Trekhaakslot kopen? De 5 beste review

Een trekhaakslot kan voornamelijk voor bussen en bestelwagens van groot belang zijn. Een trekhaakslot zorgt ervoor dat het openen van de deuren belemmerd wordt, waardoor er minder makkelijk ingebroken kan worden. Er zijn verschillende soorten sloten en elke heeft weer zijn eigen voordeel.

Waarom een trekhaakslot?

Een trekhaakslot wordt vaak gebruikt bij bestelbussen. Het slot zorgt ervoor dat de deuren minder makkelijk open gaan aan de achterkant. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om te doen als je bijvoorbeeld veel apparatuur of gereedschap in je bus hebt liggen. Dit wil je dan ook beveiligen.

Een trekhaakslot doe je door simpelweg een metalen frame te plaatsen, die in de basis wordt bevestigd aan de trekhaak. Dit zal ervoor zorgen dat de deuren aan de achterkant niet meer makkelijk open te maken zijn. Dit kan inbraak in de bus voorkomen.

Soorten trekhaaksloten

Er zijn verschillende soorten trekhaaksloten te vinden. Hierbij verschillen ze onderling vooral in vorm en manier van installeren. Zo zijn er soorten die je tijdelijk op je trekhaak zet en er net zo makkelijk weer vanaf kunt halen. Ook zijn er soorten die je permanent op je trekhaak vastzet. Deze werken dan ook net wat anders.

Vaak is dit een grote, stalen component met een T-frame. Deze plaats je over je trekhaak heen. De basis van het frame kun je dan op de trekhaak laten zitten. De buis kun je met een sleutel elke keer op de juiste plek schuiven wanneer je het trekhaakslot wilt gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een trekhaakslot?

Als eerste is het belangrijk om te kijken welke het beste op de trekhaak van je bus past Het zou zonde zijn als je bijvoorbeeld een trekhaakslot aanschaft, die helemaal niet het beste voor jouw auto werkt. Over het algemeen gaat dit niet over de aansluiting, maar wel om de hoogte en de vorm van het frame.

Daarnaast is het ook belangrijk om vooraf goed te bekijken hoe makkelijk hij te installeren is. Ook de afweging of je een permanent slot wilt of hem soms maar eens gebruikt. Een permanent slot is van degelijke kwaliteit en duurt ook wat langer om goed te installeren. Tenslotte is ook het materiaal belangrijk. Ook hier zit verschil in kwaliteit in. Zoek hierbij naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding en een die het beste bij jouw auto past.

De 5 beste trekhaakslot

1

Veiligheidsspiegel Diameter 30cm

foto van een Veiligheidsspiegel Diameter 30cm
9.2Expert Score
Ronde veiligheidsspiegel, 30cm diameter, helder zicht, duurzaam.

De Veiligheidsspiegel met een diameter van 30cm, verkrijgbaar bij Bol. com, is een uitstekende toevoeging voor het vergroten van veiligheid in je omgeving. Met zijn duurzame, slagvaste acryl materiaal en heldere reflectie, kun je eenvoudig blinde hoeken overzien en zo ongelukken op de weg, in winkelgangen of op parkeerterreinen voorkomen. De installatie is eenvoudig, dankzij de meegeleverde verstelbare beugel. Bovendien zorgt het lichte gewicht van de spiegel voor een veilige en eenvoudige montage aan muren of palen.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Trekhaakslot Deurslot Achterdeurslot

foto van een Trekhaakslot Deurslot Achterdeurslot
9Expert Score
Stevig, veilig, eenvoudig in gebruik, duurzaam, universeel geschikt.

Ik heb recent het Trekhaakslot, Deurslot, Achterdeurslot aangeschaft via Bol. com en ik ben er zeer tevreden over. Het product is van uitstekende kwaliteit en biedt me de gewenste veiligheid voor mijn trekhaak, deuren en achterdeuren. De installatie was eenvoudig, dankzij de duidelijke instructies. Het slot voelt stevig aan en is bestand tegen pogingen tot inbraak of diefstal. Bovendien is het slot universeel, waardoor het op verschillende voertuigen en deuren past.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Matador Trekhaakbeveiliging trekhaakslot

foto van een Matador Trekhaakbeveiliging trekhaakslot
8Expert Score
Stevig, veilig, eenvoudige installatie, duurzaam, helderrood, goede prijs-kwaliteit.

Ik heb onlangs de Matador Trekhaakbeveiliging – trekhaakslot Staal 25 Cm Rood aangeschaft en ben zeer tevreden met dit product. De installatie was eenvoudig en het materiaal voelt robuust en stevig aan. Het rode ontwerp valt goed op, wat zowel als een afschrikmiddel voor potentiële dieven dient, als een handige visuele indicator dat je de beveiliging op zijn plaats hebt.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Trekhaakbeveilliging Trekhaakslot

foto van een Trekhaakbeveilliging Trekhaakslot
7.2Expert Score
Stevig, veilig, duurzaam, gebruiksvriendelijk, betaalbaar, betrouwbaar, solide.

De Trekhaakbeveilliging Trekhaakslot is een fantastisch product dat extra veiligheid en gemoedsrust biedt voor uw auto en aanhangwagen. Het slot is eenvoudig te installeren en past op verschillende soorten trekhaken. Dankzij de robuuste constructie en het hoogwaardige materiaal is het slot bestand tegen manipulatie en slijtage. Bovendien is de bijgeleverde sleutel gemakkelijk te gebruiken, en de kleurgecodeerde dop zorgt voor een snelle en efficiënte verwijdering.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

Mottez Disselslot trekhaakslot

foto van een Mottez Disselslot trekhaakslot
6.3Expert Score
Stevig, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, veilig, essentieel.

Ik heb onlangs de Mottez disselslot/trekhaakslot diefstalbeveiliging voor aanhanger/caravan aangeschaft en ben zeer tevreden met deze aankoop. De installatie was eenvoudig en snel en het slot biedt een solide beveiliging voor mijn caravan. Het robuuste ontwerp en de heldere rode kleur werken afschrikwekkend voor potentiële dieven. Het is compatibel met de meeste standaard koppelingen, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over compatibiliteitsproblemen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart