Hoektafeltjes kopen? De 5 beste review

Het inrichten van je interieur kan soms een flinke uitdaging zijn. Vaak is de basis snel besloten, maar zijn er altijd nog een paar hoekjes waar je tegenaan loopt. Zo kan bijvoorbeeld het kiezen van het juiste bijzettafeltje of het opvullen van een bepaald hoekje moeilijk zijn.

Waarom kies je voor een hoektafeltje?

Een hoektafeltje functioneert als bijzettafel en is daarom zeer multifunctioneel. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en je kunt het voor meerdere doeleinden inzetten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een saai en leeg hoekje toch nog een beetje opfleuren met een leuk tafeltje.

Vaak zijn ze klein en licht van gewicht. Ook zijn ze in veel verschillende afmetingen te vinden, wat ze ideaal maakt om bijvoorbeeld in een hoekje naast de bank te zetten. Zo kun je hem ook goed gebruiken om bijvoorbeeld je kop thee of je favoriete boek op te leggen.

Verschillende soorten hoektafeltjes

Er zijn veel verschillende soorten hoektafeltjes waar je uit kunt kiezen. Ze zullen onderling niet alleen in formaat verschillen maar ook in hoogte en in vorm. Zo zijn er bijvoorbeeld hoektafeltjes die vierkant zijn, maar ook die de vorm van een driehoek hebben en daardoor perfect in een hoekje geschoven kunnen worden.

Zo kun je bijvoorbeeld een hoektafeltje ook gebruiken om een mooie lamp op te zetten. Op deze manier kun je een saai hoekje in huis door gebruik van een hoektafeltje toch nog wat opvrolijken en wat beter bij je interieur te betrekken. Je kunt er dus erg veel kanten mee op en je eigen invulling aan geven.

Hoe je het beste hoektafeltje

Als eerste moet je natuurlijk beslissen waar het tafeltje komt te staan. Meet deze hoek goed op, zodat je op zoek kan gaan naar een bijpassend tafeltje. Ook moet je vooraf beslissen welke vorm tafel je wilt. Wanneer je bijvoorbeeld een klein hoekje hebt kan een driehoek tafeltje de beste optie zijn.

Wanneer je juist een hoekje tussen twee banken of naast de bank open hebt, dan kun je deze ruimte mooi opvullen met een vierkant tafeltje. Op deze manier maak je het tafeltje in de hoek eigenlijk een verlengde van de bank of van de zithoek. Hierna hoef je het alleen nog mooi af te stylen en is het hoektafeltje een mooi onderdeel van je interieur geworden.

De 5 beste hoektafeltjes

1

InspireMe Modern bureau

foto van een InspireMe Modern bureau
9.1Expert Score
Stijlvol, functioneel, veel opslag, ruimtebesparend, geschikt voor verschillende kamers.

De InspireMe Modern Bureau Hoektafel is een functioneel en stijlvol meubelstuk, ideaal voor kantoor, kinderkamer of voor gamers. Met zijn compacte afmetingen (138,2 cm x 76 cm x 50,4 cm) past het perfect in kleine ruimtes, terwijl het voldoende opbergruimte biedt door zijn drie laden en twee planken. Het strakke witte design zorgt voor een frisse, moderne uitstraling. De montage van het bureau verliep vlot en de bouwkwaliteit voelt solide aan. Het stevige werkblad biedt genoeg plaats voor een computer, monitor en additionele accessoires. De drie laden glijden soepel en voorzien van ruime opbergruimte, evenals de twee open planken, ideaal voor boeken, documenten of gameconsoles.

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Gemaakt van duurzaam materiaal
  • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Navaris Zwart Bamboehouten

foto van een Navaris Zwart Bamboehouten
8.8Expert Score
Stijlvol, duurzaam, compact, handig, veelzijdig, opslag, organiser, bamboe.

De Navaris Zwart Bamboehouten Hoek Tafeltje is een stijlvolle en praktische toevoeging aan elke kamer. Met zijn compacte afmetingen van 30 x 30 x 15 cm, past dit hoektafeltje perfect in kleine, lege hoeken. Het bamboe materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stevig en duurzaam. Het werkblad biedt voldoende ruimte voor decoratie, zoals een plant, fotolijst of boeken. De opbergvakken daaronder zorgen voor extra opslag en helpen je spullen netjes te organiseren.

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Goede kwaliteit
  • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Teak bijzettafel _tuin_

foto van een Teak bijzettafel _tuin_
8.2Expert Score
Duurzaam, stevig, stijlvol, compact, veelzijdig, teakhout, bijzettafel, tuinmeubel, makkelijk verplaatsbaar, weersbestendig.

De Brulo 50×50 Teak Bijzettafel is een echte eye-catcher in onze tuin. Deze tuintafel combineert stijl en functionaliteit dankzij het prachtige teakhouten ontwerp en de stabiele constructie. Het is zeer geriefelijk om onze drankjes, boeken of planten op te plaatsen, en de afmetingen zijn perfect voor zowel kleine als grote buitenruimtes.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Redelijke kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
4

HUUS Hoektafel Bas

foto van een HUUS Hoektafel Bas
7.1Expert Score
Stijlvol, duurzaam, robuust, aantrekkelijk, compact, multifunctioneel, stabiel, kwaliteit.

De HUUS Hoektafel Bas is een prachtige, functionele toevoeging aan elk interieur. Het mangohouten tafelblad geeft de tafel een warme, natuurlijke uitstraling die moeiteloos samengaat met verschillende stijlen. De vierkante poten van de tafel, afgewerkt in een stijlvol bruin/zwart, zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid.

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Redelijk van kwaliteit
  • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

SNS Home Ovaal

foto van een SNS Home Ovaal
6.6Expert Score
Stijlvol, veelzijdig, duurzaam, ruimtebesparend, functioneel.

De SNS-Home Ovaal Geslepen Ovale Hoektafel (72 x 45 cm) is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en praktische tafel. Deze klaptafel is niet alleen stijlvol en gemaakt van hoogwaardig pijnboom/grenenhout, maar kan ook gemakkelijk worden ingeklapt om ruimte te besparen of functioneren als een wandtafel, keukentafel, balkontafel of zelfs bureau. Het ovale ontwerp en de geslepen randen geven de tafel een eigentijdse en elegante uitstraling, die in vrijwel elk interieur past.

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Matige kwaliteit
  • Matige gebruiksvriendelijk

“Als je een beetje handig bent met het onderhouden van je haar, dan kun je altijd overwegen onze blog over haartondeuses te lezen, of als je van koken houdt, bekijk dan onze post over houtskoolstarters.”

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart