Tekenhaak kopen? De 5 beste review

Als je vaak in de natuur te vinden bent om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen, dan kun je veel verschillende beestjes tegenkomen. Dit kan natuurlijk heel mooi zijn, maar bepaalde beestjes ben je minder blij als je ze tegenkomt tijdens je wandeling. Zo zijn muggen natuurlijk erg vervelend, maar ook voor teken moet je oppassen. Een teek kan de ziekte van Lyme overdragen, waardoor je ze dus maar beter snel kunt verwijderen.

Waarom is een teek gevaarlijk?

Een teek is een klein zwart beestje dat makkelijk ziektes over kan brengen. Zo kan hij de ziekte van Lyme bij zich dragen. Als je de ziekte van Lyme hebt opgelopen door een teek, zul je hier de rest van je leven last van kunnen hebben.

Een teek kun je proberen te voorkomen door bedekkende kleding te dragen. Draag dan bijvoorbeeld ook altijd een lange broek als je in de natuur gaat wandelen. Een teek nestelt zich graag op warme plekken op je lichaam. Als hij zich eenmaal vast heeft gebeten, moet je deze voorzichtig verwijderen. Dit doe je het makkelijkste met een tekenhaak.

Wat is een tekenhaak?

Een tekenhaak is een speciale tang die de teek veilig en in zijn geheel kan verwijderen. Wanneer een teek zijn maaginhoud leegt, heb je kans dat je ziek wordt. Het is daarom ook belangrijk dat je met de tekenhaak de volledige teek verwijdert. Als bijvoorbeeld zijn kopje achterblijft, kan het alsnog zijn dat je ziek kunt worden. Voor tips over hoe je de zomer problemen kunt voorkomen, lees onze blog over het trekhaakslot.

Met een tekenhaak maak je met een schuivende of trekkende beweging de teek in zijn geheel los. Je plaatst de tekenhaak onder of om de teek heen en lift zo de teek uit de huid. Kijk hierna altijd goed of hij in zijn geheel verwijderd is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tekenhaak?

Er zijn verschillende soorten tekenhaken. Welke jij het fijnste vindt werken is een persoonlijke voorkeur. Vergelijk de verschillende soorten goed en kijk welke je het fijnste in gebruikt lijkt. Het gebruiksgemak is daarbij erg belangrijk.

Let er daarnaast ook op waar hij van gemaakt is. Een kunststof tekenhaak is handig en is makkelijk te reinigen met alcohol. Ook een rvs tekenhaak is populair en kun je zowel met alcohol schoonmaken, maar ook in kokend water leggen. Dit kan bijvoorbeeld weer handig zijn voor als je veel gaat kamperen en niet altijd alcohol mee hebt.

De 5 beste tekenhaak

1

Tekenhaakje verpakking van

foto van een Tekenhaakje verpakking van
9.2Expert Score
Handig, effectief, veilig, 3 stuks, huisdieren, mensen, compact.

De Tekenhaakjes (verpakking van 3 stuks) voor zowel huisdieren als mensen zijn een must-have voor iedereen in gebieden waar teken vaak voorkomen. Deze handige tools maakten het verwijderen van teken gemakkelijk en veilig, waardoor het risico op ziektes die door teken worden overgedragen, zoals de ziekte van Lyme, verminderd werd. Ik merkte dat ze eenvoudig te gebruiken waren en perfect pasten in mijn EHBO-kit zodat ik ze bij de hand had wanneer ik met mijn huisdieren of vrienden van de natuur genoot.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

OTom Tick Twister

foto van een OTom Tick Twister
8.4Expert Score
Efficiënt, gemakkelijk te gebruiken, veilig, draagbaar, must-have.

De O’Tom Tick Twister tekenhaken zijn een must-have voor elke outdoor-liefhebber. Ik ben onder de indruk van het gebruiksgemak en de effectiviteit van deze tekentang. De set bevat twee verschillende formaten tekenhaken in een handige en compacte clip, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn tijdens wandelingen of kampeertrips.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Goede kwaliteit
 • Snelle levering
3

Tekenhaakje set van

foto van een Tekenhaakje set van
8.3Expert Score
Efficiënt, veilig, diervriendelijk, duurzaam, handig, set van 3.

De Tekenhaakje – set van 3 is een must-have voor zowel mens als dier. Het diervriendelijke ontwerp zorgt ervoor dat het verwijderen van teken bij je huisdieren geen pijnlijke of traumatische ervaring is.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Tekenhaakje per 3

foto van een Tekenhaakje per 3
7.5Expert Score
Efficiënt, duurzaam, gebruiksvriendelijk, veilig, handzaam, must-have, roze.

Onlangs heb ik deze set van drie roze tekenhaakjes aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. De extra sterke uitvoering belooft niet teveel; het materiaal van de haakjes is van hoge kwaliteit en voelt stevig aan. Het verwijderen van teken wordt eenvoudiger en efficiënter door het slimme ontwerp van de haakjes. Bovendien zijn de roze kleur en het compacte formaat van deze tekenhaakjes erg aantrekkelijk, waardoor ze makkelijk terug te vinden zijn in een EHBO-kit of op reis.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Snelle levering
5

Tekenhaak tekenpen verwijderen

foto van een Tekenhaak tekenpen verwijderen
6.8Expert Score
Makkelijk, effectief, veilig tekenverwijdering.

De oDaani Tekenhaak (set van 2) is een handig en effectief hulpmiddel om teken veilig en effectief te verwijderen bij zowel mensen als dieren. Deze eenvoudig te gebruiken tekenpen heeft een slim ontwerp dat het risico op infecties minimaliseert, door de teek in zijn geheel te verwijderen zonder deze samen te knijpen, wat de kans op ziektes zou vergroten. Ik was aangenaam verrast door de gebruiksvriendelijkheid, het compacte formaat en de betrouwbaarheid van het product.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart