Kattentas kopen? De 5 beste review

Er zal altijd een moment komen dat je je kat moet vervoeren. Dit kan zijn om hem naar de dierenarts te brengen of wanneer hij bijvoorbeeld uit logeren gaat tijdens je vakantie. Natuurlijk wil je dat je kat zich zo comfortabel mogelijk voelt tijdens deze reis. Als je ook een hond hebt, is het verstandig om te investeren in een goede hondenkooi. Een goede kattentas zal je kat helpen om met minder stress op bestemming aan te komen.

Het verschil tussen een kattentas en een reismand

Er zijn veel verschillende manieren om je kat van A naar B te vervoeren. Je wilt natuurlijk dat dit een zo een comfortabel mogelijke en stressvrije ervaring is voor je kat. Je kunt er voor kiezen om hem te vervoeren in een reismandje, maar een kattentas is ook een goed alternatief.

Een kattentas is gemaakt van stof en lijkt nog het meeste op een sporttas. Een reismandje is juist gemaakt van kunststof met tralies aan de voorkant. Een reismandje kan daardoor een stuk oncomfortabeler zijn en ook meer stress oproepen. Wel is het een stuk veiliger wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat, maar wanneer je naar de dierenarts moet of een korte afstand moet afleggen is een kattentas een zeer goede optie en zal het ook een stukje comfortabeler en minder stressvol voor je kat zijn.

Verschillende soorten kattentassen

Er zijn veel verschillende soorten kattentassen waar je uit kunt kiezen. Het grote verschil zit in hoe de tas eruit ziet, welke kleur hij heeft en hoe hij te dragen is. De katten tassen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen, maar over het algemeen zijn ze donker van kleur. Ook kan het verschillen aan hoeveel kanten er gaas zit zodat de kat naar buiten kan kijken.

Daarnaast kun je ze op verschillende manieren dragen. Zo zijn er kattentassen die eruitzien als een sporttas, maar ook die je kunt dragen als een handtas, als rugzak of als schoudertas.

Hoe kies je de juiste kattentas

Als eerste moet je natuurlijk zorgen dat je het juiste formaat voor jouw kat kiest. De ene tas is nu eenmaal kleiner dan de andere en als jij een grote kat hebt, moet hij natuurlijk wel genoeg ruimte hebben.

Het belangrijkste van een kattentas is dat je kat er comfortabel in kan zitten, maar hij moet natuurlijk ook comfortabel te dragen zijn. Welk model het beste bij jou past, is dus een persoonlijke voorkeur.

De 5 beste kattentas

1

Nola Coco Katten

foto van een Nola Coco Katten
9.4Expert Score
Compact, veilig, comfortabel, ademend, max 8 kg, reistas, dierenvervoer.

De Nola & Coco Katten, Honden en Knaagdier Reistas is een uitstekende en doordachte oplossing voor het vervoeren van huisdieren tot 8 kg. Deze reistas is compact en stijlvol, met afmetingen van 43 x 25 x 28 cm. De grijze kleur en het design zijn tijdloos en passend voor iedere gelegenheid. Het product is gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, waardoor het comfortabel is voor zowel huisdier als eigenaar. Het biedt voldoende ventilatie en zichtbaarheid, wat essentieel is voor een prettige reiservaring. De reistas is ook voorzien van handige opbergvakken voor accessoires, zoals speeltjes of beloningen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van top materiaal
  • Lange levensduur
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Mister Mill Huisdiertas

foto van een Mister Mill Huisdiertas
8.5Expert Score
Stijlvolle, comfortabele reistas; geschikt voor honden, katten.

Ik heb onlangs de Mister Mill Huisdiertas – Reistas Schoudertas voor Honden en Katten aangeschaft en ik ben er erg tevreden over. Deze stijlvolle zwarte tas is ideaal voor het vervoeren van mijn kat tijdens reizen en bezoekjes aan de dierenarts. De kwaliteit van de materialen is uitstekend en de tas is stevig, maar toch lichtgewicht. Het design zorgt voor voldoende ventilatie en zicht voor mijn huisdier, wat hem meer op zijn gemak stelt. Daarnaast beschikt de tas over een handige opbergvak voor mijn huisdierbenodigdheden. De schouderband is verstelbaar en comfortabel, wat het dragen vergemakkelijkt.

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

EASTWALL draagtas voor

foto van een EASTWALL draagtas voor
7.9Expert Score
Stevig, comfortabel, veilig, stijlvol, lichtgewicht, praktisch, gemakkelijk schoonmaken.

De EASTWALL draagtas voor honden en katten is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, stijlvolle en praktische reismand voor hun huisdieren. Deze hondentas/kattentas is gemaakt van duurzame materialen en biedt een veilige en comfortabele plek voor uw huisdier tijdens het reizen. De tas heeft goed geplaatste ventilatieopeningen, waardoor uw huisdier altijd voldoende luchtcirculatie krijgt. Het ontwerp van de tas maakt het gemakkelijk om uw huisdier in en uit de tas te halen, zonder gedoe.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Opvouwbare Honden Draagtas

foto van een Opvouwbare Honden Draagtas
7.8Expert Score
Opvouwbaar, comfortabel, veilig, stijlvol, handig, huisdierendrager, reisvriendelijk.

Ik heb onlangs de Opvouwbare Honden Draagtas aangeschaft en ik ben zeer tevreden met dit product. De draagtas is niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor katten en andere kleine huisdieren. Het opvouwbare ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen en mee te nemen, en de stevige materialen zorgen voor veiligheid en duurzaamheid. Mijn hond voelt zich comfortabel in deze tas, dankzij de zachte voering en voldoende ventilatie. De diverse opbergvakken zijn handig voor het meenemen van benodigdheden zoals speeltjes, snacks en documenten.

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Gemaakt van sterk materiaal
  • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Lifest Hondentas Groot

foto van een Lifest Hondentas Groot
6.4Expert Score
Ruim, comfortabel, stijlvol, duurzaam, handig

Ik heb onlangs de Lifest Hondentas Groot – Zwart/Grijs aangeschaft voor mijn hond en ik ben zeer tevreden over dit product. De tas is gemaakt van duurzame materialen en biedt voldoende ruimte en comfort voor mijn huisdier, zowel honden als katten. Met de verstelbare draagriemen kan ik de tas gemakkelijk meenemen als rugzak, wat erg handig is tijdens lange reizen of wandelingen. De ventilatieopeningen in de hondentas zorgen voor goede luchtcirculatie en houden mijn hond koel en comfortabel. Bovendien kan ik mijn huisdier gemakkelijk observeren door het gaasvenster aan de zijkant. Reinigen is een eitje dankzij de uitneembare, wasbare mat.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Voordelige prijs
  • Matige gebruiksvriendelijk

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart