Stamppotpan kopen? De 5 beste review

Als het weer kouder wordt buiten, gaan we allemaal weer massaal stamppot eten. De lekkerste stamppot maak je in een specifieke stamppotpan. Dit levert veel voordelen op tijdens het koken en wij gaan deze voordelen met je delen!

De stamppotpan

In de stamppotpan maak je stamppot, zo simpel is het. Maar wat maakt een stamppotpan anders dan andere pannen? Als er stamppot gemaakt wordt, is het vooral belangrijk dat de grootte van de pan goed is. Een braadpan is bijvoorbeeld niet geschikt om stamppot te maken.

Dit heeft vooral te maken met de hoogte van de pan. Een braadpan heeft bijvoorbeeld geen hoge rand. Wanneer je dan aan het stampen bent, zal alles telkens over de rand en uit de pan vallen. Dit is natuurlijk niet fijn en handig en ook zonde van de stamppot.

De grootte van de pan

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat de pan groot genoeg is. Hoe groot de stamppotpan moet zijn, kan per huishouden verschillen. Als je met 4 personen thuis bent, dan is een pan van 5 liter wel voldoen. Ben je met 6 personen dan is een pan van 8 liter geschikt, maar voor grote gezelschappen moet je minstens een pan van 10 liter hebben.

Als je graag stamppot eet, dan raden we je gewoon aan om de grote pan te kopen. Ook al maak je minder stamppot, kun je dit ook gewoon in de grote pan maken. Stamppot kun je ook lang bewaren of zelfs invriezen. Het is dan ook zeker niet erg om meer stamppot klaar te maken en het te bewaren.

Het materiaal

Daarnaast is het materiaal van de pan belangrijk. Voor een stamppotpan geven we de voorkeur aan een pan van roestvrij staal of emaille. Beide zijn het goede warmtegeleiders en kunnen ze goed tegen de hitte. Ze kunnen langdurig hun warmte vasthouden en hebben ook niet veel olie nodig.

Daarnaast zijn rvs pannen ook geschikt voor hoge temperaturen en hebben ze ook nog een lange levensduur. Door te investeren in een goede rvs pan kun je hier voor een zeer lange periode je voordeel uit halen. Houd er hierbij wel rekening mee dat je een pan koopt die geschikt is voor jouw warmtebron. Voor een elektrische of inductie kookplaat heb je weer een andere soort pan nodig dan wanneer je op gas kookt.

De 5 beste stamppotpan

1

LiteBody Soeppan Stamppotpan

foto van een LiteBody Soeppan Stamppotpan
9.4Expert Score
Stijlvol, solide, 6-liter, ideaal voor soep/stamppot, serafijn roze.

De Lite-Body Soeppan / Stamppotpan met deksel (Ø 22 / 6L) in serafijn roze is een ware aanwinst voor iedere keuken. De ruime inhoud van 6 liter is perfect voor het bereiden van soepen, stoofgerechten en stamppot voor het hele gezin. Dankzij de solide constructie en de bijgeleverde deksel heeft deze pan uitstekende warmtegeleiding en blijven uw gerechten langer warm.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

LiteBody SoeppanStamppotpan met

foto van een LiteBody SoeppanStamppotpan met
8.7Expert Score
Stevige soeppan, 8L capaciteit, emaille, goed deksel, mystiek zwart.

De Lite-Body Soeppan/Stamppotpan van 24cm met een inhoud van 8 liter is een must-have voor elke keuken. Het beschikt over een deksel, wat zorgt voor een snellere en gelijkmatigere warmteverspreiding, waardoor uw soepen en stamppotten heerlijk en perfect gegaard worden. De pan is eenvoudig te reinigen en geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Goede kwaliteit
 • Snelle levering
3

LiteBody Soeppan Stamppotpan

foto van een LiteBody Soeppan Stamppotpan
8Expert Score
Duurzaam, stijlvol, 6 liter, emaille, mintgroen, multifunctioneel, deksel, Ø 22cm.

Met een capaciteit van 6 liter is deze pan perfect voor het koken van soepen, stamppotten en andere gerechten voor het hele gezin. Het deksel past strak op de pan om warmte en vocht binnen te houden tijdens het koken, en de stevige handvatten bieden een veilige grip. Deze Lite-Body pan is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, een aanwinst voor iedere keukeninrichting.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

LiteBody Magnus Soeppan

foto van een LiteBody Magnus Soeppan
7.2Expert Score
Stevig, ruim, hittebestendig, emaille, gemakkelijk schoonmaken, multifunctioneel, grijs.

Met een ruime capaciteit van 8 liter is deze pan perfect voor het bereiden van grote hoeveelheden soep, stamppot of andere gerechten voor het hele gezin of een etentje met vrienden.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

LiteBody Magnus Soeppan

foto van een LiteBody Magnus Soeppan
6.3Expert Score
Ruim, stevig, aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, duurzaam

De diepblauwe kleur voegt een vleugje elegantie toe aan het geheel, terwijl het robuuste ontwerp ervoor zorgt dat de pan lang meegaat. Ik ben erg tevreden met deze aankoop en ik zou de Lite-Body Magnus Soeppan/Stamppotpan dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een stijlvolle, duurzame en veelzijdige pan voor het bereiden van uiteenlopende gerechten. .

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

“Als je meer wilt weten over leuke en educatieve speelgoedopties, lees dan onze blogs over speelbogen, sleutelmapjes en stapelbekers.”

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart