Inlegluier kopen? De 4 beste getest

Op het moment dat je inlegluiers nodig hebt kom je tot de ontdekking dat er heel veel verschillende soorten zijn. Als je niet weet welke inlegluier je moet hebben kan het nog wel eens een flinke uitdaging gaan worden welke je moet hebben. Gelukkig is het zo dat inlegluiers vaak met maten en gewicht laat zien welke je nodig hebt.

Waar koop je inlegluiers?

Je kunt inlegluiers op veel plekken kopen, ook waar je dagelijks komt. Afhankelijk van welke je nodig hebt kun je ze ook gewoon in de supermarkt kopen. Als je speciale nodig hebt dan kun je die het beste bij een zelfzorg winkel kopen, daar hebben ze verschillende soorten op voorraad. Het grootste voordeel is dan dat je ze direct in huis hebt, als je ze online moet bestellen dan kan het langer duren voor je in huis  hebt. Als je ze dus direct nodig hebt kun je ze het beste ophalen bij een thuiszorgwinkel.

Wat kosten inlegluiers?

Afhankelijk waarvoor je inlegluiers nodig hebt kun je de kosten berekenen, soms als het medisch is worden inlegluiers vergoed. Als het niet medisch is hangt het af van wat de maat van de inlegluier is, een grote inlegluier kost meer dan een kleintje. Het is dus vooral afhankelijk van welke maat je nodig hebt en hoeveel urine het op moet gaan vangen. Bij de inlegluiers staat meestal de prijs vermeld, je kunt daar dan gelijk zien wat een pak met inlegluiers kost.

Wie gebruiken het?

Inlegluiers worden door verschillende mensen van elke leeftijd gebruikt, zowel baby’s als volwassen mensen maken er gebruik van. Het kan zijn dat er extra versteviging nodig is in de luier van een baby, dan kan er een inlegluier bij worden gedaan om meer vocht op te vangen. Ook als er mensen zijn met incontinentie problemen kan een inlegluier een oplossing bieden. Het urineverlies is dan geen probleem meer, het wordt opgevangen in de inlegluier.

Waar let je op bij het kopen van inlegluiers?

Waar je vooral op moet letten bij het kopen een inlegluier is of het wel de goede maat is, als je een te kleine hebt dan vangt het niet goed de urine op. Stel dat je een te grote indoet dan zit dat niet lekker, lopen kan dan een vervelend en schurend gevoel geven. Inlegluiers gaan op leeftijd en op gewicht, als je de goede uitzoekt dan kan de inlegluier dat heel goed aan. Je hoeft dan geen zorgen te hebben over of de luier het wel aan en of je door zult lekken.

Welk merk neem je?

Het is ook belangrijk welk merk inlegluier je neemt, vaak heb je een favoriete waar je vertrouwen in hebt. Als je vertrouwen hebt in een inlegluier dan kun je beter niet zomaar ineens overstappen. Wanneer er verzorgt wordt dat er genoeg inlegluiers in huis zijn dan hoef je ook niet ineens een ander merk te gebruiken. Als je veranderd van merk dan kan het zijn dat hij toch net wat minder of juist meer urineverlies kan hebben dan de andere die je had.

De beste 4 inlegluiers van 2023

1

Inlegluier Maxi 15X60 70502

foto van een Inlegluier Maxi 15X60 70502
9.1Expert Score
Beste keuze inlegluier

Absorin Classic Inlay Maxi 28 st/pc

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Pampers Premium Protection Luiers 

8.4Expert Score
Hoge kwaliteit inlegluier

Voor deze luiers werden ultrazachte materialen geselecteerd zodat ze super aangenaam aanvoelen op de huid van je baby

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Pampers BabyDry Pants Luierbroekjes 

8.3Expert Score
Derde beste inlegluier uit de test

Luierbroekjes met een Stop & Protect pocket om lekken aan de achterkant helpen te voorkomen

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Pampers BabyDry Luiers 

7.8Expert Score
Middelmatige kwaliteit inlegluier

Het unieke 3-voudig beschermingssysteem biedt tot 12 uur bescherming rondom tegen lekken

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart