Steenzaag kopen? De 5 beste getest

Stenen zagen kan een ware ramp zijn, of ze gaan scheef of ze breken af. Het is om gek van te worden als je een steen moet zagen. Om voortaan te zorgen dat de stenen recht afgezaagd gaan worden kun je een stenenzaag aanschaffen. Daarmee wordt het zagen van stenen een stuk makkelijker en gaat het ook in één keer goed.

Wie maakt er gebruik van een stenenzaag?

Er zijn veel mensen die gebruik kunnen maken van een stenenzaag, neem bijvoorbeeld een stratenmaker. Een stratenmaker moet veel stenen zagen en als dat iedere keer fout zou gaan dan blijven er weinig stenen over. Een stratenmaker heeft dan ook een stenenzaag, zo zorgt hij ervoor dat de stenen mooi recht afknippen en dat ze goed in de straat passen. Het is niet mooi als er een heel gat zit tussen de stenen, dat kun je voorkomen door ze goed op maat te zagen.

Hoe ziet het eruit?

Een steenzaag ziet er eigenlijk hetzelfde uit als een cirkelzaag  maar dan speciaal voor stenen, je zou bijna het verschil niet zien maar het is wel belangrijk dat je het weet. Als je niet weet hoe je met een steenzaag om moet  gaan kun je er beter niet mee omgaan, met verkeerd gebruik kun je blijvend letsel oplopen. Zorg er daarom ook voor dat je goed beschermd bent op het moment dat je gebruik gaat maken van de steenzaag.

Wat kost het?

De kosten voor een stenenzaag zijn niet bepaald laag, het is niet een goedkope aankoop maar het is wel een eenmalige aankoop. Als je er eentje van een duur merk koopt dan betaal je daar uiteraard meer voor, heb je dat geld niet en wil je een goedkopere dan kun je beter voor een goedkoper merk gaan. Als je hem af en toe gebruikt dan is een minder duur merk misschien wel goed, als je hem wat vaker gebruikt dan wil je er wel eentje van goede kwaliteit natuurlijk.

Waar koop je een stenenzaag?

Niet iedereen maakt gebruikt van een stenenzaag, het is dus niet zo dat ze die standaard ergens hebben staan. Als je er eentje wilt kopen dan kun je van tevoren beter even vragen of ze er eentje hebben staan. Op die manier zorgt je ervoor dat je niet overal naartoe hoeft te rijden zonder een resultaat. Je kunt natuurlijk ook altijd nog online bestellen, dan ben je er zeker van dat je er eentje zult vinden.

Waar let je op bij het kopen van een stenenzaag?

Je wilt niet zomaar de eerste de beste kopen, je wilt wel een goede en dat is logisch ook want het is een flink bedrag. Als je een stenenzaag gaat kopen dan let je sowieso op de kwaliteit, ook is het de bedoeling dat het de stenen ook echt goed zaagt. Als je alsnog stenen hebt die afbreken of scheef zijn gezaagd dan heb je weinig aan je stenenzaag. Dan kun je beter iets langs doorkijken en wel met een goede stenenzaag aankomen. Ben je opzoek om metaal te zagen? Klik dan hier!

De beste 5 stenenzaag van 2023

1

MSW Steenzaag 2.000 W450 mm

9.1Expert Score
Beste stenenzaag uit de test

De steenzaag S-SAW450 van MSW is een professionele natte snijtafel met snijmachine voor het snijden van stenen, klinkers, tegels, bakstenen en diverse andere materialen. Uitgerust met een hoogwaardig diamant-zaagblad en een speciaal waterkoelsysteem, garandeert deze steenzaag een effectieve werking. Ideaal voor alle steenzaagklussen op het werkterrein of in de werkplaats, die een nauwkeurig en snel zaagresultaat vereisen, zoals in de metselwerk- of constructiebranche.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Gebruiksvriendelijk
2

350mm Steenzaag 2800Watt Doorslijper Watergekoeld incl. zaagblad PRO Bandenzaag SPERO

foto van een 350mm Steenzaag 2800Watt Doorslijper Watergekoeld incl. zaagblad PRO Bandenzaag SPERO
8.9Expert Score
Top kwaliteit stenenzaag

Uiterst sterke 2800Watt SPERO Steenzaag die droog of watergekoeld gebruikt kan worden. Inclusief een Steen Diamantzaagblad 350mm. Uitgerust met een 2800Watt – 230Volt motor en 4 mtr kabel.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

230mm Steenzaag 2000Watt stofkap Zaagblad Max: 50mm Muurzaag SPERO

8Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

230mm Professionele zware DROOG gebruik betonslijper met 8500 t/min, vermogen van 2000Watt, max. zaagdiepte 50mm en een 230mm stofafzuigkap. Voor het stofvrij zagen met een daarvoor geschikte M-klasse stofzuiger die voorzien is van een filterklopsysteem en polyester filters. 

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Spero SPHS2001BZ 230mm Steenzaag 2000Watt

foto van een Spero SPHS2001BZ 230mm Steenzaag 2000Watt
7.6Expert Score
Vierde beste stenenzaag uit de test

230mm Professionele zware DROOG gebruik betonslijper met 8500 t/min, vermogen van 2000Watt, max. zaagdiepte 50mm en een 230mm stofafzuigkap. Voor het stofvrij zagen met een daarvoor geschikte M-klasse stofzuiger die voorzien is van een filterklopsysteem en polyester filters.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

MSW Steenzaag 2.000 W 350 mm

foto van een MSW Steenzaag 2.000 W 350 mm
7Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

De steenzaag S-SAW350 van MSW is een professionele natte snijtafel met snijmachine voor het snijden van stenen, klinkers, tegels, bakstenen en diverse andere materialen. Uitgerust met een hoogwaardig diamant-zaagblad en een speciaal waterkoelsysteem, garandeert deze steenzaag een effectieve werking. Ideaal voor alle steenzaagklussen op het werkterrein of in de werkplaats, die een nauwkeurig en snel zaagresultaat vereisen, zoals in de metselwerk- of constructiebranche.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart