Handstrooier kopen? De 5 beste review

Als je een grote tuin hebt of graag in de tuin werkt zul je hier regelmatig kunstmest of ander strooigoed moeten strooien. Vaak zijn dit losse korrels die je over je gazon moet strooien. Dit strooiwerk kan erg veel tijd in beslag nemen. Een handig hulpmiddel hiervoor is de handstrooier.

Wat is een handstrooier?

Een handstrooier zorgt ervoor dat jij geen vieze handen krijgt tijdens het strooien van bijvoorbeeld kunstmestkorrels, maar ook zaden of zout. Ook zorgt hij ervoor dat alles egaal wordt verdeeld over het gazon of over de straat. Je kunt zelf ook nog instellen wat strooibreedte en hoe groot de strooi opening moet zijn.

Het is een bakje met een roostertje eronder en een hendeltje waarmee je het roostertje open en dicht doet. Het bakje vul je met de kunstmestkorrels of de zaden en je loopt hiermee over het gazon terwijl je het hendeltje telkens open en dicht doet. Op deze manier gaat het roostertje open en zal er op een makkelijke en egale manier gezaaid kunnen worden.

Toepassingen van een handstrooier

Een handstrooier kun je voor verschillende dingen in de tuin gebruiken. De meeste mensen gebruiken het om op een makkelijke manier kunstmestkorrels door de tuin te verspreiden. Daarnaast is het ook erg handig wanneer je bijvoorbeeld graszaad gaat strooien. Verder kan je het ook gebruiken als zoutstrooier wanneer het gevroren heeft. Zo kun je er makkelijk en snel weer voor zorgen dat de paden rondom je huis weer begaanbaar zijn.

Met een handstrooier krijg je een veel egaler resultaat en zorgt het er ook voor dat je daardoor minder overlap hebt. Je loopt in rechte banen heen en weer waardoor je niet snel twee keer over hetzelfde stuk zou lopen of een stuk zou laten overlappen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een handstrooier?

Als je een handstrooier gaat aanschaffen zijn er verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Vooraf moet je bedenken waar je hem voor wil gaan gebruiken. Niet elke handstrooier is geschikt voor elk soort strooigoed. Stem dit dan ook goed op elkaar af met wat je wilt gaan strooien.

Daarnaast zit er ook nog verschil tussen handmatige of automatische aandrijving. Hierbij hangt het ook maar net af voor welke oppervlakte jij hem gaat gebruiken en wat jij zelf het makkelijkste in gebruik vindt. Als je meer informatie wilt over andere producten of accessoires die je kunt gebruiken, bekijk dan onze artikelen over haartondeuses en hoektafeltjes.

De 5 beste handstrooier

1

WOLFGarten universele handstrooier

foto van een WOLFGarten universele handstrooier
9.3Expert Score
Handig, instelbare strooibreedte, batterij-aangedreven, 3L capaciteit, efficiënt.

De WOLF-Garten universele handstrooier WE-B is een uitstekend hulpmiddel voor het gelijkmatig verdelen van meststoffen, zaden, en strooizout op diverse oppervlakken. De strooibreedte-instelling is eenvoudig verstelbaar tussen 0,5m en 2,5m, waardoor je in één beweging grote stukken grond kunt bestrijken. Door de batterij-aandrijving (batterijen niet inbegrepen) is het gebruik van de strooier moeiteloos en bespaart het je de fysieke inspanning die handmatig strooien met zich meebrengt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Hecht 33 Handstrooier

foto van een Hecht 33 Handstrooier
8.9Expert Score
Handig, multifunctioneel, strooit gelijkmatig, 3L capaciteit, gemakkelijke bediening.

De Hecht 33 Handstrooier voor meststoffen, zaden en zout met een capaciteit van 3 liter is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke oplossing voor uw tuin- en winterwerkzaamheden. Het apparaat maakt het verspreiden van zaden, meststoffen en zelfs strooizout eenvoudig en gelijkmatig – geen zorgen meer om ongelijke dekking of verspilling van materiaal. De ergonomische handgreep en gemakkelijk verstelbare strooimond zorgen voor ultiem gebruiksgemak en comfort, terwijl het compacte formaat van het apparaat eenvoudig opbergen mogelijk maakt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Goede kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

GARDENA Handstrooier uniek

foto van een GARDENA Handstrooier uniek
8.2Expert Score
Handig, uniek doseersysteem, geschikt voor zand, zout, grind.

De GARDENA Handstrooier met uniek doseersysteem is een uitstekend hulpmiddel voor het gelijkmatig verspreiden van zand, zout en grind. De ergonomische handgreep maakt het gemakkelijk en comfortabel om de strooier te gebruiken, zelfs bij langdurig strooien. Het doseersysteem is zeer eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om de hoeveelheid product nauwkeurig af te stemmen op uw behoeften. Dit is met name handig om ervoor te zorgen dat u niet meer zout of zand gebruikt dan nodig is, waardoor u geld bespaart en het milieu spaart.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

FUXTEC strooier universele

foto van een FUXTEC strooier universele
7.5Expert Score
Handig, efficiënt, universele strooier, batterij-aangedreven, kwaliteit, duurzaam, veelzijdig, gebruiksvriendelijk, aanpasbaar bereik, lichtgewicht.

De FUXTEC Universele Handstrooier FX-US270 is een zeer handige en veelzijdige strooier die op batterijen werkt (let op: batterijen niet inbegrepen). Of je nu zout wilt strooien tijdens ijzige omstandigheden of je gazon wilt voeden met kunstmest, dit apparaat doet het allemaal. De bouwkwaliteit is uitstekend en het ergonomische ontwerp zorgt voor een comfortabele en efficiënte ervaring.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
5

GARDENA HANDSTROOIER

foto van een GARDENA HANDSTROOIER
6.8Expert Score
Gemakkelijk, handzaam, efficiënt, betrouwbaar, duurzaam.

Ik heb onlangs de Gardena Handstrooier aangeschaft via bol. com en ik moet zeggen dat dit product mijn verwachtingen heeft overtroffen. De handstrooier is erg gemakkelijk in gebruik en lichtgewicht, waardoor je zonder veel moeite zaden, meststoffen, of strooizout kunt verspreiden over je tuin of oprit. De instelbare openingsgrootte is een geweldige toevoeging, waarmee je de uitstroom kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Voordelige prijs
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart