Fondueborden kopen? De 5 beste review

Wanneer je van fonduen houdt, zul je als geen ander weten dat dit nogal een chaos op je bord kan worden. De kaas van je broodje valt er makkelijk vanaf en zal je bord snel vies maken. Wanneer je dan wat anders wil eten, mengt het zich erg makkelijk met elkaar. De oplossing hiervoor is een fonduebord.

Wat is een fonduebord?

Een fonduebord is eigenlijk een soort bord dat uit de jaren 70 komt. Ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Wat een fonduebord zo handig maakt in vergelijking tot andere borden, is dat een fonduebord bestaat uit meerdere vakjes. Zo voorkom je dat je hele bord in een keer vies wordt of je verschillende gerechten met elkaar in contact komt.

Oorspronkelijk is het van fonduebord gemaakt voor vleesfondue en niet voor kaasfondue. Het was de bedoeling dat je in elk vakje een andere soort saus kon doen om je vlees in te dopen. Ook voor kaasfondue is dit ideaal. Zo kun je in elk vakje een andere rauwkost neerleggen zonder dat het met elkaar in contact komt. Dit ziet er ook nog eens erg gezellig uit.

Andere toepassingen voor het bord

Zeker, hier is de aangepaste paragraf met de toegevoegde interne link: Niet alleen voor fondue is dit bord ideaal, maar ook voor veel andere gerechten zijn ze handig in gebruik. Zo kun je er bijvoorbeeld erg makkelijk ontbijt in bed opmaken door bijvoorbeeld in het ene vakje wat jam te doen en in een ander vakje weer een ander beleg. In het grote vak kun je je broodje neerleggen en in het ronde vakje in het midden past precies een glas. Wil je meer weten over andere soorten servies, dan kun je ook eens kijken naar onze fondueborden blogpost.

Eigenlijk is een fonduebord voor bijna elk gerecht wel handig. Zo kun je het bijvoorbeeld ook makkelijk gebruiken voor als je een tapasavond hebt of gebruik hem eens om verschillende toetjes mee op te dienen. De toepassingen waar je een fonduebord voor kunt gebruiken zijn echt eindeloos.

Het beste van fonduebord

Over het algemeen zien alle fondueborden er hetzelfde uit. Het zijn allemaal borden met verschillende vakjes, maar onderling kunnen ze wel verschillen van kleur, vorm en het aantal vakjes. Wat jouw persoonlijke voorkeur is qua fonduebord is maar net of afhankelijk van wat jouw stijl is en naar wat voor kleur bord je op zoek bent. Er is erg veel keuze te vinden in de verschillende fondueborden, dat er altijd wel een fonduebord is wat bij jou aansluit.

De 5 beste fondueborden

1

Svenska Living set

foto van een Svenska Living set
9.4Expert Score
Svenska Living fondueborden: stijlvol, praktisch, kwaliteit, wit aardewerk, 24cm.

Ik heb onlangs de Svenska Living set van 6 fondue- en gourmetborden aangeschaft en ik ben er zeer tevreden over. Deze borden, gemaakt van wit aardewerk, hebben een diameter van 24 cm en zijn voorzien van vijf vakken om etenswaren gescheiden te houden. Het ontwerp is stijlvol en de borden voegen een vleugje elegantie toe aan mijn diners. Ze zijn perfect voor zowel fondues als gourmetavonden. De kwaliteit is uitstekend en ze zijn tot nu toe goed bestand gebleken tegen krassen en breken.

Goede punt(en)
  • Hoge kwaliteit
  • Top service bij aankoop
  • Gebruiksvriendelijk
2

Navaris 2 Glazen

foto van een Navaris 2 Glazen
8.6Expert Score
Stijlvol, handig, vakjes, kwalitatief glas, vaatwasser/magnetronbestendig, gourmetten, barbecue.

Ik heb onlangs de Navaris 2 Glazen Gourmetborden met Vakjes aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Deze 4-vakse fondueborden zijn ideaal voor gourmet, barbecue en andere maaltijden waarbij verschillende gerechten geserveerd worden. De vakjes zorgen ervoor dat de verschillende etenswaren niet door elkaar lopen, waardoor je gerechten georganiseerd en smakelijk blijven. Het glazen materiaal geeft de borden een stijlvolle uitstraling en maakt het gemakkelijk te reinigen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

2x Fondueborden Barbecuebordgourmetbord

foto van een 2x Fondueborden Barbecuebordgourmetbord
8.3Expert Score
Handig, stijlvol, stevig, ruimtebesparend, geschikt voor diverse maaltijden.

Ik heb onlangs de 2x Fondueborden/Barbecueborden/Gourmetborden met vakjes rond wit porselein 24 cm (2 Stuks) gekocht en ik ben er zeer tevreden over. De borden zijn van hoge kwaliteit en ideaal voor een gezellige gourmet, fondue of barbecue sessie. Met de handige vakjes blijven verschillende ingrediënten gescheiden en krijg je een georganiseerde en overzichtelijke maaltijd. De witte kleur en het porseleinen materiaal geven de borden een stijlvolle uitstraling, wat bijdraagt aan een elegante eetervaring.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
  • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Svenska Living set

foto van een Svenska Living set
7.1Expert Score
Svenska Living: stijlvolle witte aardewerk fondue/gourmetborden, 5 vakken.

De Svenska Living Set van 4 Fondueborden/Gourmetborden zijn een stijlvolle en praktische toevoeging aan elke keuken. Deze witte aardewerk borden met een diameter van 24 cm hebben 5 handige vakken om verschillende ingrediënten gescheiden te houden tijdens het fonduen of gourmetten. De kwaliteit van het aardewerk is uitstekend, wat zorgt voor een duurzame set die lang meegaat. Deze borden zijn gemakkelijk te onderhouden en vaatwasserbestendig.

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Materiaal is sterk
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

6x Fondueborden Barbecuebordgourmetbord

foto van een 6x Fondueborden Barbecuebordgourmetbord
6.4Expert Score
Praktisch, stijlvol, veelzijdig, duurzaam, handig.

De 6x Fondueborden / Barbecuebord gourmetbord-set met vakjes, gemaakt van rond wit porselein met een diameter van 24 cm, is een uitstekende aanvulling op uw serviescollectie. Deze borden zijn ideaal voor barbecue-, fondue- of gourmetavonden en bieden genoeg ruimte voor diverse vlees- en vissoorten, sauzen en bijgerechten. Dankzij de verschillende vakjes blijven de etenswaren gescheiden, wat perfect is voor personen die liever niet willen dat hun eten door elkaar loopt. Het stijlvolle en tijdloze design past goed bij elk type tafeldecoratie en het hoogwaardige porselein zorgt voor een duurzaam en kwalitatief bord.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Voordelige prijs
  • Snelle levering

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart