Gaaspleiser kopen? De 5 beste getest

Een wondje heb je heel erg snel, als je die niet op de juiste manier behandeld kan het makkelijk gaan ontsteken. Iets wat je niet kan missen bij het behandelen van wondjes is een gaaspleister. Dan kan het wondje toch ademen en toch wordt het beschermt tegen de effecten van buitenaf. Een gaaspleister kan ervoor zorgen dat de wond sneller geneest.

Hoe ziet een gaaspleister eruit?

Je hebt verschillende gaaspleisters, zo kun je kiezen voor kleine of grote gaaspleisters. Ook is het zo dat je ze voor verschillende wonden kunt gebruiken, zowel grote als kleine. Een gaaspleister is vaak kenmerkend door zijn ademende effect, die is heel erg belangrijk voor de genezing van de wond. Gaaspleisters zijn er in verschillende kleuren, je kunt ze kopen in het wit maar ook in het bruin. Let goed op welke je koopt want iedere soort heeft zijn eigen functie.

Wanneer maak je gebruik van een gaaspleister?

Je maakt gebruik van een gaaspleister als je een wond hebt, een wond moet je niet opsluiten door hem af te plakken. Als je een wond opsluit dan kan het gaan zweren en wordt het alleen maar erger. Om ervoor te zorgen dat de wond toch kan genezen kun je er het beste wel wat overheen plakken anders kan er viezigheid op komen, als je er een gaaspleister op plakt dan is het zo dat het afgeschermd is en dat je toch nog lucht bij de wond krijgt.

Voor grote en kleine wonden

Het is niet zo dat er maar één soort gaaspleister is, er zijn namelijk heel veel soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld een grote kopen voor grote wonden en kleine gaaspleisters kopen voor kleine wondjes. Je doet er goed aan om ervoor te zorgen dat je altijd gaaspleisters in huis hebt, je weet nooit wanneer je ze nodig hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus je kunt maar beter zorgen dat ze klaar liggen voor als je ze nodig hebt.

Waar koop je het?

Iedereen heeft ze wel eens zien liggen, ze zijn namelijk op heel erg veel plekken te koop. Zelfs in de supermarkt kun je gaaspleisters kopen, als je bij de drogist bent zul je ze ook ongetwijfeld tegenkomen. Nu is het wel zo dat het assortiment bij de supermarkt een stuk kleiner zal zijn dan bij de drogist, als je dus de keuze wilt hebben dan doe je er het beste aan om naar de drogist toe te gaan.

Wat kosten het?

Er zijn goedkopere en duurdere gaaspleisters, als je een bekend merk gaaspleisters neemt dan zul je daar natuurlijk voor betalen. Je kunt het ook prima af met een goedkoper merk, die werkt net zo goed als de duurdere. Je bepaalt dan zelf of je een duurdere of goedkopere variant koopt, ze hebben beide dezelfde werking en moet aan dezelfde eisen voldoen. Het is dus niet zo dat een goedkoop merk minder goed je wond zal gaan beschermen, besparen op gaaspleisters is dus een idee waar je zeker aan toe kan gaan geven.

De beste 5 gaaspleister van 2023

1

Cadeautje voor opa en oma EHBO kit 50 steriele gaasjes

foto van een Cadeautje voor opa en oma EHBO kit 50 steriele gaasjes
9.1Expert Score
De beste gaaspleister

EHBO kit – DESINFECTIE

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

25 STUKS Steriel Wondverband 10X10cm Grote Pleister voor wonden STERIEL Eilandpleisters

foto van een 25 STUKS Steriel Wondverband 10X10cm Grote Pleister voor wonden STERIEL Eilandpleisters
8.7Expert Score
De tweede beste gaaspleister

Steriel hypoallergeen zelfklevend verband bestaande uit een drager van niet-geweven stof. Het heeft een centraal absorberend kussentje met een antiaanbaklaag op het gebied van contact met de wond. Ademend. Geïndiceerd voor de bescherming van alle soorten ambulante wonden en operatiekamerwonden

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Pleisterhuis Warmte Pleisters Rug 

foto van een Pleisterhuis Warmte Pleisters Rug 
7.8Expert Score
Een gaaspleister van redelijke kwaliteit

Welkom bij Pleisterhuis.nl, voor de beste warmtepleisters tegen lage prijzen. Pleisters om de spieren soepel te houden en pijn te verlichten. Warmtepleisters voor uw rug, schouders, nek, handen en voeten. Speciaal voor u ingevoerd uit het Verre Oosten.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Warmte Pleister Stijve Spieren Stijve Nek Warmtepleister Rekbaar Spier Pleister 18 x 12 CM 2 Stuks

foto van een Warmte Pleister Stijve Spieren Stijve Nek Warmtepleister Rekbaar Spier Pleister 18 x 12 CM 2 Stuks
7.5Expert Score
Middelmatige kwaliteit gaaspleister

Voor langdurige intensieve verzorging van vermoeide, gevoelige en stijve spieren.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

EHBO set First Aid kit 

foto van een EHBO set First Aid kit 
6.9Expert Score
Vijfde beste gaaspleister uit de test

Deze praktische EHBO set bevat een schaar, mitella verband, verband, 2 veiligheidsspelden, 4 alcoholdoekjes en 5 pleisters. De set is lichtgewicht, compact en zit in een nylon opbergtasje. Hierdoor is de set ideaal in gebruik voor onderweg of thuis.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart