De 5 beste verwarmingsdekens

Een verwarmingsdeken, ook wel een elektrische deken genoemd, is een deken die vooral ideaal is in de koude wintermaanden. Deze deken zorgt er namelijk voor dat jij het heerlijk warm hebt in bed, maar je kunt de deken uiteraard ook op de bank gebruiken. Ga je een verwarmingsdeken kopen, dan doe je er goed aan op een aantal punten te letten.

De werking van een elektrische deken

Een verwarmingsdeken is erg eenvoudig in gebruik, en is daardoor door iedereen te gebruiken. De deken heeft verwarmingselementen in de stof zitten of bedrading dat verwarmd kan worden. Aan de deken zit een kabel, deze moet in het stopcontact geplaatst worden. Ook is er vaak een unit aan de kabel aanwezig waarmee je bepaald hoe warm de deken wordt en dus hoeveel stroom er naar de verwarmde delen gaat.

Wil je dat je bed alvast wordt opgewarmd voordat je naar bed gaat, dan kun je de deken vlak voordat je naar bed gaat alvast aanzetten. Op die manier heb je een heerlijk warm bed met een warme deken. Gebruik je hem liever op de bank, dan kan dat natuurlijk ook. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je vlak bij een stopcontact gaat zitten, anders heb je er nog niks aan.

De verschillende functies

Er zijn verschillende dekens verkrijgbaar, en sommigen hebben meerdere functies dan andere dekens. Zo kan een deken voorzien zijn van temperatuurbeveiliging, waarmee hij niet warmer wordt dan de ingestelde temperatuur, maar ook automatische uitschakeling. Dit is handig, want de deken schakelt dan vanzelf uit op het moment dat hij warm genoeg is. ook zijn er dekens te vinden met een timer, bij deze kun je dan instellen wanneer hij zichzelf uit moet schakelen.

Andere functies zijn onder andere fast heat, waardoor hij snel opwarmt, maar ook zijn er dekens waarbij de voetenwarmte apart in te stellen is. gebruik je de deken bovendien erg intensief, dan doe je er goed aan een model aan te schaffen die geschikt is voor de wasmachine. Op die manier kun je er namelijk jarenlang van genieten omdat hij regelmatig gereinigd kan worden.

Als laatste is het materiaal natuurlijk ook erg belangrijk. Bekende materialen zijn katoen, polyester en teddy. Alle drie de materialen hebben zo hun voor- en nadelen, en het ligt dus vooral aan jouw voorkeuren wat je belangrijk vindt. Teddystof is erg zacht en houdt warmte goed vast, maar ook je lichaamsvocht. Katoen zorgt voor een grote opname van het lichaamsvocht, is ademend, maar koelt ook sneller af. Polyester is erg duurzaam en vochtbestendig, maar voelt wel stug aan.

verwarmingsdeken

Je bent dus op zoek naar een verwarmingsdeken, maar weet niet wat je nodig hebt. Heel gemakkelijk te begrijpen. In dit bericht wordt uitgelegd wat het verwarmingsdeken is en welk verwarmingsdeken het beste bij jou past. Om dit te doen, moet u zorgvuldig alle sterke en zwakke punten van het artikel overwegen.

Een verwarmingsdeken kan je leven een stuk makkelijker maken. De verwarmingsdeken is er verschillende soorten en kan soms door zowel consument als bedrijf worden gebruikt. Het artikel is ook door de jaren heen steeds populairder geworden en wordt ook steeds meer online gekocht. Wij proberen je door middel van dit bericht te helpen om een goede keuze te maken.

Wat is een verwarmingsdeken?

Een verwarmingsdeken is een artikel. Dit artikel wordt door verschillende verkopers verkocht. Doordat het artikel door verschillende verkopers wordt verkocht is het van belang dat je een goede keuze maakt. Deze keuze kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit bericht kan je een keuze maken.

We hebben de beste verwarmingsdeken geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm van belang om een goede keuze te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste. Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal artikelen. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een hoge kwaliteit. Dit is een van de verschillende factoren waarop wij hebben gekozen.

De belangrijkste factoren waarop wij hebben gekozen

Zachtheid

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Zachtheid. Deze categorie is heel van belang bij het selecteren omdat het je keuze makkelijker maakt.

Materiaal

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Materiaal. Deze categorie is van belang voor je keuze. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Verwarmingselementen

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Verwarmingselementen. Bij Verwarmingselementen is het goed om nauwkeurig te weten hoe van belang dit is.

De beste 5 verwarmingsdeken

1

LifeGoods Elektrische Warmtedeken

foto van een LifeGoods Elektrische Warmtedeken
9.4Expert Score
Beste keuze verwarmingsdeken

De elektrische deken van LifeGoods is met 120W vermogen zuinig maar snel op temperatuur om je op te warmen. Je kunt de deken meestal na ± 30 min uitzetten.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

Medisana Wasbare Elektrische Onderdeken

foto van een Medisana Wasbare Elektrische Onderdeken
8.9Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit verwarmingsdeken

De HU 665 is veilig dankzij de beveiliging tegen oververhitting en de automatische uitschakeling na 180 minuten, mocht je al lekker in dromenland zijn beland.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

DistinQ Elektrische Bovendeken 160 Watt

foto van een DistinQ Elektrische Bovendeken 160 Watt
8.1Expert Score
Een verwarmingsdeken van redelijke kwaliteit

Met een oppervlak van 160x120cm laat de deken zich makkelijk gebruiken als elektrische bovendeken, voetenwarmer of benenwarmer, maar kruip je er evengoed mee op de bank of warm je het bed alvast voor.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Inventum HB180G

foto van een Inventum HB180G
7.1Expert Score
Vierde beste verwarmingsdeken uit de test

De zachte omslagdeken heeft 9 warmtestanden. Na ongeveer 3 uur schakelt de verwarmingsdeken automatisch uit. De schakelaar is afneembaar, zodat je de deken kunt wassen in de wasmachine.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gewicht
5

Carmen CEB1801P

foto van een Carmen CEB1801P
6.1Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Uniek in de kleurencombinatie roze met wit. Dankzij de verlichte schakelaar kan je zelfs in het donker een van de 9 warmtestanden aanzetten.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart