De 5 beste patatpannen van 2022

Friteuses zijn een populair keukenhulpmiddel voor het bereiden van knapperige, heerlijke lekkernijen. Friteuses kunnen echter ook gevaarlijk zijn als ze niet goed gebruikt worden. Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant op te volgen en het juiste oliepeil aan te houden om te voorkomen dat het morst of overloopt.

Friteuses moeten ook op een stabiele, hittebestendige ondergrond worden geplaatst en uit de buurt van brandbare materialen worden gehouden. Maak de friteuse regelmatig schoon om ophoping en overtollig vet te voorkomen, wat tot brandgevaar kan leiden. Laat een friteuse bovendien nooit onbeheerd achter terwijl hij in gebruik is, want dan kan hij snel uit de hand lopen. Friteuses kunnen een heerlijke smaak toevoegen aan je kookkunst, maar ze moeten altijd voorzichtig gebruikt worden om de veiligheid in de keuken te waarborgen.

Wat is een Patatpan?

Als het om gefrituurd voedsel gaat, kan de juiste pan het verschil maken. Frituurpannen, bijvoorbeeld, hebben schuine kanten waardoor overtollige olie van het voedsel kan weglopen terwijl het kookt. Dit zorgt voor een krokanter en gelijkmatiger resultaat dan een pan met een platte bodem.

Bovendien zijn frietpannen meestal gemaakt van materialen als aluminium of anti-aanbaklaag, die helpen de warmte gelijkmatig te verdelen en voorkomen dat het voedsel blijft plakken. Dus als je de volgende keer frietjes of andere gefrituurde lekkernijen in elkaar wilt flansen, overweeg dan te investeren in een frietpan voor een optimaal resultaat.

Frituren met of zonder deksel

Als het gaat om het bakken van patat of een ander soort voedsel, kan vaak de vraag rijzen of je wel of niet een deksel moet gebruiken. Sommigen kunnen aanvoeren dat het weglaten van het deksel zorgt voor betere, krokantere resultaten. Maar het deksel weglaten brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Zonder deksel om de hete olie in te dammen, kunnen er spetters ontstaan, die brandwonden en brand kunnen veroorzaken.

Bovendien kan het zonder deksel om de warmte in de pan op te vangen langer duren voordat het eten goed gaar is, waardoor het risico van bacteriële besmetting toeneemt. Hoewel het gebruik van een deksel kan leiden tot iets zachtere frietjes, is het altijd de moeite waard om het zekere voor het onzekere te nemen en jezelf en je keuken te beschermen door er een te gebruiken. Dus als je de volgende keer aardappels gaat bakken, vergeet dan niet die vertrouwde frietpan met deksel te pakken.

Friteuse

De friteuse is onmisbaar in de keuken voor iedereen die van knapperig, gefrituurd voedsel houdt. Of het nu gaat om frietjes, kippenvleugels of tempura-groenten, met de friteuse kun je snel en gemakkelijk koken met een knapperige buitenkant en een hete, luchtige binnenkant. Friteuses vereisen echter ook zorgvuldige aandacht voor de veiligheid.

Olie kan snel gevaarlijke temperaturen bereiken, en spetters kunnen brandwonden veroorzaken als ze niet goed in de gaten worden gehouden. Het is belangrijk om de instructies voor de friteuse zorgvuldig te lezen en op te volgen, en ervoor te zorgen dat je de friteuse regelmatig schoonmaakt om overmatige ophoping van olieresten te voorkomen. Goed gebruikt kunnen friteuses heerlijke maaltijden opleveren, maar ze moeten altijd voorzichtig worden behandeld.

Wanneer is de frituurpan warm?

Bij het bakken van voedsel is het belangrijk erop te letten wanneer de koekenpan of pan heet genoeg is om te beginnen met koken. In het algemeen wil je dat de frituurolie minstens 350 graden Fahrenheit bereikt voordat je voedsel toevoegt. Een gemakkelijke manier om dit te testen is door een klein stukje brood of een druppel water in de olie te doen; als het sist en meteen bruin begint te worden, is de koekenpan klaar voor gebruik. Zo niet, wacht dan iets langer tot de olie de juiste temperatuur heeft bereikt.

Frituren met een koude frituurpan kan leiden tot ongelijkmatig gaar of vettig voedsel, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat je frituurpan heet is voordat je begint. Het kan ook nodig zijn om de hitte tijdens het frituren aan te passen om een gelijkmatige temperatuur te handhaven en te voorkomen dat het voedsel aanbrandt. Door goed in de gaten te houden wanneer je friteuse heet genoeg is om te koken, zul je elke keer met succes heerlijke gefrituurde gerechten kunnen maken.

De beste 5 Patatpan van 2022

1

Bourgini Classic Deep Fryer Plus

foto van een Bourgini Classic Deep Fryer Plus
9.1Expert Score
De beste Patatpan

Kleine Wolke Spanstang Zwart 125-220 cm (21 mm)

Goede punt(en)
 • Inkortbaar
 • Makkelijk op te bergen
 • Makkelijk te werk
2

Tomado TDF6001B

foto van een Tomado TDF6001B
8.9Expert Score
Hoge kwaliteit Patatpan

De telescoop douchestang is onderdeel van een reeks kwalitatieve Kleine Wolke producten. Met de telescoop douchestang van Kleine Wolke weet je vrijwel zeker dat je goed zit. Met zijn royale lengte tussen de 125cm en 220cm zijn de meeste douche- of nisruimtes gemakkelijk te overzien. Dankzij het uitschuifsysteem is deze vast te zitten tussen de wanden waardoor er niet geboord hoeft te worden. 

Goede punt(en)
 • Stevig werken
 • Makkelijk in gebruik
 • Makkelijk te werk
3

Tomado TDF3001B 

7.9Expert Score
Derde beste Patatpan uit de test

Kleine Wolke Spanstang Chroom 125-220 cm (22 mm)

Goede punt(en)
 • Ideale inhoud
 • Ergonomisch ontwerp
 • Draagbaar
4

Tefal Super Uno FR3140

foto van een Tefal Super Uno FR3140
7.8Expert Score
Middelmatige kwaliteit Patatpan

Kleine Wolke douche stang spanstang 75×125 cm, 21 cm, wit

Goede punt(en)
 • Mooie kleur
 • Mooie vormgeving
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart