Kussenkist kopen? De 5 beste getest

Kussens horen lekker zacht te zijn en ook vooral droog. Om ervoor te zorgen dat de kussens van je tuinset droog blijven moet je ze goed opbergen. Je kunt ze op een goede manier opbergen door ze in een kussenkist te doen. Dan blijft je tuin opgeruimd en jouw kussen blijven droog zodat je ze kunt pakken wanneer je ze nodig hebt.

Waarvan is een kussenkist gemaakt?

Een kussenkist is meestal gemaakt van plastic, omdat het vaak buiten staat is dat het beste materiaal. Het gaat niet roesten en het is sterk genoeg voor de kussen. De kleur die wordt bepaald door het plastic, zo kun je bijvoorbeeld voor een groene kussenkist gaan maar ook voor een zwarte. Er zijn genoeg kleuren die je kunt kiezen.

Hoe ziet een kussenkist eruit?

Als je een kussenkist ziet dan zou je als eerste denken dat het een grote box is. Hij ziet er namelijk uit als een grote rechthoekige bak, daarbovenop zit een klep die je open kunt doen. Als je die open doet dan zit daar een grote lege ruimte, in die ruimte stop je de kussen. Doordat je de klep weer dicht doet zitten de kussens droog opgeborgen en heb jij altijd droge kussens als je wilt gaan zitten.

Waar koop je het?

Je kunt kussenkisten kopen bij woonwinkels en tuincentra, sowieso als het goed weer wordt komen ze meer in de winkels. Je krijgt dan verschillende soorten, van hele simpele tot de luxere variant. Als je buiten het seizoen een kussenkist wilt kopen dan kun je het beste kijken op internet, daar verkopen ze het hele jaar door kussenkisten. Online bestellen heeft ook wel een voordeel want dan hoef je niet met een grote kussenkist over straat.

Wat kost een kussenkist?

De prijs van een kussenkist is niet heel makkelijk te bepalen, het kan namelijk van goedkoop naar duur gaan. Als je er een wilt die je met de hand open moet houden dan betaal je daar minder voor dan wanneer je er eentje hebt die open blijft staan. Kijk goed naar wat je uit wilt geven en of je daar de kwaliteit voor krijgt die het ook waard is. Zo voorkom je dat je met een kussenkist komt te zitten die snel kapot is en die je daardoor moet vervangen.

Waar let je op bij het kopen van een kussenkist?

Bij het kopen van een kussenkist zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten, zo let je er natuurlijk op dat de kussens er ook echt in gaan passen. Als je een kist koopt waar de kussens alsnog niet in passen dan heb je er weinig aan, dan kun je beter voor een grotere kussenkist kijken. Ook let je erop dat het een sterke kussenkist is die wel wat kan hebben, als je er de kussens in stopt dan wil je niet dat het gelijk scheurt. Let ook vooral op de prijs en de kwaliteit, soms dan lijkt iets heel erg mooi maar is dat het achteraf toch niet.

De beste 5 kussenkisten van 2023

1

Keter Northwood Opbergbox 630L 

9.4Expert Score
Hoogste kwaliteit kussenkist

Berg al je tuinspullen gemakkelijk en droog op in de ruime Northwood Opbergbox (630 liter) van het merk Keter. De box heeft een stijlvolle houtlook die in elke tuin past. Hij is een echte blikvanger. De Northwood-box is gemaakt van weerbestendig en duurzaam kunststof. Het deksel is voorzien van handige gasveren om hem makkelijk te openen en te sluiten. Deze ruime opbergbox houdt al je tuinspullen droog en geventileerd. Hij is stevig, twee volwassenen kunnen er comfortabel op zitten. Handig, want zo bespaar je meer ruimte in de tuin. De opbergbox is afsluitbaar met een hangslot (niet meegeleverd) en is grafiet gekleurd.

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Bijzettafel Tuintafel Opslagbox Terrasbox 2 in 1 Opbergbox Kussenbox Tuin opslag Weerbestendig

foto van een Bijzettafel Tuintafel Opslagbox Terrasbox 2 in 1 Opbergbox Kussenbox Tuin opslag Weerbestendig
8.4Expert Score
Top kwaliteit kussenkist

Bewaar dekens of kussentjes van je terras in deze handige opbergbox, die ook als bijzettafel gebruikt kan worden. Je kunt ‘m gewoon buiten laten staan, hij is namelijk weer- en UV-bestendig.

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

MaxxGarden Opbergbox

foto van een MaxxGarden Opbergbox
8.1Expert Score
Derde beste kussenkist uit de test

Deze handige opbergbox van MaxxGarden biedt je alle ruimte die je nodig hebt! In deze handige en weersbestendige kussenbox passen al je tuinkussens en andere spullen. De opberkist is gemaakt van duurzaam kunsttof en kan worden afgesloten met een hangslot (niet meegeleverd). Door de 2 ingebouwde wieltjes onder de kist en handvaten aan de weerszijdes, is deze ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Zijn antraciete kleur en strakke lijnen maken deze kussenbox trendy en passend in iedere tuin.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

Keter Brushwood Opbergbox

foto van een Keter Brushwood Opbergbox
7.1Expert Score
Middelmatige kwaliteit kussenkist

De Brushwood Opberbox 455L; als je nu een natuurlijk ogende berging voor je tuin wilt, of een plek om speelgoed en spullen in je achtertuin op te bergen, of gewoon een plek wilt waar vrienden en familie kunnen zitten en ontspannen tijdens een bezoek, de Brushwood opbergbox is perfect. Het multifunctionele ontwerp en de aantrekkelijke, verweerde natuurlijke houtstructuur maken het de perfecte toevoeging aan je tuin or terras. Het functioneert ook als een extra berging en een aantrekkelijk bankje dat plaats biedt aan twee volwassenen Wat zal jouw invalshoek zijn betreffende deze aantrekkelijke opbergbox?

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gewicht
5

vidaXL Tuinbox 100x49x103.5 cm polyetheen rattan grijs

foto van een vidaXL Tuinbox 100x49x103.5 cm polyetheen rattan grijs
6.7Expert Score
Vijfde beste kussenkist uit de test

Deze eenvoudige PE rattan kussenbox is een ideale keuze voor het opbergen van kussens, maar ook voor het opbergen van dekens, handdoeken, huishoudelijke spullen en nog veel meer.

Goede punt(en)
  • Redelijk design
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Snelle levering

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart