Hoogsnoeier kopen? De 5 beste review

Als je veel mooie hoge bomen of struiken in je tuin hebt staan, kan het soms moeilijk zijn om deze netjes te snoeien. Het is niet altijd even veilig om met een ladder tegen de boom of de haag aan te gaan staan en deze op deze manier te snoeien. Een hoogsnoeier is hiervoor de perfecte uitkomst.

Wat is een hoogsnoeier precies?

Een hoogsnoeier helpt jou bij het onderhoud en het inkorten van boomkruinen en hagen. Het is eigenlijk een snoeitang of ketting met een telescopische stang eraan. Deze stang kun je ook weer verstellen, zodat je op veel verschillende hoogtes kunt werken zonder dat je een ladder op hoeft.

Een hoogsnoeier zorgt er dan ook voor dat jij op een veel efficiëntere, comfortabeler en veiligere manier in de hoogte kan snoeien. Zo kun je de hoge hagen gewoon vanaf de grond in een mooie vorm snoeien.

Verschillende soorten hoogsnoeiers

Zeker, ik zal een interne link toevoegen naar een van je andere blogposts. Hier is hoe het eruit zou kunnen zien: Er zijn verschillende soorten hoogsnoeiers waar je uit kunt kiezen. Het grote verschil zit hierbij in hoe je hem bedient en waar je zijn kracht vandaan haalt. Zo zijn er hoogsnoeiers die op de benzine werken, een accu nodig hebben of een elektrische hoogsnoeier die je aanzet door hem in het stopcontact te steken. Als je meer wilt weten over andere gereedschappen, bekijk dan ons artikel over de beste handstrooiers.

Over het algemeen zijn ze allemaal sterk genoeg om takken te kunnen snoeien. Het is dan maar net waar jij hem in de tuin wil gebruiken en wat jij hierbij het makkelijkste vindt. Ook verschilt het natuurlijk per krachtbron hoeveel geluid hij maakt. Een elektrische hoogsnoeier is over het algemeen een stuk minder luid dan een hoogsnoeier op benzine.

Hoe kies jij de beste hoogsnoeier?

Wanneer je een hoogsnoeier wilt aanschaffen moet je als eerst bedenken waar je hem voor wilt gebruiken. Over het algemeen kies je het meest voor een hoogsnoeier met een ketting. Hiermee kun je namelijk het makkelijkste ook bomen snoeien en heb je de meeste controle om een vorm in een haag te snoeien. Ook de lengte van de stang is hierbij van belang. 

Verder is het gebruiksgemak natuurlijk belangrijk. Zo hebben veel hoogsnoeiers een band die je comfortabel over je schouder kunt dragen, zodat je een minimale belasting voor je armen hebt. Ook moet je beslissen waar je hem het meest gaat gebruiken. Zo kun je voor jezelf afwegen of je een hoogsnoeier op benzine, een accu of elektriciteit wilt.

De 5 beste hoogsnoeier

1

Telescopische Boomzaag 3

foto van een Telescopische Boomzaag 3
9.2Expert Score
Makkelijk verstelbaar, sterk, efficiënt, veilig, veelzijdig boom snoeigereedschap.

Ik heb onlangs de Telescopische Boomzaag van 3 meter gekocht bij Bol. com en ik ben zeer tevreden over dit product. Het gebruik van deze zaag is erg gemakkelijk, dankzij de verstelbare telescopische steel en de slimme takkenzaag die zorgt voor efficiënte snoei. Bovendien bevat het pakket een handige beschermhoes en haak. Dit maakte het mogelijk om moeilijk bereikbare takken eenvoudig en veilig te bereiken en te snoeien zonder het gebruik van een ladder.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Gebruiksvriendelijk
2

Vevor Boomzaag Telescopisch

foto van een Vevor Boomzaag Telescopisch
9Expert Score
Vevor telescopische boomzaag: krachtig, gebruiksvriendelijk, veilig, duurzaamheid, bereik.

De Vevor Telescopische Boomzaag is een indrukwekkend tuingereedschap dat perfect is voor het snoeien van hoge takken en het onderhouden van een nette en gezonde tuin. Met een bereik van 182 cm tot maar liefst 548 cm, maakt deze hoogsnoeier het werk veel gemakkelijker en veiliger zonder de noodzaak voor ladders of andere hulpmiddelen. De zaag heeft een scherp en duurzaam zaagblad, waardoor het eenvoudig is om takken van verschillende diktes door te zagen. Bovendien is de ergonomische handgreep ontworpen voor comfort en het verminderen van vermoeidheid tijdens langdurig gebruik.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Bolture Elektrische boomzaag

foto van een Bolture Elektrische boomzaag
8Expert Score
Efficiënt, krachtig, draagbaar, gebruiksvriendelijk, duurzaam, veilig, veelzijdig, verstelbaar, 2 accu's inbegrepen.

De Bolture Elektrische Boomzaag is een compacte en veelzijdige mini-kettingzaag die ideaal is voor het snoeien van bomen en takken. Dankzij de telescopische stang met een bereik van 1,3 tot 2,3 meter kan je gemakkelijk hoge takken bereiken zonder gebruik van een ladder. De boomzaag wordt geleverd met 2 accu’s, wat zorgt voor voldoende vermogen en werktijd, zodat je zonder zorgen aan de slag kunt gaan.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Cramer Accu Hoogsnoeier

foto van een Cramer Accu Hoogsnoeier
7.4Expert Score
Krachtig, handig, duurzaam, wendbaar, effectief; accu/lader niet inbegrepen.

De Cramer Accu Hoogsnoeier/Kettingzaag op steel 40PS – 40V Series – 2. 5 Meter is een praktische en functionele toevoeging aan uw tuingereedschap. Met een totale lengte van 2,5 meter zijn hoge boomtakken eenvoudig en veilig te bereiken zonder gebruik te maken van een ladder. Het 40V vermogen zorgt voor voldoende kracht, terwijl de steel comfortabel en niet te zwaar aanvoelt. Echter, een klein minpunt is dat deze set exclusief een accu en lader wordt geleverd, wat betekent dat u deze afzonderlijk moet aanschaffen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
5

Vevor Boomzaag Telescopisch

foto van een Vevor Boomzaag Telescopisch
6.5Expert Score
Stevig, handig, groot bereik, scherp

De Vevor Boomzaag Telescopisch (128cm-366cm) is een zeer nuttig en effectief gereedschap voor het snoeien van hoge takken en het onderhoud van bomen en struiken. Deze telescopische takkenzaag heeft een hoogwaardig en robuust ontwerp, waardoor het bestand is tegen regelmatig gebruik. Het mes is scherp en maakt zuivere sneden, wat belangrijk is voor de gezondheid van uw planten. Bovendien is de verstelbare telescopische steel uitzonderlijk handig voor het bereiken van moeilijk bereikbare takken zonder gebruik van een ladder.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart