Suikermeter kopen? De 5 beste review

Een suikermeter kun je gebruiken om het suikergehalte in je bloed te meten. Niet iedereen hoeft dit dagelijks te doen, maar in sommige gevallen is het wel belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld diabetes hebt of een topsporter bent, kan het controleren van je suikergehalte zeer belangrijk zijn. Een goede suikermeter is dan ook zeker van belang.

Voor wie is een suikermeter?

Een suikermeter wordt dus voornamelijk dagelijks gebruikt door mensen met diabetes. Om te bepalen of iemand diabetes heeft, wordt een bloedonderzoek gedaan waarbij het suikergehalte wordt gemeten. Ook controleren mensen met diabetes gedurende de dag hun suikergehalte om te weten of ze wat moeten eten of juist insuline moeten bij spuiten.

Daarnaast is een suikermeter ook interessant voor topsporters. Aan de hand van het suikergehalte in hun bloed kunnen ze veel informatie halen uit hoe bijvoorbeeld het trainingsschema is voor de sporter.

Wat is de beste suikermeter?

Als je een suikermeter wilt gaan aanschaffen, is het belangrijk om te bedenken waarom je een suikermeter nodig hebt. Is dit omdat je diabetes hebt en meerdere keren per dag je suikergehalte moet meten of wil je er een aanschaffen omdat je topsport beoefend? Als je een actieve levensstijl hebt en veel buiten bent, is het misschien ook handig om te kijken naar goede tennispetten of een comfortabele tuinligstoel voor je rustmomenten. En mocht je je snel verwonden in de sport die je beoefent, hebben we ook een artikel over vingerbescherming op onze site.

De beste suikermeter mag niet meer dan 15% afwijken van laboratoriumonderzoek. Dit percentage is wettelijk vastgelegd en medisch geaccepteerd. Iedere goede meter moet hier aan voldoen en zijn dus allemaal even goed betrouwbaar.

Waar moet je op letten bij het kopen van een suikermeter?

Het belangrijkste is om de beste suikermeter voor jouw situatie te kopen. Vaak kun je bij veel fabrikanten een starterspakket bestellen. Deze starterspakketten zijn over het algemeen niet prijzig, maar zorgen er vaak wel voor dat je aan een fabrikant verbonden zit.

De suikermeter heeft namelijk naast de meter ook nog naaldjes, test strips en een prikpen nodig. Het naaldje doe je in de prikpen en de druppel bloed gaat op de teststrip. Vaak zorgt de fabrikant ervoor dat de test strips en naaldjes alleen geschikt zijn voor hun suikermeter.

We raden je dan ook goed aan om voordat je een suikermeter aanschaft, ook de prijs van de naaldjes en test strips te bekijken. Deze kun je altijd maar 1 keer gebruiken en moet je dus telkens opnieuw aanschaffen. Vergelijk deze prijzen dan ook zeker onderling. Zo kun je de beste suikermeter voor jouw situatie uitkiezen.

De 5 beste suikermeter

1

Metic Glucosemeter Startpakket

foto van een Metic Glucosemeter Startpakket
9.4Expert Score
Betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, compleet startpakket, snel resultaat, draagbaar.

Ik heb het Metic Glucosemeter Startpakket onlangs aangeschaft en ben erg tevreden over mijn aankoop. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om direct te beginnen met het meten van je bloedsuikerspiegel, inclusief 25 gratis teststrips en lancetten. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en de display is duidelijk en gemakkelijk af te lezen. Het heeft twee verschillende eenheden, mmol/l en mg/dl, wat erg handig is. Het compacte formaat van de bloedsuikermeter maakt het ideaal om mee te nemen.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Medisana Lancetten MediTouch

foto van een Medisana Lancetten MediTouch
8.9Expert Score
Goede kwaliteit, betrouwbaar, nauwkeurig, gebruiksvriendelijk, essentieel voor diabetici.

De Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock is een must-have voor iedereen die hun bloedsuikerspiegel regelmatig moet meten. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en gebruiksgemak van deze lancetten. Het prikken is nagenoeg pijnloos en het snel kunnen meten van mijn bloedsuiker helpt me om mijn diabetes beter onder controle te houden. De lancetten zijn eenvoudig te gebruiken in combinatie met mijn Medisana MediTouch glucosemeter en de samenwerking met de GlucoDock-app maakt het bijhouden van mijn waarden een fluitje van een cent.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Snelle levering
3

Contour glucosemeter startpakket

foto van een Contour glucosemeter startpakket
7.8Expert Score
Betrouwbare glucosemeter, gebruiksvriendelijk, snel resultaat, compact.

Contour Glucosemeter Startpakket heeft mijn leven als diabetespatiënt een stuk eenvoudiger gemaakt. De bloedglucosemeter is eenvoudig in gebruik en levert snel en nauwkeurige metingen. Het startpakket bevat alles wat je nodig hebt, inclusief teststrips en lancetten, waardoor het gemakkelijk is om direct te beginnen met het monitoren van mijn bloedsuikerspiegel. Het compacte en lichte ontwerp van de meter is een groot pluspunt, waardoor ik het gemakkelijk in mijn tas kan meenemen.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Startset AccuChek Instant

foto van een Startset AccuChek Instant
7.4Expert Score
Eenvoudig, nauwkeurig, snel, gebruiksvriendelijk, compacte bloedglucosemeter.

Ik heb onlangs de Startset Accu-Chek Instant aangeschaft via Bol. com en ben er zeer tevreden mee. Deze bloedsuikermeter doet precies wat het belooft: snel en nauwkeurig meten van mijn bloedsuikerspiegel. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik, met duidelijke instructies en een helder display. Ook het compacte formaat en de gemakkelijke draagbaarheid zijn grote pluspunten.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

CareSens N Premier

foto van een CareSens N Premier
6.5Expert Score
Betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, compact, nauwkeurig, handig.

Na het uitproberen van het CareSens N Premier Glucosemeter Startpakket (mmol/L), was ik erg onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid van het apparaat. Het startpakket bevat alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met het meten van je bloedglucosespiegel, inclusief teststrips en lancetten. De glucosemeter zelf is compact en gemakkelijk mee te nemen, en het verlichte scherm maakt het aflezen van de resultaten eenvoudig, zelfs in het donker.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart