Balkonpotten kopen? De 5 beste review

Het maakt niet uit of je een groot of klein balkon hebt, er is altijd ruimte om wat mooie bloempotten neer te zetten. Er zijn veel verschillende soorten bloempotten, onder andere potten die specifiek zijn ontworpen voor op het balkon.

De balkonpot

Over het algemeen zijn balkons klein en smal. Dit zorgt ervoor dat er vaak weinig ruimte is om mooie bloempotten neer te zetten. Toch kan het toevoegen van wat planten aan balkon al een groot verschil maken. Om dit toch voor elkaar te krijgen zijn er specifieke balkonpotten.

Deze potten zorgen ervoor dat je groen kunt toevoegen zonder dat je ruimte verliest op het balkon, net zoals een goed ontworpen bedplank kan helpen om ruimte in je slaapkamer te besparen. Vaak zijn dit bloempotten met een opening in het midden wat ervoor zorgt dat je ze over de rand van je balkon kunt hangen. Op deze manier verlies je geen ruimte aan de kant waar je zit.

Creatief met bloempotten

Deze balkonpotten die je over de rand van je balkon hangt zijn over het algemeen het populairst. Ze zorgen op een makkelijke manier ervoor dat je balkon groen wordt. Je hebt deze balkonpotten zowel in het rond als in een vierkante bak. Ook zijn er balkonpotten die je in een houder hangt. Deze houder hang je dan weer over de rand van je balkon heen.

Om helemaal creatief te worden met bloempotten op balkon, is het ook een leuk idee om de hoogte in te gaan. Door bijvoorbeeld bloempotten aan de muur op te hangen of een hoekje op te offeren voor een plantenladder kun je ook al een stuk meer groen toevoegen zonder dat je dat heel veel ruimte kost. Als je op deze manier een beetje creatief omgaat met de ruimte kun je van je balkon alsnog een groene oase maken.

Een balkonpot kopen

Er is een groot assortiment bloempotten te vinden die specifiek voor het balkon zijn. Over het algemeen zijn dit allemaal bloempotten die over de rand van je balkon hangen. Dit zijn dan ook de meest populaire soorten en nemen deze ook het minste ruimte in op je balkon.

Daarnaast zijn alle balkonpotten in veel verschillende groottes, vormen en kleuren te vinden. Zo is er altijd een bloempot die het beste qua stijl en kleur bij jouw balkon past en ervoor zal kunnen zorgen dat je hele balkon opgefleurd wordt.

De 5 beste balkonpotten

1

Prosperplast bloempot balkonpot

foto van een Prosperplast bloempot balkonpot
9.2Expert Score
Stijlvol, stevig, handig ophangsysteem, ruimtebesparend, ideaal voor balkons.

De Prosperplast Bloempot / Balkonpot met Ratolla-haken in umbra kleur is een geweldig product voor elke plantenliefhebber die op zoek is naar een stijlvolle en praktische oplossing voor hun balkon of terras. De strakke en moderne vormgeving gecombineerd met de umbra kleur zorgt voor een tijdloze look die past bij diverse stijlen. De pot is gemaakt van duurzaam kunststof, wat garandeert dat het bestand is tegen weersinvloeden en lang meegaat.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Prosperplast Urbi Case

foto van een Prosperplast Urbi Case
8.5Expert Score
Stijlvolle, praktische bloempot; perfect voor balkons.

De Prosperplast Urbi-Case Bloempot met inzet en hanger is een stijlvolle en praktische oplossing voor het toevoegen van groen op uw balkon. Deze witte balkonpot (395x18x195mm) is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een strak en modern design, waardoor het een echte blikvanger is.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Bloempot met beugel

foto van een Bloempot met beugel
7.9Expert Score
Stijlvol, stevig, makkelijk te bevestigen, ruimtebesparend, goede kwaliteit.

De Bloempot met beugel / Balkonpot / Plantenbak JAXON in zwart kunststof met een diameter van 18 cm is een elegante en praktische oplossing voor het opfleuren van uw balkon. Deze plantenbak is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een stevige beugel waardoor hij eenvoudig en veilig aan het balkon kan worden bevestigd. Het moderne ontwerp en de klassieke zwarte kleur geven een stijlvol tintje aan uw buitenruimte.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Plantenhanger bloempot Hangende

foto van een Plantenhanger bloempot Hangende
7.5Expert Score
Stijlvol, duurzaam, ruimtebesparend, eenvoudige montage, aanrader voor balkon!

De Plantenhanger Bloempot Hangende Bloempot Balkonpot heeft mijn balkon getransformeerd tot een levendig en sfeervol groen paradijs. Deze stijlvolle plantenhanger is van hoogwaardige kwaliteit en biedt niet alleen een praktische oplossing voor kleine buitenruimtes, maar voegt ook een charmante touch toe aan mijn buitenomgeving. De pot is eenvoudig op te hangen en het installatieproces is zeer gebruiksvriendelijk.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
5

Balkonpot capri tri

foto van een Balkonpot capri tri
6.8Expert Score
Modern, stevig, ruim, stijlvol, gebruiksvriendelijk.

De lichtgrijze Artevasi Capri Tri D54cm balkonpot is een prachtige en duurzame aanvulling op elk balkon of terras. De pot heeft een uniek design met drie afzonderlijke plantenbakken in één, wat zorgt voor een mooi verdeeld groen effect.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart