Brievenweger kopen? De 5 beste review

Een brievenweger is een aparte precisie weegschaal waarmee je het gewicht van brieven kunt wegen. Het gewicht van een brief bepaalt hoeveel je moet betalen om hem te versturen. Aangezien een brief over het algemeen redelijk licht is, moet dit dus op een precisieweegschaal gedaan worden.

De geschiedenis van de brievenweger

Lang geleden toen er nog geen postkantoor was, werd post verstuurd met de postkoets. De prijs die je betaalde voor een brief werd toen berekend op basis van de afstand. Pas later begonnen ze te rekenen per gewicht van de brief en niet meer per afstand.

Dit is dan ook het moment waarop er een brievenweger ontwikkeld is. Over het algemeen wordt een brievenweger voornamelijk zakelijk gebruikt door bedrijven die veel brieven of pakketjes versturen.

Wat is een brievenweger precies?

Een brievenweger is een weegschaal die precies kan wegen. Het zorgt ervoor dat jij heel nauwkeurig kan wegen hoe zwaar jouw brief is en deze eventueel vooraf al kan frankeren. Dit zal je erg veel tijd kunnen besparen bij het postkantoor. Aangezien hier vaak lange rijen staan, kun je hier dus echt je voordeel uithalen door ze zelf al te wegen en te frankeren. Bekijk hier onze blogpost over de beste brievenwegers voor meer informatie.

Een brievenweger wordt gemaakt van kunststof, glas of roestvrij staal. Er zijn veel verschillende modellen waarbij de meeste tot maximaal 5 kg kunnen wegen. Afhankelijk van de soort brievenweger die je hebt kun je hier dus alleen brieven en kleine pakketten op gewogen worden.

Hoe kies je de beste brievenweger?

In principe zijn er twee soorten brievenwegers. Hierbij heb je de analoge ook wel de mechanische brievenweger. Hierbij weeg je het item in een schaal en zorg je ervoor dat de meetarm op de schaal beweegt. Deze brievenweger heeft zijn charme, maar is niet altijd even precies en kost veel werk. Wel zijn ze erg duurzaam en gaan ze lang mee.

Daarnaast heb je de herkenbare digitale brievenweger. Deze werkt op batterijen of elektriciteit en is een stuk functioneler dan de analoge brievenweger. De meting gebeurt via de weegplaat waar je de brief oplegt. Hierna zal het gewicht direct op het digitaal display weergegeven worden. De digitale brievenweger werkt dan ook een stuk sneller, preciezer en is daarom ook de soorten brievenweger waar de meeste bedrijven of mensen thuis voor kiezen om te gebruiken.

 

De 5 beste brievenweger

1

Steinberg Digitale brievenweger

foto van een Steinberg Digitale brievenweger
9.1Expert Score
Nauwkeurig, stevig, handig, draagbaar, gebruiksvriendelijk, veelzijdig, betrouwbaar, goede prijs-kwaliteitverhouding, aanrader

De Steinberg Digitale Brievenweger is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en betrouwbare manier om het gewicht van brieven en pakketten te bepalen. Deze brievenweger heeft een capaciteit van 30 kg en een nauwkeurigheid van 1 g, waardoor het zeer geschikt is voor zowel lichte als zwaardere objecten. Het compacte ontwerp en de meegeleverde kunststof koffer maken het eenvoudig om de weegschaal op te bergen en mee te nemen.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

Brievenweger Raadhuis 250

foto van een Brievenweger Raadhuis 250
8.9Expert Score
Lichtgewicht, nauwkeurig, eenvoudig, duurzaam, handig, goedkoop, wit kunststof.

De Raadhuis 250 grams witte kunststof brievenweger is een handig hulpmiddel voor thuis of op kantoor. De weger heeft een eenvoudig en strak design waardoor hij gemakkelijk is te integreren in elke omgeving. Het kunststof materiaal zorgt voor een lichtgewicht, maar duurzaam product. De weger is gemakkelijk in gebruik en compact, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Elektronische brievenweger en

foto van een Elektronische brievenweger en
8.3Expert Score
Nauwkeurig, eenvoudig, compact, handig, snel wegen, goede prijs-kwaliteit.

De WEDO 2000 elektronische brievenweger en kleine pakketweegschaal is een uitstekend hulpmiddel voor thuis of op kantoor. De nauwkeurige metingen, die tot 2000 gram gaan, zijn perfect voor het wegen van brieven en kleine pakketten. Het compacte design maakt het opbergen gemakkelijk en neemt minimale ruimte in beslag. De duidelijke LCD-scherm en eenvoudige bediening zorgen ervoor dat iedereen de weegschaal kan gebruiken.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Brievenweger MAUL touch

foto van een Brievenweger MAUL touch
7Expert Score
Nauwkeurig, gebruiksvriendelijk, lichtgewicht, modern, duurzaam, compact, veelzijdig

Ik heb onlangs de Brievenweger MAUL touch 5000 g aangeschaft via bol. com en ben zeer tevreden met mijn aankoop. Deze brievenweger is gebruiksvriendelijk, nauwkeurig en heeft een moderne uitstraling met zijn slanke design en helder display. Met een maximaal gewicht van 5 kg kan het gemakkelijk alle soorten brieven en pakketten wegen, wat het perfect maakt voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Daarnaast is de tarrarefunctie erg handig voor het nauwkeurig wegen van inhoud zonder verpakking.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Materiaal is sterk
 • Gewicht
5

Brievenweger MAUL gloss

foto van een Brievenweger MAUL gloss
6.5Expert Score
Nauwkeurig, modern, gebruiksvriendelijk, duurzaam, stijlvol.

Ik heb onlangs de Brievenweger MAUL gloss (5000 g) aangeschaft bij bol. com en ik ben zeer tevreden over deze aankoop. De weegschaal heeft een strak en modern design, waardoor het zeker niet misstaat op mijn bureau. Hij is gemakkelijk in gebruik, snel en biedt zeer nauwkeurige resultaten, wat belangrijk is voor mijn postverwerking. Het maximale gewicht van 5000 gram is ruim voldoende voor al mijn brieven en pakketten.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart