksel is dat hij goed op de pan past. Daar zijn veel verschillende formaten en wanneer een deksel net te klein of te groot is zal hij niet zo fijn kunnen werken. Ook zijn er universele deksels die de bovenkant van de pan overlappen en je op die manier kunt gebruiken om het water af te gieten. Het is maar net wat je hier zelf het makkelijkste fijn vindt werken en of je hem voor meerdere pannen nodig hebt.

De 5 beste afgietdeksel

1

SensaHome Siliconen Vergiet

foto van een SensaHome Siliconen Vergiet
9.3Expert Score
Handig, BPA-vrij, ruimtebesparend, universeel, sterk, hittebestendig, veilig, hygiënisch.

Ik heb onlangs de SensaHome Siliconen Vergiet gekocht, een handig keukenaccessoire voor afgieten in een stijlvolle grijze kleur. Dit BPA-vrije afgietdeksel is een uitstekende aanvulling op mijn keukenbenodigdheden. De hoge kwaliteit siliconen is hittebestendig en flexibel, waardoor het mogelijk is om het op verschillende soorten pannen te gebruiken. Ik was aangenaam verrast door de grip en stabiliteit van dit vergiet, waardoor het afgieten van pasta, groenten en andere voedingsmiddelen veiliger en gemakkelijker is geworden.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Afgiethulp Afgietdeksel met

foto van een Afgiethulp Afgietdeksel met
8.5Expert Score
Handig, veilig, tijdbesparend, duurzaam, universeel, eenvoudig, blauw afgietdeksel.

Ik heb onlangs de Afgiethulp – Afgietdeksel met handvaten – Makkelijk afgieten – Afgietdeksel – Blauw gekocht via bol. com en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Dit handige keukenhulpje maakt het afgieten van pasta, groenten en andere ingrediënten een stuk eenvoudiger en veiliger. De handvaten zorgen voor een stevige grip en het hittebestendig materiaal biedt extra veiligheid tijdens het afgieten. Bovendien past het universele afgietdeksel op verschillende maten pannen. Ik waardeer ook het stijlvolle blauwe ontwerp dat een leuke touch aan mijn keuken toevoegt.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Snelle levering
3

vergiet Afgietdeksel met

foto van een vergiet Afgietdeksel met
7.8Expert Score
Handig, solide, compact, eenvoudig afgieten, rode afgietdeksel.

Ik heb onlangs de Vergiet Afgietdeksel met handvaten aangeschaft via bol. com en ben er zeer tevreden over. Dit solide, compacte afgietdeksel in de kleur rood maakt het afgieten van pasta, groenten en andere etenswaren een stuk eenvoudiger en veiliger. Dankzij de handige handvaten is het ergonomisch en prettig in het gebruik, wat resulteert in minder geknoei in de keuken. Bovendien is de zeef van goede kwaliteit en houdt het kleinere voedseldeeltjes tegen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Set van 2x

foto van een Set van 2x
7Expert Score
Praktisch, duurzaam, RVS, past goed, voorkomt spatten, veelzijdig, 2 maten.

De Set van 2x universele RVS spatdeksels/afgietdeksels voor pannen 25-28 cm is een handige en onmisbare toevoeging aan elke keuken. Deze roestvrijstalen deksels passen perfect op pannen van 25 tot 28 cm en beschermen tegen ongewenste spatten tijdens het koken. Ze maken het afgieten van vloeistoffen moeiteloos en veilig, dankzij hun handige ontwerp en stevige handvat.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gewicht
5

Afgieter Veilig afgieten

foto van een Afgieter Veilig afgieten
6.2Expert Score
Veilig, handig, transparant, compact, duurzaam.

De Afgieter Veilig Afgieten – Solide Compacte Keuken Afgietdeksel is een handige en onmisbare keukenhulp voor iedere thuiskok. Met dit transparante afgietdeksel wordt het afgieten van pasta, rijst of groenten een fluitje van een cent, zonder het risico op verbrande vingers of gemorst eten. Het stevige en compacte ontwerp past op bijna iedere pan, waardoor het een ruimtebesparende oplossing is in vergelijking met traditionele vergieten en zeven.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Voordelige prijs
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart