Buiktrainer kopen? De 5 beste getest

Wie droomt er niet van een strakke gespierde buik? Het is niet moeilijk om dit te kunnen bereiken, doordat er allemaal buiktrainers zijn die je kunnen helpen dit doel te bereiken. Er zijn verschillende buiktrainers die je kunne helpen met het trainen van de verschillende spiergroepen die je in je buik hebt zitten. Maar wat is een buikspiertrainer dan precies en hoe moet je deze gebruiken?

Wat is een buiktrainer

Met een buiktrainer kun je je buikspieren trainen. Zowel de onderste, middelste, bovenste en schuine buikspieren kunnen hiermee getraind worden. Met het trainen van de buikspieren kun je ervoor zorgen dat je een mooie strakke buik krijgt.

Daarnaast is het trainen van je buikspieren ook goed voor een effectievere ademhaling en een meer stabiele romp. Als je buikspieren goed getraind zijn dan zul je merken dat de algehele coördinatie en timing van het lichaam veel beter worden.

Hoe gebruik je een buiktrainer

Een buiktrainer gebruik je door erin te gaan zitten. Ga dan licht achteruit hangen en hou deze positie aan. Door dit te doen worden je buikspieren heel effectief getraind. Zorg er wel voor dat je de spanning om je buikspieren blijft houden bij het gebruiken van de buiktrainer. Dit voorkomt dat je last van je rug zal krijgen.

Voor wie is het geschikt?

Iedereen die buikspieroefeningen wil doen kan gebruik maken van een buiktrainer. Het maakt hierbij niet uit of je een beginner bent met het doen van de buikspieroefeningen. Ook gevorderden kunnen prima trainen met een buiktrainer.

Een buiktrainer is dus voor iedereen makkelijk te gebruiken, helemaal omdat je helemaal zelf kunt bepalen hoe intensief de training moet zijn op jouw eigen niveau. Ook kun je hem makkelijk thuis gebruiken en hoef je er niet speciaal de deur voor uit naar de sportschool om je buikspieren te kunnen trainen.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Bij het kiezen van een buikspiertrainer zijn een aantal dingen belangrijk om mee te nemen in je besluit. Het is goed om van tevoren na te denken over welke buikspieren je graag zou willen trainen. Als je er dan een gaat kopen is het wel handig dat de buiktrainer de zones traint die jij graag getraind wil hebben.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed voor ogen hebt met welk doel je wil gaan trainen. Gaat het je om een strakke buik of een mooi lichaam in zijn algemeen? Of wil je graag meer spiermassa opbouwen? Dit zijn vragen waar je de antwoorden op moet hebben voor het zoeken naar de juiste buiktrainer.

Tip voor bij het zoeken naar de geschikte buiktrainer

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen met het kiezen van de meest geschikte buiktrainer, dan zou je ook eens langs een sportschool kunnen gaan om te zien welke buiktrainers zij daar dan allemaal hebben.

Je kunt ze op een test afspraak allemaal een keer proberen en je kunt vragen stellen over het meest geschikte apparaat voor de doelen die jij jezelf hebt gesteld.

De beste 5 buiktrainer van 2023

1

Sportstech BRT100

foto van een Sportstech BRT100
9.2Expert Score
De beste buiktrainer

De innovatieve Sportstech BRT100-trainingsbank is een echte allrounder onder de halterbanken. Ze combineert de multifunctionele halterbank met een rugtrainer en een zitbank en biedt zo meer dan 30 trainingsmogelijkheden. Dankzij de extra brede rubberpoten van de fitnessbank is je vloer beschermd tegen vervelende krassen. Bovendien zijn de poten gebaseerd op het concept van een antislip ontwerp in tegenstelling tot de concurrentie. De constructie van de hellende bank zorgt voor een veilige en stabiele grip gedurende de hele training.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Sportstech halterbank BRT500

foto van een Sportstech halterbank BRT500
8.8Expert Score
Top kwaliteit buiktrainer

De innovatieve Sportstech BRT500-trainingsbank is een echte allrounder onder de halterbanken. Ze combineert de multifunctionele halterbank met een rugtrainer, buiktrainer en een zitbank en biedt zo meer dan 8 trainingsmogelijkheden.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Snelle levering
3

EMS Buikspieren Trainer Elektrisch

foto van een EMS Buikspieren Trainer Elektrisch
8.1Expert Score
Een buiktrainer van redelijke kwaliteit

Je voelt je licht, je voelt je goed, je hebt zin in de dag, je bent blij! Wanneer je je een keer slecht voelt, omdat er iets is gebeurd – geen zorgen! Je doet je shirt omhoog en je kijkt even naar het resultaat van jouw harde werk en bent weer blij! Dit kan allemaal als jij vandaag de keuze en commitment maakt om samen met de EMS-trainer aan jouw droomlichaam te werken. Niet morgen, niet over een week. Nu! Wanneer jij hier klaar voor bent staan wij voor je klaar om jou te helpen jouw (fysieke) doel te verwezenlijken!

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Bodify Sport Zweetband Afslankband voor Buik

foto van een Bodify Sport Zweetband Afslankband voor Buik
7.4Expert Score
Vierde beste buiktrainer uit de test

Je kent het wel. Je zit niet lekker in je vel en ondanks de vele uren in de sportschool en het weerstaan van ieder koekje, lijken jouw droomtaille en die platte buik onbereikbaar. Gelukkig is daar de Bodify Afslankband: Een elastische korset band die jou hét duwtje in de rug geeft dat jij nodig hebt.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

URBANKR8 Fitness apparaten

foto van een URBANKR8 Fitness apparaten
6.4Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

5-in-1 hometrainingsapparaatInclusief verstelbaar springtouw, een push-up-stang, een veertrainer en een AB-rollenset met kniebeschermer.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart