Stepapparaat kopen? De 5 beste review

Een stepapparaat is een klein fitnessapparaat dat ideaal is voor thuissporters. Hij is gemaakt om de billen, benen, dijen en buikspieren te trainen. Het sporten met een stepapparaat is vergelijkbaar met traplopen, waarbij je benen afwisselend op en neer bewegen op 2 voetpedalen.

Hoe effectief is een stepapparaat?

Een stepapparaat traint dus veel verschillende spieren. Het kan dus zeker effectief zijn om hier je cardio op te doen. Hierbij moet je wel zorgen dat je de juiste inspanning en regelmaat aanhoudt. Hoe effectief een stepapparaat werkt is dus echt afhankelijk van verschillende factoren zoals intensiteit, duur en de individuele fitheid.

 Het gebruik van een stepapparaat is dan ook zeker een goed hulpmiddel om af te vallen. Het is een vorm van cardio waar je genoeg calorieën mee verbrandt. Ook kun je het natuurlijk in de rust van je eigen huis doen, wat veel mensen toch een fijn idee en gevoel geeft.

De voordelen van een stepapparaat

Het grote voordeel van een stepapparaat is dat je kunt sporten in het comfort van je eigen huis. Je traint er veel verschillende spieren mee, waardoor je er echt een goede intensieve cardio workout mee kunt doen. De luxe van je eigen huis biedt ook de mogelijkheid om het stepapparaat elke avond even neer te zetten tijdens een aflevering van je serie en zo toch te kunnen bewegen!

Daarnaast is het een klein en compact apparaat dat ook makkelijk op te bergen is. Hij zal dus niet snel in de weg staan of veel ruimte in beslag nemen. Dit maakt het helemaal ideaal om hem thuis neer te zetten. Dit zal er ook voor kunnen zorgen dat je hem er sneller bij pakt en zo de drempel om te gaan sporten wat verlaagd.

Hoe kies je het juiste stepapparaat?

Over het algemeen lijken de meeste stepapparaten veel op elkaar. Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het maximaal belastbare gewicht. Dit kan per stepapparaat nog wel verschillen. Daarnaast is het ook aan te raden dat hij antislip aan de onderkant heeft, zodat je weet dat je stabiel staat.

Er zit een groot verschil in prijs en kwaliteit per stepapparaat. Bedenk dan ook vooraf hoe vaak je hem van plan bent om te gaan gebruiken. Wil je hem elke dag gaan gebruiken, kun je beter kiezen om te investeren in een duurder en steviger exemplaar. Voor meer informatie over het kiezen van het juiste stepapparaat, bekijk onze gids over stepapparaten.

De 5 beste stepapparaat

1

KIMO DIRECT Stepper

foto van een KIMO DIRECT Stepper
9.3Expert Score
Compacte stepper, handvaten, weerstandsbanden, hometrainer, computer, effectief.

Ik heb onlangs de KIMO DIRECT Stepper met Handvaten gekocht en ben aangenaam verrast door de kwaliteit en veelzijdigheid van dit fitnessapparaat. De stepper is stevig, eenvoudig in elkaar te zetten en dankzij de ingebouwde computer kan ik mijn prestaties gemakkelijk bijhouden.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Stepper VirtuFit ST10

foto van een Stepper VirtuFit ST10
8.7Expert Score
Stevig, effectief, gebruiksvriendelijk, weerstandskabels, computer, compact, veelzijdig, comfortabel, duurzaam, thuisfitness.

Deze stepper heeft niet alleen een soepele en geluidsarme beweging, maar is ook uitgerust met een computer en weerstandskabels voor gevarieerde workouts.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

FitFirst Stepper Thuis

foto van een FitFirst Stepper Thuis
8.3Expert Score
Compact, effectief, weerstandsbanden, display, thuis fitness, verstelbare weerstand.

De FitFirst Stepper is een uitstekende thuis-fitness stepper die een effectieve en leuke workout biedt voor zowel beginners als ervaren sporters.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Umbro Stepper Fitness

foto van een Umbro Stepper Fitness
7.8Expert Score
Compacte, effectieve stepper; weerstandsbanden, elektrisch display, gebruiksvriendelijk.

com en ik ben er ontzettend blij mee.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gewicht
5

Everfit Stepper STEPTWIST

foto van een Everfit Stepper STEPTWIST
6.2Expert Score
Compact, effectief, gebruikersvriendelijk, duurzaam, veelzijdig.

com, kan ik oprecht zeggen dat dit een fantastische keuze is geweest. Het apparaat heeft een robuuste constructie en is tegelijkertijd eenvoudig in te stellen op verschillende niveaus, wat mijn work-outs gemakkelijk op maat heeft gemaakt. .

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart