Ruimteverdeler kopen? De 5 beste getest

Als je een ruimte hebt die je wilt verdelen dan kun je dat heel erg makkelijk doen. Als je een ruimteverdeler neerzet verdeel je daarmee de kamer. Je kunt de kamer in 2 delen maar ook in meerdere delen. Afhankelijk van wat je wilt bereiken kun je meerdere kamerverdelers neerzetten.

Wanneer gebruik je een ruimteverdeler?

Een ruimteverdeler kun je gebruiken als je een kamer wilt verdelen, bijvoorbeeld omdat je in een studio woont. Als je daar dan een woonkamer en slaapkamer in 1 kamer hebt kun je die verdelen met een ruimteverdeler. Je kunt die simpel neerzetten en daardoor heb je snel en makkelijk 2 kamers in plaats van 1, je kunt op die manier ook meerdere kamers maken. Er zijn veel soorten ruimteverdelers waardoor er altijd wel eentje is die bij jou in de ruimte past.

Welke soorten zijn er?

Er zijn meerdere soorten ruimteverdelers, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kamerscherm. Als je die uitklapt scherm je daarmee de andere kant van de kamer af, niemand kan daar dan nog doorheen kijken. Ook kun je kiezen voor veel andere dingen zoals een houten paneel, die kun je dan ophangen en dicht of open schuiven op het moment dat het nodig is. Je kunt natuurlijk ook zorgen dat je een gordijn ophangt als ruimteverdeler of een grote bak neerzetten, er zijn heel veel soorten ruimteverdelers die je kunt gebruiken.

Waar koop je het?

Ruimteverdelers kun je op best veel plekken kopen, je kunt ze in een winkel kopen zoals een bouwmarkt of woonwinkel. Ook zou je online kunnen kijken, je kunt daar dan al zien wat er allemaal te koop is. Je kunt dan kiezen of je hem in de winkel gaat halen of online gaat bestellen, als je hem in de winkel gaat bestellen kun je hem gelijk zien en mee naar huis brengen. Als je er liever voor kiest om hem online te bestellen dan is dat ook gelijk het grootste voordeel dat je er zelf niet mee hoeft te slepen.

Wat kost een ruimteverdeler?

Wat een ruimteverdeler kost hangt af van wat voor soort je wilt, ook hangt het af van welk formaat je nodig hebt. Als je een hele grote ruimteverdeler nodig hebt dan betaal je daar meer voor dan wanneer je een kleine ruimteverdeler nodig hebt. Het hangt ook af van het materiaal, sommige stoffen of materiaal is duurder waardoor je automatisch gelijk al meer zult betalen.

Hoe weet je welke ruimteverdeler je nodig hebt?

Het is heel erg belangrijk dat je de goede maat hebt, als je niet de goede maat hebt dan zal het niet goed de ruimte verdelen. Je wilt niet dat er nog een inkijk is als je in een belangrijke vergadering zit. Meet daarom altijd goed op welke deel je wilt verdelen zodat het ook echt goed verdeeld wordt. Hoe je dat het beste op kunt meten hangt af van welke ruimteverdeler je in gedachte hebt, kijk daar dan ook goed naar voordat je tot kopen over zult gaan.

De beste 5 ruimteverdeler van 2023

1

VASAGLE Boekenkast 10 open vakken Industrieel bruin ruimteverdeler

foto van een VASAGLE Boekenkast 10 open vakken Industrieel bruin ruimteverdeler
9.1Expert Score
Beste ruimteverdeler uit de test

Geraffineerd meubelstuk: gebruik dit trappenrek voor je boeken, presenteer hier je favoriete verzamelstukken of gebruik het gewoon als chique ruimteverdeler

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

relaxdays open kast 6 vakken ruimteverdeler boekenkast vakkenkast rek zwart

foto van een relaxdays open kast 6 vakken ruimteverdeler boekenkast vakkenkast rek zwart
8.5Expert Score
Top kwaliteit ruimteverdeler

Deze trapvormige kast is naast dat hij schitterend is ook zeer functioneel. Zo kan de open kast met 6 vakken gebruikt worden als opbergrek voor boeken, cd’s en zelfs kledingstukken. Maar ook als ruimteverdeler ziet hij er fantastisch uit. Doordat hij zo veelzijdig is, past hij in bijna elke kamer. Door de steekverbindingen is de open kast met 6 vakken gemakkelijk en snel op te bouwen. De open kast kan naar wens ook in andere vormen opgebouwd worden.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

kamerscherm ruimteverdeler 180 x 160 x 25 cm bruin 401661

foto van een kamerscherm ruimteverdeler 180 x 160 x 25 cm bruin 401661
8.1Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Een geweldige scheidingswand voor een geweldige prijs. Dit elegante kamerscherm kan veelzijdig worden gebruikt als een scheidingswand, omkleedgelegenheid of als decoratie. Daarnaast zorgt het voor een huiselijke gezelligheid.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Relaxdays kamerscherm 4 delen ruimteverdeler paravent roomdivider kamerverdeler Naturel

foto van een Relaxdays kamerscherm 4 delen ruimteverdeler paravent roomdivider kamerverdeler Naturel
7.7Expert Score
Middelmatige kwaliteit ruimteverdeler

Met het kamerscherm verdeel je de woning op een slimme manier in verschillende ruimtes. Maak een gezellig hoekje in de woonkamer, een omkleedruimte in de slaapkamer of gebruik de paravent gewoon als decoratie. Heb je het vierdelige kamerscherm even niet nodig, dan is deze snel opgevouwen en ruimtebesparend opgeborgen. Dankzij het discrete design van effen papiertouw en hout past de roomdivider in de ambiance van elke woning.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gewicht
5

tectake kamerscherm ruimteverdeler 180 x 160 x 25 cm kleur wit 401660

foto van een tectake kamerscherm ruimteverdeler 180 x 160 x 25 cm kleur wit 401660
6.4Expert Score
Een ruimteverdeler van matige kwaliteit

Een geweldige scheidingswand voor een geweldige prijs. Dit elegante kamerscherm kan veelzijdig worden gebruikt als een scheidingswand, omkleedgelegenheid of als decoratie. Daarnaast zorgt het voor een huiselijke gezelligheid.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart