Enkelbeschermers kopen? De 5 beste review

Wanneer je last hebt van je enkel is het soms wel zo fijn om een beschermer om te doen die jou helpt met je enkel ondersteunen. Een enkel beschermer kan dan ook zorgen dat je minder last hebt van je enkel en je dus makkelijker kan bewegen.

Wanneer gebruik je een enkel beschermer?

Wanneer je een zwakke enkel hebt kan het fijn zijn als je wat ondersteuning krijgt. Een enkelbeschermer kan je deze ondersteuning bieden. Zo kan het ook een blessure helpen herstellen en zorgen dat jij minder pijn hebt en beter op je enkel kunt staan.

Je kunt een enkelbeschermer in het dagelijkse leven gebruiken, maar ook tijdens het sporten zal hij genoeg ondersteuning bieden. Het is daarbij wel belangrijk dat je de juiste soort enkel beschermer hebt en dat hij goed past. Wanneer hij niet goed aansluit valt de werking weg en geeft hij geen steun meer.

Soorten enkelbeschermers

Er zijn verschillende soorten enkelbeschermers die jou kunnen helpen. We maken hier een onderscheid in tussen straps en elastische sokken. De elastische sokken zijn gemaakt van een elastisch materiaal dat je om je enkel heen schuift. Op deze manier ondersteunt hij je enkel op een lichte manier.

Als je kiest voor een enkelbeschermer in de vorm van straps, zul je een stuk meer steun kunnen ervaren. De straps bevestig je om je enkel en je voet door middel van klittenband. Dit zorgt er ook voor dat je hem steeds strakker kunt aantrekken mocht dit nodig zijn.

Hoe kies je de juiste enkelbeschermer?

“Daarbij is het ook essentieel om goede gezondheidsslippers te dragen, die ook bijdragen aan het stabiliseren van de enkel en het verminderen van de druk tijdens het lopen.”

Op die manier kun jij kiezen welke het beste bij jou zou kunnen passen. Ook moet je letten op het onderscheid van hoeveel steun ze geven. Wanneer je veel ondersteuning nodig hebt, kun je bijvoorbeeld beter een enkelbeschermer met straps kiezen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor als je gaat sporten. Wanneer je niet heel veel ondersteuning nodig hebt, is een enkelbeschermer van elastisch materiaal ook al genoeg steun.

De 5 beste enkelbeschermers

1

adidas Enkelbeschermer ZwartWit

foto van een adidas Enkelbeschermer ZwartWit
9.2Expert Score
Adidas enkelbeschermer: comfortabel, stevig, goede pasvorm, duurzaam, stijlvol.

Ik heb onlangs de Adidas Enkelbeschermer Zwart/Wit Small aangeschaft bij Bol. com en ben er zeer tevreden mee. Deze enkelbeschermers zijn van hoge kwaliteit en bieden een uitstekende ondersteuning en bescherming tijdens mijn sportactiviteiten. Het materiaal is zowel comfortabel als duurzaam, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over slijtage. De pasvorm is precies goed en de beschermer blijft goed op zijn plaats zitten tijdens het bewegen.

Goede punt(en)
  • Hoge kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Enorm gebruiksvriendelijk
2

S1 Sport Scheenbeschermers

foto van een S1 Sport Scheenbeschermers
8.8Expert Score
Comfortabel, goede bescherming, maat L, enkelbeschermers, voetbalcadeau.

Ik heb onlangs de S1 Sport Scheenbeschermers (inclusief enkelbeschermers, maat L) gekocht en ben uitermate tevreden met deze aankoop. Deze scheenbeschermers bieden niet alleen uitstekende bescherming voor mijn schenen tijdens het voetballen, maar ook voor mijn enkels dankzij de geïntegreerde enkelbeschermers. Het draagcomfort is zeer hoog door de anatomische pasvorm en ademende materialen. Bovendien zijn ze eenvoudig aan te trekken en blijven ze goed op hun plaats zitten dankzij de stevige klittenbandsluiting.

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Enkelbraces Enkelbeschermer 1

foto van een Enkelbraces Enkelbeschermer 1
7.9Expert Score
Comfortabele enkelbrace, goede ondersteuning, felle groene kleur.

Na onlangs deze Enkelbraces / Enkelbeschermer (1 Stuk, Groen, Maat M) te hebben aangeschaft, ben ik meer dan tevreden met de aankoop. De kwaliteit van het product is uitstekend en het biedt een goede ondersteuning aan mijn enkel, waardoor ik mij zekerder voel tijdens sportactiviteiten. Het draagcomfort is hoog, mede dankzij het ademende materiaal en de aanpasbare pasvorm.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Redelijke kwaliteit
  • Redelijk snelle levering
4

adidas Enkelbeschermer ZwartWit

foto van een adidas Enkelbeschermer ZwartWit
7.4Expert Score
Adidas enkelbeschermer: comfortabel, ondersteunend, duurzaam, lichtgewicht, stijlvol.

De adidas Enkelbeschermer Zwart/Wit Extra Large is een uitstekende keuze om je enkels te beschermen tijdens intensieve sportactiviteiten. Deze verstelbare enkelbeschermer biedt een hoog niveau van comfort, ondersteuning en stabiliteit, dankzij het hoogwaardige neopreen materiaal en de ergonomische vorm. De unieke combinatie van zwart en wit design geeft de enkelbeschermer een stijlvolle en sportieve uitstraling.

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Snelle levering
5

Victory Sports Enkelbeschermers

foto van een Victory Sports Enkelbeschermers
6.8Expert Score
Comfortabel, goede ondersteuning, duurzaam, ademend.

Ik heb onlangs de Victory Sports Enkelbeschermers in zwart, maat medium, aangeschaft en ik ben zeer tevreden met dit product. Ze bieden uitstekende ondersteuning en bescherming voor mijn enkels tijdens intensieve sportactiviteiten, zoals kickboksen en hardlopen. Het materiaal is van hoge kwaliteit en voelt comfortabel aan op de huid, zonder schuren of irritatie. De pasvorm is perfect dankzij het elastische materiaal, waardoor ze goed op hun plek blijven zitten en niet afzakken.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Matige kwaliteit
  • Snelle levering

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart