Specerijenmolen kopen? De 5 beste review

Als je graag kookt, dan weet je hoe belangrijk verschillende specerijen zijn. Helaas vervliegen aroma’s van kruiden snel, waardoor de gemalen potjes uit de supermarkt al snel hun smaak kunnen verliezen. Het beste kun je dan ook zelf je specerijen vermalen. Dit kun je doen met een stamper en vijzel, maar het makkelijkste doe je het met een specerijenmolen.

Waarom kiezen voor een specerijenmolen?

Een specerijenmolen is een goede toevoeging aan je collectie keukenapparatuur. Met een specerijenmolen kun je je eigen kruiden vermalen. Dit geeft je de kans om met verse producten te werken en ook om je eigen kruidenmixen te maken.

Zelf gemalen kruiden geven veel meer smaak af dan de kruidenpotjes die je in de supermarkt koopt. Gemalen kruiden verliezen namelijk snel een gedeelte van hun smaak. Als je ze zelf maalt met je specerijenmolen heb je hier geen last meer van. Je kunt namelijk veel kleinere hoeveelheden malen en op die manier zo veel mogelijk smaak behouden.

Soorten specerijenmolens

Er zijn veel verschillende soorten specerijenmolens. We maken hierin het onderscheid tussen handmatig en elektrisch. De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je een specerijenmolen gaat kopen is dan ook waar je voorkeur naar uitgaat. Als je meer geïnteresseerd bent in koken en keukengereedschap, lees dan ook onze blog over de beste stamppotpannen.

Een elektrische variant is over het algemeen wel wat duurder, maar biedt wel extra gebruiksgemak. Vaak kun je er bijvoorbeeld ook koffiebonen in malen of hem gebruiken voor andere doeleinden. Een handmatige molen is juist weer wat goedkoper, compacter en batterij vrij. Een handmatige molen is dan bijvoorbeeld een goede uitkomst als je nooit grote hoeveelheden specerijen wilt maken of hem niet regelmatig gebruikt.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Als je een specerijenmolen gaat kopen moet je dus eerst beslissen of je een elektrische of handmatige molen wilt. Daarna moet je nagaan waar je hem voor wilt gaan gebruiken. Hij moet wel kunnen wat jij wilt. Denk hierbij aan verschillende maalstanden bijvoorbeeld.

Ook moet je goed kijken wat de capaciteit is. Als hij maar geschikt is voor het malen van kleine specerijen en ook geen grote opvangbak heeft, maar je dit wel wilt, dan kun je beter voor een andere soort kijken. Let er ook op hoe hij schoon te maken is. Een groot pluspunt is dan ook een specerijenmolen met afneembare onderdelen die gewoon in de vaatwasser kunnen.

De 5 beste specerijenmolen

1

Biolomix Elektrische Graanmolen

foto van een Biolomix Elektrische Graanmolen
9.4Expert Score
Krachtig, snel, gebruiksvriendelijk, veelzijdig, duurzaam, RVS-design, tevreden aankoop.

Ik heb onlangs de Biolomix Elektrische Graanmolen aangeschaft en ben er zeer tevreden mee. Deze krachtige molen met 2500 watt en 220V heeft mijn keuken naar een hoger niveau getild.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Royalty Line Koffiemolen

foto van een Royalty Line Koffiemolen
8.9Expert Score
Compact, efficiënt, veelzijdig, makkelijk schoonmaken, stijlvol wit design.

De Royalty Line Koffiemolen met een inhoud van 50 gram is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke elektrische molen die zowel koffiebonen als kruiden en specerijen moeiteloos maalt. Met zijn stijlvolle witte design is het een mooie aanvulling op elke keuken. Het apparaat werkt efficiënt en snel, waardoor je altijd verse ingrediënten tot je beschikking hebt.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Biolomix Spice Grinder

foto van een Biolomix Spice Grinder
8Expert Score
Efficiënt, krachtig, veelzijdig, eenvoudig reinigen, compact ontwerp.

Ik ben zeer tevreden over mijn aankoop van de Biolomix Spice Grinder Elektrische Kruidenmolen. Deze veelzijdige molen maakt het gemakkelijk om verschillende soorten ingrediënten te malen, zoals specerijen, granen en zelfs koffiebonen. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat het niet veel ruimte inneemt op mijn aanrecht, terwijl de roestvrijstalen materialen zorgen voor een duurzaam en onderhoudsvriendelijk product. Daarnaast is de bediening eenvoudig met één druk op de knop.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Royalty Line Koffiemolen

foto van een Royalty Line Koffiemolen
7.2Expert Score
Compact, krachtig, veelzijdig; maalt koffie, kruiden, specerijen perfect.

De Royalty-Line Koffiemolen met een inhoud van 50 gram is een stijlvolle en compacte elektrische koffiemolen die uitstekend presteert. Deze RVS grinder heeft meerdere functies, waaronder het malen van koffiebonen, kruiden, en specerijen. Met zijn krachtige motor en scherpe messen maalt het de ingrediënten snel en gelijkmatig, wat zorgt voor een uitstekende smaak. Ondanks het formaat van de molen, is het verrassend stil tijdens gebruik.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Consumerce Ophangbaar Kruidenrek

foto van een Consumerce Ophangbaar Kruidenrek
7Expert Score
Handig, stijlvol, ophangbaar, ruimtebesparend, kwaliteit.

Ik heb onlangs het Consumerce ophangbaar kruidenrek met 7 kruidenpotjes aangeschaft en ik ben zeer tevreden over dit handige product. Het kruidenrek is eenvoudig op te hangen en voegt een stijlvolle touch toe aan mijn keuken. De 7 meegeleverde kruidenpotjes zijn ideaal voor het organiseren en bewaren van mijn kruiden en favoriete specerijen. Met het ophangsysteem bespaar ik waardevolle ruimte op mijn aanrecht.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart