Hengelhouder kopen? De 5 beste review

Als je graag gaat vissen is het soms wel zo prettig om een hengel in de hengelsteun te zetten. Dit zorgt ervoor dat jij hem niet de hele tijd vast hoeft te houden, terwijl je zit te wachten tot je beet hebt. Er zijn veel verschillende hengelhouders voor veel verschillende situaties.

Wat is een hengelhouder?

Een hengelhouder is een steun die je kunt plaatsen en wat er voor zorgt dat jij je hengel niet vast hoeft te blijven houden. In deze houder zit een gaatje waar de hengel in kan rusten waardoor jij je handen vrij hebt.

Deze houders zijn stevig en in verschillende soorten te verkrijgen. Zo is er altijd een soort die het beste bij jouw manier en locatie van vissen past. Zo zijn er aparte soorten die je als tripod neer kunt zetten maar ook die je kunt bevestigen op je stoel of op de boot.

Verschillende soorten hengelhouders

Hier zijn simpelweg 3 soorten hengelhouders. De eerste is de rodpod en deze heeft als groot voordeel dat je de hengel er direct uit kunt oppakken. Daarnaast is deze houder ook groot genoeg zodat je er twee tot vier hangers in kwijt kunt en er een beetmelder bij kunt gebruiken.

Zeker, ik kan dat voor je doen. Hier is je zin met een interne link: Daarnaast heb je ook de bankstick. Deze houder is vrij breed en open, maar wel compact en makkelijk neer te zetten. Als laatste heb je ook de hengelhouders voor de vaste hengel. Deze steek je in de grond en bestaat uit twee pennen met een half oog daarop.

Een hengelhouder kopen. Waar moet je op letten?

Als je een hengelhouder wilt kopen moet je als eerste beslissen waar en wanneer je hem wilt gebruiken. Dan moet hij wel te bevestigen zijn of stabiel neer te zetten zijn op de ondergrond waar jij het liefste vist. Niet alle soorten zijn even makkelijk neer te zetten of compact genoeg om mee te nemen.

Daarnaast zit ook tussen de verschillende soorten die hierboven omschreven staan nog veel meer keuze. Je kunt bij het kopen van een hengelhouder hem zo samenstellen dat hij het beste bij jouw manier en locatie van vissen past. Ook is het natuurlijk belangrijk dat jouw hengel er goed in past en er ook stevig in staat. Zo wordt het uitzoeken van een hengelhouder een stukje makkelijker gemaakt en zul jij op een nog meer ontspannende manier kunnen gaan vissen.

De 5 beste hengelhouder

1

TR Goods Vissersstoeltje

foto van een TR Goods Vissersstoeltje
9.4Expert Score
Opvouwbaar, comfortabel, 3 hengelhouders, stevig, handig, lichtgewicht, duurzaam, praktisch, compact, veelzijdig.

Ik heb onlangs het T. R. Goods Opvouwbaar Vissersstoeltje met 3 Hengelhouders aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Het stoeltje is eenvoudig op te zetten en in te klappen, wat erg handig is voor op de camping of tijdens het vissen. De drie hengelhouders zijn een geweldige toevoeging, zodat ik gemakkelijk meerdere hengels kan gebruiken zonder gedoe. Het stoeltje zelf is stevig en comfortabel, zodat ik urenlang kan zitten zonder last van mijn rug te krijgen.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Vissersstoeltje Opklapbaar Met

foto van een Vissersstoeltje Opklapbaar Met
8.4Expert Score
Opklapbaar, comfortabel, 3 hengelhouders, inklapbare rugleuning, handig.

Ik heb onlangs het Vissersstoeltje Opklapbaar met 3 Hengelhouders, Inklapbare Rugleuning en Zithoogte 35 cm aangeschaft via bol. com en ik ben zeer tevreden over dit product. De stoel is niet alleen comfortabel, maar het biedt veel gemak voor de vissers dankzij de slimme functies zoals de drie hengelhouders, het inklapbare rugleuning en handige zithoogte van 35 cm. De kwaliteit van de materialen en de constructie is ook indrukwekkend waardoor de stoel stevig aanvoelt en zeer duurzaam lijkt te zijn.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Domane Triple Fishing

foto van een Domane Triple Fishing
8Expert Score
Stevig, ruimtebesparend, handig, duurzaam, gemakkelijke montage, essentieel hengelaccessoire.

De Domane Triple Fishing Rod Holder is een handige en robuuste hengelhouder in de kleur zwart. Met ruimte voor drie hengels is het een ideaal accessoire voor zowel beginnende als ervaren vissers. De houder is gemakkelijk te monteren en biedt een stabiele basis voor je hengels, zodat je je handen vrij hebt om andere taken uit te voeren.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Railblaza Hengelhouder R

foto van een Railblaza Hengelhouder R
7.4Expert Score
Stevig, verstelbaar, gebruiksvriendelijk, duurzaam, universeel, compact, veilig.

Deze set bestaat uit een robuuste hengelhouder en een stevige StarPort HD bevestigingsbasis, waardoor het eenvoudig te monteren is op een boot of kajak. Het materiaal is duurzaam en bestand tegen zowel zoet- als zoutwater, waardoor het ideaal is voor intensieve vis- en vaaractiviteiten.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Tube Jr Fishing

foto van een Tube Jr Fishing
7Expert Score
Stevig, handig, verstelbaar, duurzaam, gebruiksvriendelijk.

De Tube Jr. Fishing hengelhouder met Spline Post (RAP-390U) is een fantastisch accessoire voor iedere visser. De hengelhouder is stevig, duurzaam en zorgt voor een veilige en stabiele positie voor je hengel, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je visactiviteiten. De RAP-390U is gemakkelijk te monteren en past op vrijwel elke boot, kajak of bellyboot, dankzij de verstelbare en veelzijdige bevestiging. Bovendien is de hengelhouder gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart