Druivenrek kopen? De 5 beste getest

Wil je de tuin versieren met een klimplant of echt druiven gaan kweken? Een druivenrek kan jou daarbij gaan helpen. Het is niet alleen heel erg handig maar het staat ook nog eens heel erg mooi in je tuin. Je kunt hem dus ter decoratie neerzetten maar ook gebruiken om druiven in te kweken.

Wat is een druivenrek?

Een druivenrek is eigenlijk een houten rek waar je takken aan kunt maken. Je kunt het op verschillende manieren bevestigen, je kunt ervoor kiezen om hem bijvoorbeeld ergens tegenaan te doen of hem vrij te laten staan. De meeste mensen die maken hem ergens aan vast, ze zetten hem bijvoorbeeld tegen de muur aan of de schutting. Een druivenrek kun je ook los zetten, je krijgt dan een soort van schutting of boog waar je onderdoor kunt lopen.

Wat doet een druivenrek?

Een druivenplant die klimt, om daar ruimte voor te maken heb je dus een druivenrek nodig. Op een rek heeft de druivenplant ruimte genoeg om te klimmen, het enige wat jij hoeft te doen is zorgen dat je de druivenplant goed begeleid. Er zijn ook heel veel mensen die niet eens een druivenplant erin doen, je kunt er ook andere klimplanten in doen. Je maakt op die manier je eigen rek met je eigen plant in wat jij mooi vindt.

Hoe maak je een druivenrek?

Een druivenrek hoef je niet zelf te maken, je kunt het kant en klaar kopen bij veel winkels. Je zou het bij een bouwmarkt kunnen halen, daar hebben ze meestal wel een rek op voorraad. Ook bij een plantenwinkel hebben ze hem meestal, je kunt dan gelijk de druivenplant meenemen. Het voordeel is dan dat je het enkel maar in je tuin hoeft te plaatsen en de juiste planten hoeft te bevestigen.

Wat kost het?

De kosten van een druivenrek zijn niet zo hoog, voor een klein prijsje heb je we al een. Het hangt er natuurlijk wel vanaf welke je koopt want druivenrekken zijn er in verschillende groottes. Je bepaalt dus zelf welke je nodig hebt en wat je daarvoor betaald. Let er wel op dat je het druivenrek ook mee naar huis moet nemen, als je een hele grote neemt is de kans aanwezig dat hij niet in de auto past. Dan komt er een flinke kost bij omdat je ervoor moet zorgen dat het ook nog eens thuis komt, die kosten zijn meestal hoger dan de kosten van het druivenrek zelf.

Een druivenrek als boog

Als je een druivenrek wat saai vindt dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een rek als boog te nemen, dat geeft een hele andere sfeer aan je tuin. Je kunt die gebruiken als druivenrek maar je kunt die ook versieren met andere dingen, je maakt je tuin dan een stuk gezelliger. Je kunt een boog kopen in een ronde vorm maar ook in een hoekige vorm. Op die manier is er ook een druivenrek te koop die helemaal bij jou in je tuin zal passen.

De beste 5 druivenrekken van 2023

1

CLP Puntige gebogen Rozenboog groen

foto van een CLP Puntige gebogen Rozenboog groen
9.1Expert Score
De hoogste kwaliteit druivenrek

De exclusieve puntige gebogen Rozenboog van metaal, een elegant ontwerp en de ideale klimhulp voor alle klimplanten.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Snelle levering
2

Relaxdays Rankhulp piramide

foto van een Relaxdays Rankhulp piramide
8.4Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit druivenrek

Met de tuin obelisk gemaakt van donkergroen gelakt metaal word je je eigen tuinarchitect. Rozen, vuurdoorn, klimop en andere klimplanten krijgen zo een goede steun en kunnen zo in een mooie vorm groeien. De rankhulp helpt niet alleen je omhoog groeiende of klimplanten, ook is het een echte blikvanger. De stabiele constructie is heel eenvoudig in elkaar te zetten en moet 30 cm diep in de grond worden ingegraven. Het metaal is bestand tegen regen en wind en zorgt voor nieuwe highlights in je tuin.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Relaxdays rozenboog zwart

foto van een Relaxdays rozenboog zwart
7.8Expert Score
Redelijke kwaliteit druivenrek

Deze zwarte rozenboog van metaal geeft klimplanten houvast terwijl ze groeien. De tuinboog zorgt ervoor dat sierplanten en gewassen zoals de klimop, rozen, clematis of druiven extra goed tot hun recht komen en geeft je tuin een romantisch tintje. Met zijn discrete design valt de plantenboog tussen de klimplanten niet op. Je kunt de weerbestendige plantensteun in de grond steken zodat hij stabieler staat.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

vidaXL Rozenboog bamboe

foto van een vidaXL Rozenboog bamboe
7.5Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Deze klassieke bamboeboog is een ideale aanvulling op uw tuin of een andere buitenruimte. De pergola vormt een stabiele basis voor rozen en andere klimmers en vormt in de zomer een mooie zithoek.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Snelle levering
5

Clp Trigo Plantenklimrek bronskleur

foto van een Clp Trigo Plantenklimrek bronskleur
6.8Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Als U van planten houdt en U een muur of een schutting te kaal vindt, dan is een klimplantenrek een prachtige manier, om dit vlak met een klimplant, roos enz. creatief en vaardig in scène te zetten. Met het plantenklimrek TRIGO kunt U een muur zonder problemen met een klimplant verfraaien, zonder dat de plant zelf op de muur groeit.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart