Konijnentuigje kopen? De 5 beste review

Konijnen houdt ervan om lekker los rond te kunnen lopen, maar dit is niet altijd mogelijk. Om ervoor te zorgen dat jouw konijn makkelijk overal rond kan lopen, is er een konijnentuigje ontworpen. Dit konijnentuigje kan je bij je konijn om doen en hem zo veilig buiten laten.

Wat is een konijnen tuigje

Een konijn houdt ervan om nieuwe plekken te ontdekken en lekker rond te rennen. Een konijnenhok is hier niet altijd ruim genoeg voor, maar het is ook niet altijd veilig om ze los in de tuin te laten lopen. Een konijnentuigje helpt hierbij.

Dit is een tuigje dat je door middel van klittenband of een kliksysteem bij je konijn omdoet. Dit bestaat uit een harnas met een touwtje eraan. Op deze manier kun je eigenlijk je konijn net zo uitlaten als dat je je hond zou doen. Dit zorgt ervoor dat je je konijn een stuk makkelijker en veilig rond kan rennen en de omgeving kan ontdekken.

Voordelen van de konijnen tuigje

Het grootste voordeel van het konijnentuigje is dat je konijn meer plekken kan ontdekken. Soms kun je in de tuin maar een klein gedeelte afzetten wat niet groot genoeg is voor je konijn. Om hen meer ruimte te geven kun je hem aan een konijnentuigje wat verder loslaten in de tuin, terwijl je toezicht houdt

Ook is dit de ideale oplossing wanneer je zelf geen tuin hebt. Als je bijvoorbeeld alleen een balkon hebt waar hij los kan lopen geeft een konijnentuigje de kans om hem eens mee naar buiten te nemen. Zo kun je hem het tuigje omdoen en bijvoorbeeld naar een park of grasveldje in de buurt gaan en hem daar lekker rond laten rennen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een konijnen tuigje

Als je een konijnentuigje gaat kopen kan hier nog best wel een verschil onderling in zitten. Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de grootte van het konijn. Meet dan vooraf ook je konijn goed op. Dit heeft voornamelijk te maken met de omtrek. Zo weet je zeker dat het harnas goed bij hem zit en niet kan afglijden. Ook kan het handig zijn om naar een geschikte knaagdierenkooi te kijken om je konijn een comfortabele leefomgeving te bieden.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het harnas van fijn materiaal gemaakt is en dit comfortabel voor het konijn zit. Een verstelbaar harnas is dan ook zeker aan te raden.

De 5 beste konijnentuigje

1

Konijnentuig met lijn

foto van een Konijnentuig met lijn
9.1Expert Score
Comfortabel, veilig, verstelbaar konijnentuig, 130cm lijn, rood, maat M.

Ik heb onlangs het Konijnentuig-met-lijn (130cm) – Rood – Maat M – Loop Harnas aangeschaft voor mijn konijn en ben er zeer tevreden over. Het tuigje is gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat zorgt voor een stevige en veilige pasvorm. De verstelbaarheid maakt het eenvoudig om het tuigje aan te passen aan de grootte van mijn konijn, zodat hij comfortabel kan lopen zonder beperkingen. De bijgeleverde 130cm lange lijn is ideaal voor het uitlaten en het biedt voldoende bewegingsruimte voor mijn konijn.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Konijnentuig met lijn

foto van een Konijnentuig met lijn
8.8Expert Score
Verstelbaar, veilig, comfortabel, duurzaam, geschikt voor konijnen.

Ik heb onlangs de Konijnentuig-met-lijn (140cm) – Rood – Maat L – Loop-Harnas gekocht voor mijn konijn. Dit tuigje is ideaal voor konijnenbezitters die graag met hun huisdier naar buiten willen, om gezellig samen te wandelen. Het ontwerp en de kwaliteit van het tuigje is uitstekend; het is gemakkelijk om te doen en de maat L past perfect om mijn konijn. De 140 cm lange lijn biedt voldoende ruimte voor het konijn om te bewegen en te verkennen, terwijl ik volledige controle heb.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

WiseGoods Premium Konijnen

foto van een WiseGoods Premium Konijnen
8.2Expert Score
Comfortabel, veilig, verstelbaar, slijtvast, gemakkelijk aan, blauw.

De WiseGoods Premium Konijnen Tuigje met Lijn – Harnas – Riem – Lijnband in de kleur Blauw is een uitstekende keuze voor elke konijnenbezitter die graag met hun huisdieren naar buiten gaat. De kwaliteit van het tuigje is zichtbaar in het duurzame materiaal, dat zowel comfortabel als stevig is voor je konijn. Het verstelbare ontwerp maakt het geschikt voor konijnen van verschillende groottes en garandeert een perfecte pasvorm. Dankzij de robuuste lijnband, kan je jouw konijn probleemloos onder controle houden tijdens het wandelen.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Kerbl Konijnentuigje met

foto van een Kerbl Konijnentuigje met
7.7Expert Score
Verstelbaar, veilig, comfortabel, kwaliteit, gebruiksvriendelijk, duurzaam, 140cm lijn.

Het Kerbl konijnentuigje met een 140cm lijn is een hoogwaardig en toch betaalbaar accessoire voor konijnenliefhebbers die hun pluizige vrienden op een veilige manier buiten willen laten rondhuppelen. Het tuigje is gemaakt van duurzaam en comfortabel materiaal, waardoor het perfect is voor zowel kleine als grote konijnen. Dankzij het slimme ontwerp kan het tuigje eenvoudig worden aangepast aan de grootte van uw konijn, terwijl de 140 cm lange lijn voldoende ruimte biedt om lekker rond te huppelen zonder te ver weg te gaan.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

TRIXIE Trixie Konijnentuig

foto van een TRIXIE Trixie Konijnentuig
6.2Expert Score
Stevig, comfortabel, verstelbaar, veilig, kleurrijk

Ik heb onlangs het TRIXIE Konijnentuig Met Riem Baby Bunny Assorti gekocht en ik ben er erg tevreden mee. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en het tuigje is verstelbaar, waardoor het perfect past bij mijn kleine konijn. Het is ook zeer eenvoudig om aan en uit te trekken, waardoor het geen stress veroorzaakt bij mijn huisdier.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart