Eierpan kopen? De 5 beste review

Eieren zijn gezond voor je en ook nog eens super lekker om te eten. Vaak als je een ei gaat bakken word je gebakken ei te dun omdat de pan te groot is. Niet elke pan is dus geschikt om een ei te bakken. Je kunt hier het beste voor een eierpan gebruiken die het perfecte formaat heeft.

Ideale eierpan

Wat de ideale pan is om eieren in te bakken is natuurlijk persoonlijk. Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan een kleine pan waarin je een lekker ei kunt bakken, maar waarbij hij niet te dun wordt. In een grote pan zal het ei te ver uitlopen en wordt hij te dun en niet meer luchtig. In een kleine pan heb je hier geen last van.

Ook is het natuurlijk belangrijk dat de kwaliteit van de pan goed is, zodat het ei niet kan aanbakken. Er is ook een kleine pan zijn met een goede antiaanbaklaag. Zo weet je zeker dat je ei niet aan de pan blijft kleven en er makkelijk en krokant, maar toch ook luchtig uitkomt.

Wat maakt de perfecte eierpan

Wat de perfecte eierpan is, is afhankelijk van hoeveel eieren je per keer bakt en of jij van luchtige eieren of juist krokant gebakken eieren. Wanneer je bijvoorbeeld het liefst een omelet maakt, is het handiger dat de pan wat groter is, wat het roeren makkelijker maakt. Zo voorkom je dat al het ei over de rand heen valt.

Wanneer je juist van een luchtig ei houdt en meestal een ei per keer pakt, kun je het beste kiezen voor een kleine ronde pan. Voor een enkel ei is bijvoorbeeld de diameter van 14 cm groot genoeg. Ook kan het verschillen per warmtebron wat voor pan je nodig hebt. Als je meer wilt leren over handige keukenhulpmiddelen, bekijk dan onze beste brievenweger review.

Waar moet je op letten als je een eierpan koopt?

Als je een eierpan gaat kopen moet je er rekening mee houden op welke warmtebron je kookt. Voor een inductiekookplaat heb je weer een andere pan nodig dan wanneer je op gas kookt. Ook is de afmeting van de pan erg belangrijk. Er moet ruimte genoeg zijn voor hoe jij je ei maakt, waarbij hij niet te groot en dus ook niet te klein is. Verder is ook een goede antiaanbaklaag geen overbodige luxe voor als je je ei makkelijk uit de pan wil krijgen.

De 5 beste eierpan

1

WZ Pannenkoekenpan Inductie

foto van een WZ Pannenkoekenpan Inductie
9.1Expert Score
Uitstekend, handig, anti-aanbak, veelzijdig, inductie, efficiënt, makkelijk, e-book inbegrepen, duurzaam, 4 vakken.

De W&Z Pannenkoekenpan Inductie is een fantastische innovatieve pan voor liefhebbers van pannenkoeken, omeletten en eieren. Door de vier aparte vakjes kun je eenvoudig meerdere kleine pannenkoeken of omeletten tegelijkertijd bereiden, wat erg handig is bij het koken voor meerdere personen. Deze pan is geschikt voor inductie en heeft een uitstekende anti-aanbaklaag, waardoor het koken echt een plezier wordt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Pannenkoekenpan Pancake Pan

foto van een Pannenkoekenpan Pancake Pan
8.6Expert Score
Duurzaam, non-stick, inductiegeschikt, gemakkelijk, veelzijdig, snel, kwaliteit.

Ik heb recent de Pannenkoekenpan – Pancake Pan – Eierpan – Omeletpan – Omeletmaker – Pannenkoekenpan Inductie aangeschaft en ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden mee ben. De pan is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals het maken van pannenkoeken, omeletten en eieren. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en warmt zeer snel op dankzij de inductie-bodem. Bovendien is de pan heel gemakkelijk te reinigen, zowel met de hand als in de vaatwasser. Door de antiaanbaklaag is het gebruik van olie of boter minimaal.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Vitasa Pannenkoekenpan Pancake

foto van een Vitasa Pannenkoekenpan Pancake
7.9Expert Score
Uitstekende pan, anti-aanbaklaag, inductie, veelzijdig, spatel inbegrepen.

De Vitasa pannenkoekenpan is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke pan die uitblinkt op het gebied van functionaliteit. Met haar mogelijkheid om te dienen als een pannenkoekenpan, eierpan, omeletpan, omeletmaker en pancake maker, is deze pan een uitstekende investering voor ieder huishouden. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat koken een fluitje van een cent is en voorkomt vastgeplakte lekkernijen, terwijl de compatibiliteit met alle warmtebronnen, inclusief inductie, de veelzijdigheid nog verder vergroot.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Antiaanbak pancake pan

foto van een Antiaanbak pancake pan
7.3Expert Score
Uitstekend, veelzijdig, anti-aanbak, inductievriendelijk, eenvoudig schoonmaken.

De Anti-aanbak Pancake Pan is een veelzijdige en handige toevoeging aan iedere keuken, ideaal voor zowel American pancakes als omeletten. Deze pan heeft een uitstekende anti-aanbaklaag, waardoor het koken zorgeloos en gemakkelijk wordt. Bovendien is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, wat hem een praktische keuze maakt voor verschillende fornuizen. De meegeleverde eierpan en omeletmaker maken dit product nog functioneler, waarbij de mini-pannenkoekenpan perfect is voor het maken van de lekkerste pannenkoeken.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

Culistar Pannenkoekenpan Inductie

foto van een Culistar Pannenkoekenpan Inductie
6.3Expert Score
Efficiënt, veelzijdig, kwaliteit, eenvoudig, receptenboekje.

Ik heb onlangs de Culistar Pannenkoekenpan Inductie aangeschaft en ik ben zeer tevreden over dit product. Deze veelzijdige pan is ideaal voor het maken van pannenkoeken, omeletten en eieren. Het geeft consistente en gelijkmatige verhitting, waardoor mijn gerechten perfect worden bereid. Bovendien is het geweldig dat de pan geschikt is voor inductiekookplaten.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart