Tuintafelkleed kopen? De 5 beste review

Als je op zoek bent naar een tafelkleed voor buiten, zul je een mega groot aanbod vinden. Een tafelkleed voor buiten kan in diverse vormen, maten en kleuren komen. Voor iedere smaak en voorkeur is er wel een tuintafelkleed te vinden.

Handig en praktisch

Een tuintafelkleed verschilt net iets van een tafelkleed voor binnen. Waar een tafelkleed voor binnen vaak wordt gemaakt van gewone stof, is een tafelkleed voor buiten toch wel steviger. Ook is een tuintafelkleed vaak wat zwaarder.

Met een tuintafelkleed kun je je buitentafel makkelijk beschermen tegen beschadigingen en viezigheid. De kans dat er een vogel land op je tafel buiten en hem vies maakt of beschadigt, is groot. Met een tuintafelkleed kun je dit een stuk makkelijk opruimen en bescherm je de tafel zelf.

Verschil met een binnen tafelkleed

Een tuintafelkleed kun je ook gewoon binnen gebruiken, maar een binnen tafelkleed buiten gebruiken is weer wat moeilijker. Een tuintafelkleed verschilt dan ook flink van een tafelkleed voor binnen.

Een tafelkleed voor binnen is vaak gemaakt van lichte stof die je makkelijk kunt wassen. Een tuintafelkleed is meestal een soort zeil of een stof die een stuk zwaarder is. Vaak is het tuintafelkleed ook behandeld zodat hij waterafstotend is.

Doordat de stof van een tafelkleed voor binnen zoveel lichter is, zal hij buiten snel wegwaaien. Dit is dan ook waarom een tuintafelkleed een stuk zwaarder is. Ook zijn ze vaak een stukje langer of hebben ze een mogelijkheid om aan de tafel vastgemaakt te worden. Zo kan de wind er niet onder komen en ligt hij goed en stevig vast, zodat hij niet weg kan waaien.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten tuintafels, dus er zijn dan vanzelfsprekend ook veel verschillende soorten tuintafelkleden. Als eerste kunnen ze van elkaar verschillen per vorm. Er zijn tafelkleden speciaal voor ronde tafel, maar ook vierkante of rechthoekige. Ook verschillen ze natuurlijk in formaat.

Daarnaast zijn er erg veel verschillende printjes, motieven en kleuren en kun je ze zelfs laten maken met een persoonlijke foto erop. De mogelijkheden in alle verschillende soorten tuintafelkleden zijn erg groot. Je kunt met een nieuw tafelkleed dan ook makkelijk je hele tuin een andere sfeer geven of makkelijk wat meer kleur aan de tuin toevoegen. Zo is er altijd wel een tafelkleed die bij je smaak past.

De 5 beste tuintafelkleed

1

Binnenbuiten tafelkleedtafellaken antraciet

foto van een Binnenbuiten tafelkleedtafellaken antraciet
9.3Expert Score
Stijlvol, duurzaam, makkelijk schoonmaken, geschikt binnen/buiten, sfeervol.

Ik heb onlangs het Binnen/buiten tafelkleed Amira in antraciet grijs 137x180cm rechthoekig aangeschaft en ben zeer tevreden met deze aankoop. Dit tafelkleed is veelzijdig, stijlvol en perfect voor zowel binnen- als buitengebruik. De rechthoekige kanten tafelkleden en afwerking geven een elegante touch aan mijn tafeldecoratie. Het materiaal van het tafelkleed is van hoge kwaliteit en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een ideale keuze is voor dagelijks gebruik of speciale gelegenheden.

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Binnenbuiten tafelkleedtafellaken antraciet

foto van een Binnenbuiten tafelkleedtafellaken antraciet
8.7Expert Score
Stijlvol, hoge kwaliteit, waterafstotend, veelzijdig, binnen/buiten, antraciet, 152 cm rond.

Ik heb onlangs het Binnen/Buiten-tafelkleed Tafellaken Antraciet Grijs (152 cm Rond – Ronde kanten tafelkleden Amira – Tuintafelkleed tafeldecoratie) aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Dit tafelkleed is niet alleen stijlvol, maar ook zeer praktisch voor zowel binnen- als buitengebruik. Het materiaal is van hoge kwaliteit en is waterafstotend wat ideaal is voor zomerse dagen. Bovendien zijn de ronde kanten tafelkleden met deze grijze kleur een mooie toevoeging aan de algehele tafeldecoratie, waardoor zelfs de meest eenvoudige tafels chiquer en completer ogen.

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Hoogste kwaliteit
  • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Buiten tafelkleedtafelzeil boeren

foto van een Buiten tafelkleedtafelzeil boeren
7.9Expert Score
Stijlvol, duurzaam, makkelijk schoon te maken, perfecte pasvorm.

Ik heb onlangs het Buiten-tafelkleed/tafelzeil met boeren-ruit in rood/wit (140 x 160 cm) rechthoekig aangeschaft voor mijn tuintafel en ben zeer tevreden met de aankoop. Het tafelkleed heeft een vrolijk en klassiek ruitjespatroon dat een gezellige sfeer aan mijn buitenruimte geeft. Het materiaal voelt stevig aan en heeft een goede kwaliteit, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik en diverse weersomstandigheden. Het formaat van 140 x 160 cm is perfect voor mijn rechthoekige tafel, en de afwerking is netjes en zonder losse draden.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

Binnenbuiten tafelkleedtafellaken ivoor

foto van een Binnenbuiten tafelkleedtafellaken ivoor
7.8Expert Score
Mooi ivoorwit tafelkleed, binnen/buiten, 137×180 cm, kanten ontwerp, praktisch tafeldecoratie.

Ik heb onlangs het Amira Binnen/Buiten Tafelkleed in ivoor wit (137 x 180 cm) aangeschaft en ben erg tevreden met mijn aankoop. Het rechthoekige kanten ontwerp geeft mijn tafel een elegant en stijlvol tintje. Het materiaal voelt kwalitatief hoogwaardig en duurzaam aan. De afmeting van het tafelkleed past perfect bij mijn tafel en het is zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik, wat erg handig is bij zowel formele als informele gelegenheden.

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Redelijk in kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Unique Living Foam

foto van een Unique Living Foam
6.9Expert Score
Stijlvol, duurzaam, waterafstotend, praktisch, kleurvast.

De Unique Living Foam Tuintafelkleed Sage (160×240 cm) is een stijlvol en praktisch tafelkleed voor buiten dat onze eettafel een frisse en moderne uitstraling geeft. Het Sage-groene kleur past harmonieus in onze tuin en het schuim materiaal is van hoge kwaliteit, lichtgewicht en makkelijk schoon te maken. Het tafelkleed blijft goed op zijn plaats liggen, ook bij weer en wind, dankzij de stevige afwerking en de anti-slip onderkant.

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Matige kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk

Voor meer tips en ideeën over hoe je je strandoutfit kunt opfleuren, lees onze blog over strandrokjes.

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart