Rozenschaar kopen? De 5 beste getest

Een roos moet je op een speciale manier behandelen. Je kunt niet zomaar een schaar pakken en een roos knippen. Je hebt een speciale rozenschaar nodig om ervoor te zorgen dat de rozenstruik daarna weer mooi verder kan bloeien. Rozenscharen zijn er gelukkig in veel soorten dus je kunt er ook eentje kopen waar jij mee overweg kunt.

Waarom een rozenschaar?

Je kunt een roos niet zomaar afknippen, als je dat op de verkeerde manier doet dan loop je het risico dat het afsterft en niet meer gaat bloeien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dan kun je ook niks meer met de rozenstruik doen. Je kunt heel makkelijk wel goed voor de rozenstruik zorgen door een rozenschaar te gebruiken, die is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat je de rozen op een goede manier kunt knippen.

Wat kost het?

Een rozenschaar is niet super duur, je kunt het wel duur maken. Sommige rozenscharen zijn duurder dan dat je zou willen betalen, je kunt dus het beste zelf bepalen welke je aan gaat schaffen. Als je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een rozenschaar dan moet je naar een goedkopere kijken, ook in goedkopere klasse zijn er prima rozenscharen te koop. Voor iedere portemonnee is er wel een rozenschaar te koop waarmee je aan de slag kunt.

Waar koop je het?

Bij tuincentra kun je een goede rozenschaar kopen, er zullen daar ook meerdere soorten aanwezig zijn. Je kunt dan dus zelf bepalen welke je wilt en wat je daarvoor gaat betalen. Als je het niet zo goed weet dan kun je om advies vragen, je hoeft dan niet bang te zijn dat je de verkeerde hebt. Je wilt niet dat je met de verkeerde rozenschaar bij je rozenstruik staat en dat je de rozenstruik beschadigd, iemand bij een tuincentra kan jou goed adviseren welke je nodig hebt.

Wie kan er gebruik maken van een rozenschaar?

Niet iedereen mag gebruik maken van een rozenschaar, het is heel erg scherp en kan gevaarlijk zijn. Je kunt jezelf er heel erg makkelijk mee verwonden, zorg dus altijd dat je oplet zodat je niet per ongeluk je vingers raakt. Als je afgeleid bent dan is het al snel gebeurd, wees daarom altijd met je gedachte bij de rozenschaar. Laat geen kleine kinderen met de rozenschaar spelen, zorg er altijd voor dat het veiligheidsslot erop zit als je hem niet gebruikt.

Wat heb je nog meer nodig naast een rozenschaar?

Naast een rozenschaar heb je nog meer nodig, een rozenstruik prikt flink. Het is dus belangrijk dat je ook goede handschoenen hebt, dan kun je voorkomen dat je jezelf prikt. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen, zo kun jij genieten van je mooie rozen en je rozenstruik blijft ook nog eens mooi. Naast dat je een rozenschaar en handschoenen nodig hebt is het niet handig om met blote armen de rozenstruik te gaan knippen, de stekels van de rozen kunnen heel makkelijk in de armen prikken en dat doet best veel pijn. Wil je ook een schaar die je heggen goed bij kunnen houden? Kijk dan naar de beste stokheggenscharen!

De beste 5 rozenscharen van 2023

1

RAMP Telescopische rozenschaar

9.4Expert Score
Beste keuze rozenschaar

Met deze ergonomische telescopische snoeischaar takkenschaar snoei je gemakkelijk je vijverplanten, klimplanten, rozenstrijken, roet planten, fruitplaten en nog veel meer. De steel heeft een lengte van 1300 – 2000 mm en is instelbaar op verschillende lengtes hier tussenin. Met deze takkenschaar snoei je takken tot maximaal 12 mm. Door het ingebouwde systeem in de stok van de bloemenschaar kun je voortaan zonder onhandig koorden of kabelsysteem snoeien op verschillende lengtes. Kortom, dit tuingereedschap mag niet ontbreken in je assortiment.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

GS tuinschaar 2delige set

foto van een GS tuinschaar 2delige set
8.9Expert Score
De tweede beste rozenschaar

Flink snoeien of regulier onderhoud van uw bloemen en planten? De mooiste tuin begint bij het juiste gereedschap. Met deze set snoeischaren set voorziet u uzelf in één klap van een hoogwaardig en geschikt hulpmiddel bij het snoeien van struiken, planten én bloemen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Garten Primus Telescopische rozenschaar

foto van een Garten Primus Telescopische rozenschaar
8.2Expert Score
Derde beste rozenschaar uit de test

Ergonomische telescopische rozenschaarMet deze telescopische rozenschaar kun je makkelijk en snel rozenstruiken snoeien. De schaar heeft een 180° draaibare handgreep. Deze rozenschaar kun je ook gebruiken voor het snoeien van andere doornige stekende planten, Cirrus en klimplanten, vijver en roet planten en fruitplanten. 

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Telescopische rozenschaar

foto van een Telescopische rozenschaar
7.4Expert Score
Een rozenschaar van middelmatige kwaliteit

Met deze telescopische rozenschaar kun je makkelijk en snel rozenstruiken snoeien. De schaar heeft een 180° draaibare handgreep. Deze rozenschaar kun je ook gebruiken voor het snoeien van andere doornige stekende planten, Cirrus en klimplanten, vijver en roet planten en fruitplanten. De steel heeft een lengte van 1360-2060 mm. Je kunt met de schaar takken van maximaal 10 mm snijden. Dankzij deze handige ergonomische rozenschaar kun je voortaan zonder koorden of een kabelsysteem snoeien

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Telescopische Rozenschaar Takkenschaar 120 tot 220 cm

foto van een Telescopische Rozenschaar Takkenschaar 120 tot 220 cm
7Expert Score
Vijfde beste rozenschaar uit de test

Het is geschikt voor alle soorten fruit met vruchtstengels. Wanneer het wordt gesneden, houdt het de vruchtsteel stevig vast zonder het fruit aan te raken en de fruitboom te beschadigen. En de vrucht valt niet af.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart