Ontbijtplankjes kopen? De 5 beste review

Als je in de ochtend je brood gaat smeren, heb je niet altijd zin om dit op een bord te doen. Ook kan een bord wat onhandig zijn, omdat ze vaak rond zijn en daarom je broodje moeilijker te snijden is. Een ontbijtplank is dan ook veel handiger in gebruik om je ontbijt te maken.

Je ontbijt maken

Als je in de ochtend je ontbijt staat te maken, ben je vaak nog niet helemaal wakker. Ook hebben mensen vaak haast in de ochtend. Even snel een broodje smeren, opeten en door richting werk of de kinderen naar school brengen. Het is dan te veel moeite om een bord uit de kast te halen voor je broodje.

Heb je wel eens tijd om een uitgebreid ontbijt te maken? Dan staat dit ook gewoon veel leuker op een ontbijtplank. Zo kun je een ontbijtplank zowel gebruiken om je brood op klaar te maken zonder moeite, maar ook om het ontbijt mooi te serveren. Door de ontbijtplank mooi op te maken, serveer je echt een feestje in de ochtend.

Soorten ontbijtplanken

Maar wat is een ontbijtplank anders dan een snijplank? Een snijplank gebruik je natuurlijk om te snijden. Ja, je kunt ook snijden op een ontbijtplank, maar bij een ontbijtplank gaat het vooral om gemak of het mooi serveren.

Ook is een ontbijtplank over het algemeen een stuk kleiner dan een serveerplank en hebben ze een handig handvat. Hoe de ontbijtplank eruit ziet, is maar net wat je zelf mooi en handig vindt. Zo zijn er ronde ontbijtplanken, maar ook vierkante en rechthoekige. Net als dat je kunt kiezen voor een handvat of niet. Nog leuker: een ontbijtplank laten personaliseren en hem geven als cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of als kraamcadeau.

Welke ontbijtplank kies je?

Tussen alle soorten ontbijtplanken moet je een keuze gaan maken. Of je een ronde of vierkante met of zonder handvat wilt, is natuurlijk persoonlijke voorkeur. Daarnaast zijn ze over het algemeen ook allemaal van hout gemaakt. Van welke soort hout ze zijn gemaakt kan onderling nog wel verschillen.

Je kunt dan ook het beste voor een sterke houtsoort kiezen, aangezien je er vaak broodjes op gaat snijden. Hier moet hij wel tegen kunnen en er niet na een paar weken gebruik al versleten uit zien. Verder raden we je aan om niet voor een te groot formaat te gaan.

De 5 beste ontbijtplankjes

1

6delige Set Houten

foto van een 6delige Set Houten
9.1Expert Score
Stevig, stijlvol, duurzaam, veelzijdig, handig formaat, gemakkelijk te reinigen.

De 6-delige set Houten Ontbijtplank 22×15 is een zeer praktische en stijlvolle toevoeging aan elke keuken. De planken zijn gemaakt van hoogwaardig hout en hebben een formaat van 22×15 cm, wat ze uitermate geschikt maakt voor het serveren van ontbijt, snacks, en het snijden van brood en andere ingrediënten. Ik ben erg tevreden over de duurzaamheid en kwaliteit van de planken, ze zijn stevig en kunnen tegen een stootje. Het onderhoud is eenvoudig: even schoonmaken met een vochtige doek en ze zijn weer klaar voor gebruik.

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Gaat relatief lang mee
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Thingles Ontbijtplank Kunststof

foto van een Thingles Ontbijtplank Kunststof
8.5Expert Score
Handig, 4 stuks, BPA-vrij, antislip, sapgroef, handvat, vaatwasserbestendig, rood/wit.

Ik heb onlangs de Thingles Ontbijtplank Kunststof Set van 4 (25 x 14 cm) aangeschaft en ik ben er zeer tevreden over. Deze BPA-vrije, antislip snackplanken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook praktisch en stijlvol. De sapgroef en het handvat maken het gemakkelijk om sappig fruit of broodjes met beleg te snijden zonder dat er een knoeiboel ontstaat. De vrolijke rode en witte kleurencombinatie fleurt elke ontbijttafel op.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Ontbijtplankjes van kunststof

foto van een Ontbijtplankjes van kunststof
8.3Expert Score
Handig, BPA-vrij, antislip, sapgoot, duurzaam, vaatwasmachinebestendig, set-van-4

Ik heb onlangs de set van 4 ontbijtplankjes van kunststof (25 x 14 cm) gekocht bij bol. com en ik ben echt ontzettend tevreden. De plankjes zijn BPA-vrij, waardoor ze veilig zijn voor gebruik in de keuken. Het antislip-ontwerp en de sapgoot zorgen ervoor dat je gemakkelijk en zonder rommel kunt snijden, en de handgreep maakt het eenvoudig om de plankjes te verplaatsen of op te hangen. Ze zijn ook vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken heel eenvoudig maakt.

Goede punt(en)
  • Gaat redelijk lang mee
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Thingles Ontbijtplank Set

foto van een Thingles Ontbijtplank Set
7.4Expert Score
Stevig, BPA-vrij, handig formaat, sapgroef, vaatwasserbestendig, mooie kleuren.

De Thingles Ontbijtplank Set, bestaande uit 4 stuks met een afmeting van 25x14cm, is een erg praktische en stijlvolle toevoeging aan mijn keuken. Het beige en witte ontwerp is tijdloos en past goed bij mijn interieur. De BPA-vrije samenstelling zorgt ervoor dat ik me geen zorgen hoef te maken over schadelijke stoffen tijdens het serveren van mijn eten. De sapgroef rondom de plank is een slimme toevoeging die knoeien met vloeistoffen helpt voorkomen. Het handvat maakt het eenvoudig om de planken te verplaatsen en op te hangen, wat een fijne ruimtebesparende optie is.

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Klarstein ontbijtplankjes 22

foto van een Klarstein ontbijtplankjes 22
6.7Expert Score
Stevig, duurzaam, hygiënisch, bamboe, stijlvol.

De Klarstein Ontbijtplankjes (22 x 14 cm) zijn een waardevolle toevoeging aan mijn keuken. Deze set van zes snijplankjes is gemaakt van 100% bamboe, wat zorgt voor een hygiënische en vochtbestendige oplossing voor het snijden en serveren van brood, groenten en andere ingrediënten. Door het compacte formaat zijn ze makkelijk op te bergen en ideaal voor dagelijks gebruik.

Goede punt(en)
  • Redelijk design
  • Matige kwaliteit door keuze materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

“Als u meer informatie wilt over hoe u uw media-apparatuur het beste kunt organiseren, bekijk dan ons artikel over de beste [mediakast](https://beste-review.nl/blog/mediakast/), of, als u geïnteresseerd bent in doe-het-zelf-projecten, lees ons grondige artikel over [nagelpistolen](https://beste-review.nl/blog/nagelpistool/).”

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart