Bedplank kopen? De 5 beste review

Het hebben van een nachtkastje is wel zo makkelijk om je spullen op te kunnen leggen voor het slapengaan. Maar niet elke slaapkamer is groot genoeg dat je ruimte hebt om een nachtkastje neer te zetten. In dat geval is de bedplank een perfecte oplossing.

Wat is een bedplank?

Een bedplank noemen we ook wel het zwevende nachtkastje. Het voordeel hiervan is dat hij weinig ruimte in beslag neemt en makkelijk te monteren is. Er zijn verschillende soorten waardoor er altijd wel eentje is die het beste in jouw kamer past.

Over het algemeen kun je bijvoorbeeld dit plankje aan de wand naast je bed bevestigen. Dit plankje hoeft niet groot te zijn en kun je op elke gewenste hoogte ophangen. Op deze manier kun je toch een plekje maken om bijvoorbeeld je wekker neer te zetten, zonder dat je een heel kastje hoeft te plaatsen. Het is dan ook de ideale oplossing voor kleine slaapkamers.

Verschillende soorten bedplanken

Er zijn verschillende soorten bedplanken die je als nachtkastje kunt monteren. De meest voor de hand liggende is het plankje bevestigen aan de muur naast je bed. Een alternatief daarop is een plank boven je hoofdbord ophangen. Hier heb je vaak wat meer ruimte en kun je hem ook langer maken. Hiermee moet je wel goed opletten dat je hem op de juiste hoogte hangt, zodat je er niet met je hoofd tegenaan stoot.

Daarnaast heb je ook een bedplank die je bevestigt aan je bed zelf. Dit is een handig bedplankje dat je kunt monteren met twee simpele schroeven aan de onderkant van je bed. Je draait deze vast aan de rand van je bed. Door de antikrasknopjes zal je bed zelf niet beschadigen, maar heb je wel een extra plankje waar je bijvoorbeeld je laptop op kunt neerzetten of je boek op kunt leggen. Ook dit is een perfect alternatief voor een nachtkast.

Wat is het beste bedplankje?

Wat het beste bedplankje is, is afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt in je slaapkamer. Ook ligt het er natuurlijk aan wat je op het plankje kwijt wilt. Wanneer je er bijvoorbeeld alleen een wekker op neer wilt zetten, hoeft hij niet zo groot te zijn. Mocht je er ook nog een lampje of andere spullen op kwijt kunnen, kun je beter kiezen voor een grotere bedplank boven je hoofdbord.

De 5 beste bedplank

1

Budu Badplank Bamboe

foto van een Budu Badplank Bamboe
9.4Expert Score
Stijlvol, duurzaam, verstelbaar, comfortabel, praktisch, stevig, handig, ontspannend, milieuvriendelijk, multifunctioneel.

De Budu Badplank Bamboe is een uitstekende, duurzame en functionele toevoeging aan iedere badkamer. De verstelbare, uitschuifbare bamboe badplank is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en stevig bamboe materiaal, waardoor het zowel milieuvriendelijk als degelijk is. De afmetingen van 70-105 cm stellen u in staat om het badrekje aan te passen aan de breedte van uw bad, wat zorgt voor een perfecte pasvorm en gebruiksgemak. Dankzij de veelzijdige opbergvakjes heeft u altijd uw favoriete baditems, zoals zeep, shampoo of een goed boek, binnen handbereik.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gemaakt van duurzaam materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

LifeGoods Badplank Uitschuifbaar

foto van een LifeGoods Badplank Uitschuifbaar
8.4Expert Score
Uitschuifbare, stevige badplank; handige houder; stijlvol hout.

De LifeGoods uitschuifbare badplank (74,5-108,5 cm) met houder is een uitstekende toevoeging aan elke badkamer. Deze houten badplank biedt een veelzijdige en ruime ruimte om boeken, drankjes, snacks en andere benodigdheden te plaatsen terwijl u ontspant in bad. Het ontwerp is zowel stijlvol als functioneel, met een natuurlijke houtlook die past bij elke interieurstijl. Dankzij het uitschuifbare mechanisme is de badplank geschikt voor baden van verschillende afmetingen, wat zorgt voor een perfecte pasvorm.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Comfymart Badplank Luxe

foto van een Comfymart Badplank Luxe
8.1Expert Score
Uitschuifbaar, luxe, bamboe, stabiel, veelzijdig, duurzaam, praktisch, esthetisch, handig, ontspanning.

Ik heb onlangs de Comfymart Badplank Luxe Bamboe Badrek aangeschaft en ik ben er uitermate tevreden over. Dit uitschuifbare badrek is perfect voor zowel kleine als grote baden, dankzij de mogelijkheid om het rek uit te schuiven van 75 cm tot wel 110 cm. Het bamboemateriaal zorgt niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar is ook milieuvriendelijk en duurzaam. Met de handige boeken- en tablethouder, kan ik eindelijk genieten van mijn favoriete boeken of series terwijl ik ontspan in bad zonder bang te hoeven zijn dat mijn apparaten nat zullen worden.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

HelloBath Bath Bucket

foto van een HelloBath Bath Bucket
7.4Expert Score
Ruim XL lig-zitbad, groen, comfortabel, badplank, kraan inbegrepen.

Ik heb onlangs de HelloBath Bath Bucket XL (122 cm) in Sage Green aangeschaft, en ik ben er ontzettend blij mee. Het zitbad is een ideale oplossing voor kleine badkamers, zonder in te leveren op comfort. De bijgeleverde badplank en kraantje zijn handige toevoegingen, waardoor ik echt kan genieten van een ontspannend bad. Ondanks het compacte formaat biedt het ligbad voldoende ruimte om comfortabel te zitten of te liggen. De kleur Sage Green is stijlvol en past goed bij mijn interieur.

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Redelijk van kwaliteit
  • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

RelaxTub Badplank Badplank

foto van een RelaxTub Badplank Badplank
6.9Expert Score
Verstelbaar, anti-slip, veelzijdig, stijlvol, ontspannend.

De RelaxTub badplank is een veelzijdig en handig accessoire voor iedereen die van een ontspannen bad houdt. Deze verstelbare, anti-slip badplank is ideaal voor het creëren van een comfortabel en functioneel badhoekje met ruimte voor je boeken, tablet en meer. Dankzij de inbegrepen boekenhouder, tablethouder en spiegel wordt jouw badtijd omgetoverd tot een luxe spa-ervaring.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

“Als u meer comfort en flexibiliteit wilt tijdens het werken, bekijk dan onze blog over de beste bureaukrukken die we hier verzameld hebben, of overweeg om uw slaapkamer te moderniseren met onze selectie van de beste bedplanken op de markt.

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart