Drilboor kopen? De 5 beste getest

Slopen wordt vaak gezien als een van de meest leuke dingen van de voorbereidingen op een verbouwing. Dit zou je kunnen doen met een beitel en een hamer, maar als het op het echte sloopwerk aankomt zul je dan toch een drilboor nodig hebben. Maar wat is een drilboor dan precies en wat kun je er dan allemaal mee?

Wat is een drilboor

Een drilboor zou je eigenlijk kunnen vergelijken met een beitel, maar dan wel een elektrische beitel. Deze wordt vooral gebruikt bij de zwaardere sloop klussen. Hierbij kun je denken aan het wegbreken van harde oppervlakken van beton, steen, asfalt of tegels. Die kunnen hiermee makkelijk weggebroken worden.

Hoe gebruik je een drilboor

Het gebruik van een drilboor gaat als volgt. Om de perslucht te regelen zit er in de drilboor een membraanklep. Zo wordt de lucht om en om voor en achter de zuiger gedrukt. Dit zorgt ervoor dat de zuiger in een hoog tempo door de cilinder heen bewogen wordt.

Bij het gebruiken van een drilboor moet je wel goed letten op de veiligheid. Daarom moet je wel goed letten op de veiligheidsvoorschriften die in de gebruiksaanwijzing staan. Daarnaast is het aan te raden ook gehoorbescherming en een veiligheidsbril te dragen tijdens het gebruik van de drilboor.

Voor wie is het geschikt?

Over het algemeen is het zo dat een drilboor alleen voor professionele doeleinden gebruikt worden. Sloopbedrijven hebben er vaak meerdere van in huis. Bij het slopen komt een drilboor dan ook heel goed van pas als je de sloopwerkzaamheden een stuk sneller wil laten verlopen als wanneer je het met een beitel en een hamer zou doen.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Als je een drilboor aan gaat schaffen moet je op een aantal dingen letten. Een van deze dingen is namelijk de hoogte waarop je moet gaan breken. Je moet er dan voor zorgen dat de drilboor niet te zwaar is. De hoogte van de klus speelt dus mee in de keuze van het gewicht van de drilboor.

Niet alleen de hoogte, maar ook de zwaarte van de klus spelen een rol bij het kiezen van een geschikte drilboor. Hoe zwaarder de klus is, hoe meer vermogen de drilboor zou moeten hebben om de klus te kunnen klaren.

Het onderhoud van een drilboor

Een drilboor valt onder de elektrische gereedschappen. Het is belangrijk dat je je elektrische gereedschappen als een drilboor regelmatig goed onderhoud. Hierdoor kun je langer gebruik maken en genieten van je gereedschap.

Bij het onderhouden is het belangrijk dat je je gereedschap na het gebruiken altijd even schoonmaakt. De stofdelen die vrijkomen bij het breken kunnen in de machine gaan zitten en als dat zich gaat ophopen kunnen er storingen of defecten ontstaan.

Nadat je de machine hebt schoongemaakt is het belangrijk dat je draaiende delen voorziet van een beetje smeer of olie. Dit zorgt ervoor dat de machine de volgende keer weer zonder problemen zijn werk zal gaan doen.

De beste 5 drilboor van 2023

1

Klein Minidrilboor Bosch

foto van een Klein Minidrilboor Bosch
9.1Expert Score
De hoogste kwaliteit drilboor

Deze Bosch drilboor is een kopie van het origineel met leuke functies. De boor maakt verschillende geluiden bij bepaalde bewegingen. Superleuk voor de kleine klusser!

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Elektrische sloop Jack Hammer

foto van een Elektrische sloop Jack Hammer
9Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit drilboor

Vervangende beitels inbegrepen: er zijn twee beitelbits: platte beitel en puntbeitel, die voldoen aan verschillende eisen voor constructiedoeleinden. Ze zijn allemaal gemaakt van warmtebehandeld gelegeerd staal. Snelle montage en demontage zorgen voor extra gemak. Eenmaal vastgeklemd, zal het nooit per ongeluk vallen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Powerplus POWC1030 Boorhamer

foto van een Powerplus POWC1030 Boorhamer
7.8Expert Score
Een drilboor van redelijke kwaliteit

Met deze 900W-boorhamer van Powerplus boor je gaten in verschillende materialen, maar je voert er even goed lichte breekwerken mee uit. Tegels in je badkamer verwijder je zo in no time en je boort tot Ø 13mm in staal, Ø 26mm in beton en tot maar liefst Ø 40mm in hout. Daarnaast behaal je een slagkracht van 3,5 joule.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

FERM HDM1028 Boorhamer 850W

foto van een FERM HDM1028 Boorhamer 850W
7Expert Score
Vierde beste drilboor uit de test

De FERM HDM1028 is een boorhamer met een vermogen van maar liefst 850 Watt voor de veeleisende klusser.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
5

VONROC Boorhamer 1500W

foto van een VONROC Boorhamer 1500W
6.9Expert Score
Een drilboor van matige kwaliteit

Deze boor- en beitelhamer van VONROC beschikt over maar liefst vier functies; boren, hamerboren, beitelen en instellen van beitel positie. Dankzij het krachtige vermogen van 1500W en het pneumatische slagmechanisme met 6 Joule aan slagkracht, boek je een soepele voortgang bij de verschillende werkzaamheden. 

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart