Gewichtschijven kopen? De 5 beste review

Als je net begint kan het handig zijn om te lezen over de verschillende gewichtsschijven die beschikbaar zijn in de markt om de meest geschikte voor jouw routine te kiezen.

 Waarvoor gebruik je gewichtsschijven?

Als je thuis gaat sporten kun je gebruikmaken van gewichtsschijven. Dit zijn losse schijven die je kunt bevestigen aan een stang om krachttraining te doen. Het doen van krachttraining helpt je om spieren op te bouwen en je fitnessdoelen te realiseren.

Je bevestigt de losse schijven op een stang en kunt deze gebruiken voor het doel van oefeningen. Gaandeweg kun je er steeds meer schijven of zwaardere schijven aan toevoegen om zo meer spieren op te kunnen bouwen.

Thuis sporten

Als je liever niet naar de sportschool gaat om te sporten, biedt gewichtsschijven je de mogelijkheid om makkelijk thuis te sporten. Door een uitgebreid set aan gewichtsschijven aan te schaffen, zul je al een heel eind kunnen komen met je fitnessdoelen.

De gewichtsschijven zijn gemaakt van verschillende gewichten en zijn vaak metaal of rubber. In het midden zit een gat waar de stang doorheen kan. Deze kun je vastdraaien waarna je ze kunt gebruiken voor je oefeningen. Wanneer je voelt dat je oefening te makkelijk wordt kun je er meer gewicht aan hangen en op die manier jezelf blijven trainen zonder dat je naar de sportschool gaat.

Hoe kies je de beste gewichtsschijven?

Als je gewichtsschijven gaat kopen zijn er een paar praktische dingen waar je op moet letten. Als eerste is natuurlijk het gewicht en het formaat het belangrijkst. Het moet wel gewichten zijn waar je wat mee kunt en die niet direct te zwaar voor je zijn.

Ook moet je er rekening mee houden welk formaat je stang is. De diameter in de gewichtsschijven kunnen per soort verschillen maar moeten wel passend zijn voor de stang. Wanneer ze te groot zijn zul jij je oefening niet veilig uit kunnen voeren. Daarnaast kan ook het materiaal waar ze van gemaakt zijn van belang zijn. Wanneer je bijvoorbeeld gewichtsschijven hebt met een rubberen coating laag zal je vloer niet kunnen beschadigen als je het gewicht laat vallen. Ook zal het geluid gedempt worden als de stang met gewichten op de vloer valt.

De 5 beste gewichtschijven

1

Physionics Universeel Gewichtenrek

foto van een Physionics Universeel Gewichtenrek
9.3Expert Score
Stevig, universeel gewichtenrek, anti-slip, ruimtebesparend, max 300kg.

Ik heb onlangs de Physionics Universeel Gewichtenrek aangeschaft en ik ben er enorm blij mee. Dit gewichtenrek is ideaal voor het opbergen en organiseren van barbells, halterstangen, curlstangen en losse gewichtschijven. Het heeft een maximaal draagvermogen van 300 kg, wat meer dan voldoende is voor mijn thuisgym. Het is gemaakt van stevig metaal, wat zorgt voor een lange levensduur en stabiliteit. Bovendien is dit rek uitgerust met een anti-slip onderstel, waardoor het op elke ondergrond stevig en veilig staat. Het grijze ontwerp ziet er stijlvol uit en past goed bij mijn andere fitnessapparatuur.

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Gaat relatief lang mee
  • Gebruiksvriendelijk
2

Halter Set 10

foto van een Halter Set 10
9Expert Score
Halter set 10kg, compleet, kwaliteit, gebruiksgemak, sportmasker, springtouw.

De gewichten zijn eenvoudig te bevestigen en verstelbaar, waardoor deze set zeer veelzijdig is en geschikt voor verschillende fitnessniveaus. Al met al is dit een complete set voor een betaalbare prijs, waardoor u thuis effectief en efficiënt aan de slag kunt gaan met uw fitnessdoelen. .

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Gymstick Vinyl Schijven

foto van een Gymstick Vinyl Schijven
8Expert Score
Duurzaam, handzaam, gebruiksvriendelijk, effectief, kwalitatief, vinyl gewichten.

Deze solide gewichten bieden een uitstekende kwaliteit voor hun prijs en zijn gemaakt van hoogwaardig vinyl, wat zorgt voor duurzaamheid en een comfortabele grip tijdens mijn workouts. Het ontwerp zorgt ook voor een veilige en stevige pasvorm op de halterstang, waardoor ik me volledig kan concentreren op mijn oefeningen zonder me zorgen te maken over verschuivende gewichten.

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

RYZOR Halterstang 152

foto van een RYZOR Halterstang 152
7Expert Score
Stevige halterstang, goede grip, 152 cm, 13 kg, olympische afmetingen.

Deze Olympische barbell van hoge kwaliteit is gemaakt van sterk staal en is zilverkleurig, wat zorgt voor een professionele uitstraling. De halterstang is geschikt voor gewichtschijven met een diameter van 50 mm en kan worden gebruikt voor diverse oefeningen zoals bankdrukken en squats.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Redelijk van kwaliteit
  • Snelle levering
5

Halterschijf 50 mm

foto van een Halterschijf 50 mm
6.8Expert Score
Duurzaam, hoge kwaliteit, betrouwbaar, veelzijdig, verbetert prestaties.

Ik heb onlangs de Toorx Professional 10 kg halterschijf aangeschaft via bol. com en ik ben er zeer tevreden over. De kwaliteit is uitstekend dankzij het duurzame rubberen materiaal, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik en de schijf nauwelijks slijtage vertoont.

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Matige kwaliteit
  • Snelle levering

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart