Kraanmoersleutel kopen? De 5 beste review

Als je graag klust, is de kans groot dat je veel gereedschap in huis hebt. Iets wat zeker niet in je collectie mag ontbreken is de kraanmoersleutel. Een kraanmoersleutel wordt gebruikt voor het vastdraaien of losmaken van moeren. Als je een fan bent van DIY-projecten, overweeg dan eens om je eigen lettersjabloon te maken.

De toepassing van de kraanmoersleutel

Een kraanmoersleutel kun je voor veel verschillende klussen gebruiken. Hij wordt vooral gebruikt voor het monteren of demonteren van moeren en bouten op bijvoorbeeld machines, voertuigen of huishoudelijke apparaten.

Daarnaast kan dit gereedschap ook zeker niet ontbreken bij een loodgieter. Hij gebruikt het vooral voor het vastdraaien van afvoeren, kranen en waterleidingen. Een goede kraanmoersleutel zorgt dat je een betere grip kan krijgen op de moer en daardoor kan voorkomen dat je het materiaal beschadigt.

Verschillende soorten kraanmoersleutels

Er zijn veel verschillende kraanmoersleutels te vinden. Onderling verschillen ze voornamelijk van formaat en merk. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verstelbare moersleutels te vinden. Toch zit er onderling nog verschil in de breedte en de lengte.

Ook heeft bijna elk merk klusgereedschap wel een kraanmoersleutel in zijn assortiment zitten. Hierbij kunnen ze er ook nog allemaal anders uitzien. Zo hebben bepaalde merken ook gezorgd dat de kraanmoersleutels een ergonomisch handvat hebben. Dit zorgt ervoor dat ze veel makkelijker in gebruik zijn en ze bieden je ook meer grip.

Waar moet je op letten Als je een kraan moersleutel koopt

Er zijn veel merken die kraammoersleutels verkopen. Er is dus een groot assortiment waarbij er onderling maar kleine verschillen zitten. Het is dus belangrijk om vooraf te weten welke klus je ermee wil klaren. Zo zou het zonde zijn als je een te kleine kraanmoersleutel koopt en deze uiteindelijk niet kan gebruiken om bijvoorbeeld je kraan aan te draaien.

Je kunt er in dat geval ook voor kiezen om een complete set te kopen. Een set bevat meerdere afmetingen en soorten kraanmoersleutels. Op deze manier weet je altijd dat je het juiste formaat in het set hebt zitten. Dit kan voorkomen dat je de klus niet kunt afronden.

Ook is het wel zo fijn om te kijken naar hoe ze in gebruik zijn. Er zit onderling ook een groot verschil in kwaliteit. Een ergonomisch handvat kan dan ook heel fijn zijn als je hem dagelijks gebruikt, maar is niet per se noodzakelijk als je een kraanmoersleutel koopt om soms eens te gebruiken voor een klusje in huis.

De 5 beste kraanmoersleutel

1

Kraanmoer Sleutel Kraanmoersleutel

foto van een Kraanmoer Sleutel Kraanmoersleutel
9.1Expert Score
Handig, verstelbaar, tijdbesparend, stevig, essentieel gereedschap, gebruiksvriendelijk.

De verstelbare Kraanmoer Sleutel is een must-have gereedschap voor iedere doe-het-zelver of vakman. Na aankoop via bol. com, werd het product snel geleverd en kwam het goed verpakt aan.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Snelle levering
2

7industries Kraanmoersleutel 250mm

foto van een 7industries Kraanmoersleutel 250mm
8.7Expert Score
Stevig, handig, veelzijdig, duurzaam, goede grip, unieke doppen.

De 7industries Kraanmoersleutel 250mm met 3 Losse Doorsteek Doppen is een handig en veelzijdig gereedschap dat elke doe-het-zelver in zijn collectie moet hebben. Deze kraanmoersleutel is gemaakt van stevig materiaal, waardoor het duurzaam en betrouwbaar is tijdens het klussen. Met de drie verschillende afneembare doorsteek doppen kan deze sleutel gemakkelijk aangepast worden aan verschillende klussen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

GS waterpomptang 250

foto van een GS waterpomptang 250
7.8Expert Score
Stevig, handig, goede grip, duurzaam, ideaal voor sanitair.

Deze duurzame en veelzijdige tang is gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor het bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage. Bovendien zorgt de anti-slip handgreep voor een comfortabele grip en veilig gebruik bij het aanpassen van kranen en leidingen. .

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

CK Kraanmoersleutel T4311

foto van een CK Kraanmoersleutel T4311
7Expert Score
Stevig, handig, effectief, gebruiksvriendelijk, duurzaam, hoge kwaliteit.

De C. K Kraanmoersleutel T4311 is een innovatief en duurzaam stuk gereedschap dat essentieel is voor elke doe-het-zelver of professional. Deze sleutel, beschikbaar op Bol. Het ontwerp van de sleutel is robuust en van hoge kwaliteit, wat resulteert in een lange levensduur en betrouwbaarheid.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

TOPEX KraanmoersleutelPijptang 90

foto van een TOPEX KraanmoersleutelPijptang 90
6.9Expert Score
Stevig, handig, kwaliteit, efficiënt, duurzaam.

De TOPEX Kraanmoersleutel/Pijptang met een lengte van 90 mm en een hoek van 90 graden is een zeer handig en gebruiksvriendelijk stuk gereedschap. De sleutel biedt een uitstekende grip op kranen, pijpen en moeren, waardoor het makkelijker wordt om moeilijk bereikbare plekken te bereiken en te werken. Het product is gemaakt van hoogwaardig staal, wat garant staat voor duurzaamheid en langdurig gebruik. De rode handgrepen zijn ergonomisch ontworpen en zorgen voor een comfortabele grip tijdens het werken.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart