Bureaukruk kopen? De 5 beste review

Over het algemeen kiezen we er meestal voor om achter een bureau te werken op een bureaustoel. Toch kan het kiezen voor een bureaukruk ook erg veel voordelen met zich meebrengen. Dit is ook afhankelijk van de baan die je hebt en wat je zelf het fijnst vindt zitten. Als je bijvoorbeeld een baan hebt waarbij je veel moet staan, zoals in een drankenwinkel, kan een drankenkoelkast erg handig zijn om bij je werkplek te hebben.

De verschillende soorten bureaukrukken

Eerst zijn veel verschillende soorten bureaukrukken te vinden. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met of zonder rugleuning maar zijn ze wel allemaal ergonomisch gemaakt. Een bureaukruk is de ideale manier om meer beweging op je werkplek te stimuleren.

Het zorgt ervoor dat je zelf een goede houding aan moet nemen en zal zo ook zorgen voor een activatie van je spieren. Door het zitten op een bureaustoel en dan ergonomische bureaukruk af te wisselen kan dit ook bijdragen aan een hogere productiviteit op kantoor.

Welke banen gebruiken een bureaukruk?

Wanneer je het woord bureaukruk hoort zul je meteen verwachten dat deze kruk voornamelijk achter een bureau gebruikt wordt. Niets is minder waar want er zijn ook heel veel andere banen die baat hebben bij een bureaukruk.

Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan beroepen die gedurende de dag veel staan. Zo zul je ze vaak voorbij zien komen bij kappers, tandartsen maar ook in ziekenhuizen en dokterspraktijken. De kruk is dan vaak ook gemaakt met een gemakkelijk schoon te houden stof. Dit maakt ze ook zeer geschikt voor deze banen.

Hoe kies je de juiste bureaukruk?

Wat de juiste bureaukruk voor jou is, is als eerste afhankelijk van je baan. Wanneer je bijvoorbeeld kapster bent is een bureaukruk erg handig zodat je niet de hele dag hoeft te staan, maar is het weer niet handig als hij een rugleuning heeft. Voor een huisarts kan dit bijvoorbeeld weer wel handig zijn, aangezien deze zowel met patiënten als achter een bureau werkt.

 Verder is het ook belangrijk dat je kiest voor een bureaukruk die zorgt dat jij de beste houding aanneemt. Een zadelkruk zal je forceren om je rug in de juiste houding te houden. Je bekken worden namelijk gekanteld door het zadel, waardoor je rechtop moet zitten. Op deze manier kan een bureaukruk dan ook veel voordelen bieden wanneer je bijvoorbeeld de hele dag staat of snel een verkeerde houding aanneemt. Kies dan ook altijd een bureaukruk die comfortabel voor je zit, maar wel je houding verbetert.

De 5 beste bureaukruk

1

Alora zadelkruk met

foto van een Alora zadelkruk met
9.1Expert Score
Comfortabel, ergonomisch, verstelbaar, stijlvol, kwaliteit, duurzaam, rugleuning, mobiel, veelzijdig, ondersteunend.

De Alora zadelkruk met rugleuning is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ergonomisch en verstelbaar zitmeubel. Deze kruk is eenvoudig in hoogte verstelbaar en biedt daardoor een perfecte zitpositie voor iedere gebruiker. Het zadelontwerp en de rugleuning zorgen voor een goede ondersteuning van de rug, wat resulteert in een comfortabele zitervaring. Verder is het materiaal van hoogwaardige kwaliteit wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Zadelkruk Zwart Verstelbare

foto van een Zadelkruk Zwart Verstelbare
8.8Expert Score
Zadelkruk: ergonomisch, verstelbaar, comfortabel, stevig, duurzaam, 150kg belastbaar.

De Zadelkruk Zwart – Verstelbare Hoogte – Belastbaar tot 150 kg is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en ergonomische zitoplossing, met name voor langdurig gebruik op kantoor of thuis. Dankzij de zadelvorm van de zitting en de gasveer met een verstelbare hoogte, biedt deze kruk een optimale houding en zorgt het voor verlichting van rug- en nekklachten. Het stijlvolle zwarte ontwerp past in vrijwel elk interieur, en met een maximale belastbaarheid van 150 kg is deze zadelkruk geschikt voor gebruikers van verschillende lichaamstypen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
3

Alora Tabouret comfort

foto van een Alora Tabouret comfort
8.3Expert Score
Comfortabel, verstelbaar, rugleuning, zwart, stabiel, kwaliteit, veelzijdig, duurzaam, rollend, ergonomisch.

De Alora Tabouret Comfort met rugleuning is een veelzijdige en stijlvolle zwarte kruk die perfect is voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik. Verstelbaar in hoogte, biedt het de flexibiliteit om op verschillende locaties en situaties te gebruiken, zoals op kantoor, thuis of in een schoonheidssalon. De rugleuning biedt extra comfort en ondersteuning, waardoor langdurig zitten aangenamer wordt.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Zadelkruk ergonomisch kapperskruk

foto van een Zadelkruk ergonomisch kapperskruk
7.8Expert Score
Stevig, comfortabel, ergonomisch, verstelbaar, kantelbaar, duurzaam, stijlvol, veelzijdig, goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Zadelkruk Ergonomisch Kapperskruk Tabouret is een veelzijdige en comfortabele stoel, ontworpen voor professionele en huishoudelijke doeleinden. Met zijn in hoogte verstelbare en kantelbare rugleuning biedt de kruk ultiem zitgemak en ondersteuning tijdens lange werkdagen. De soepele wieltjes zorgen voor een eenvoudige verplaatsing, terwijl het robuuste ontwerp garant staat voor stabiliteit en duurzaamheid. Ideaal voor kappers, schoonheidsspecialisten, of iedereen die op zoek is naar een ergonomische zitoplossing.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Kapperskruk Zadelkruk Tabouret

foto van een Kapperskruk Zadelkruk Tabouret
6.9Expert Score
Comfortabel, wendbaar, verstelbaar, duurzaam, stijlvol

Ik heb onlangs de Kapperskruk Zadelkruk Tabouret op wieltjes aangeschaft en ik ben zeer tevreden over deze aankoop. Het zadelontwerp van deze kruk biedt comfort en ondersteuning, terwijl de verstelbare hoogte en de soepel bewegende wieltjes zorgen voor ergonomisch gemak in de werkruimte. Het krukje is eenvoudig in elkaar te zetten en het sterke, duurzame materiaal maakt het geschikt voor zowel professioneel gebruik als voor thuisgebruik.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart