Klimpaal kopen? De 5 beste review

Over het algemeen zetten de katten graag hun nagels in bijvoorbeeld de bank of stoelen. Dit omdat het hun nagels scherp houdt. De kans dat je bank of stoelen kapot gaan is dan ook heel groot. Je kunt dan beter een kat een eigen klimpaal geven waar hij zijn nagels in kunt zetten zodat jouw bank veilig blijft.

Wat is een klimpaal?

Een klimpaal voor een kat is eigenlijk een paal waar grof touw omheen gewikkeld zit waar hij graag zijn nagels inzet. Via de klimpaal komen ze vaak op een plateau waar ze fijn kunnen liggen. Een klimpaal is dus echt een eigen plekje voor je kat.

Een klimpaal kan erg uitgebreid zijn. Hij kan meerdere lagen hebben en er kunnen zelfs meerdere katten op liggen of mee spelen. Als je een nog comfortabeler plekje voor je kat wilt creëren, overweeg dan eens een kattenhangmat. Wanneer je een klimpaal in de kamer zet is de kans groot dat dit snel zijn favoriete plek wordt.

Verschillende soorten klimpalen

Als je een klimpaal voor je kat wil gaan kopen zal het je opvallen dat er erg veel keuze is. Er zijn namelijk veel verschillende soorten klimpalen, maar de ene klimpaal is niet hetzelfde als de andere. Zo zijn er veel klimpalen die alleen een paal zijn, maar ook genoeg klimpalen die gehele kastelen lijken.

Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende plekjes om te liggen, huisjes om zich in te verstoppen, uitkijk plekjes en soms zit er ook nog speelgoed aan gemonteerd waar ze mee kunnen spelen. Hoe groter de klimpaal is, hoe fijner het is als je meerdere katten hebt. Zo kunnen ze echt allemaal hun eigen plekje vinden.

Waar moet je op letten als je een klimpaal gaat uitzoeken?

Er zijn een paar eigenschappen waar je rekening mee moet houden als je een klimpaal gaat uitzoeken. Als eerste is natuurlijk de afmeting van de klimpaal belangrijk. De meeste klimpalen zijn vrij hoog en dit vinden de meeste katten erg fijn. Dit is ook erg fijn als je meerdere katten hebt. Daarnaast moet hij natuurlijk ook goed op de plek passen waar je hem wilt gaan neerzetten in huis.

Een klimpaal kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Kijk hierbij goed of de klimpaal van hoogwaardig en duurzaam materiaal gemaakt is. Het zou namelijk zonde zijn als hij snel kapot gaat of dat hij niet van een zacht en comfortabel materiaal is, zodat je kat er niet fijn op zou kunnen liggen.

De 5 beste klimpaal

1

XXL Luxe Katten

foto van een XXL Luxe Katten
9.1Expert Score
Stevig, ruim, comfortabel, speels, duurzaam, kwaliteit, aantrekkelijk, veelzijdig, kattenliefde, aanrader.

Ik heb onlangs de XXL Luxe Katten Krappaal met Hangmat, Hangende Mand en Katten Huisje aangeschaft voor mijn katten en ik ben erg tevreden met deze aankoop. Het product kwam goed verpakt aan en was eenvoudig te monteren. De krappaal is gemaakt van stevig sisal en pluche materiaal en is maar liefst 164 cm hoog, waardoor mijn katten genoeg ruimte hebben om te klimmen en hun klauwen te scherpen. Het activity center biedt voldoende afleiding met de speelset en de hangmat en hangende mand zijn een comfortabele plek voor mijn katten om te rusten. Het katten huisje is groot genoeg voor mijn katten om zich even terug te trekken.

Goede punt(en)
  • Hoge kwaliteit
  • Top service bij aankoop
  • Zeer gebruiksvriendelijk
2

XXL Luxe Katten

foto van een XXL Luxe Katten
8.5Expert Score
Stevig, ruim, kwalitatief, hoge kattenkrabpaal met hangmat. Aanrader!

De XXL Luxe Katten Krappaal met Hangmat en Kattenhuisjes is een indrukwekkend en hoogwaardig kattenmeubel dat zowel functioneel als stijlvol is. Met een hoogte van 165 cm biedt het katten van alle leeftijden en groottes voldoende ruimte om te klimmen, spelen en ontspannen. De grijze en zwarte kleurencombinatie zorgt voor een moderne en chique uitstraling die in vrijwel elk interieur past. Dankzij de diverse kattenhuisjes en de zachte hangmat is dit activity center perfect om te slapen en uit te rusten na het spelen.

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Hoogste kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
3

XXL Luxe Katten

foto van een XXL Luxe Katten
8.1Expert Score
Stevig, ruim, veelzijdig, kattenparadijs, comfortabel, duurzaam, aantrekkelijk, goede prijs-kwaliteitverhouding, multifunctioneel

De XXL Luxe Katten Krappaal met Hangmat en Katten Huisjes is een geweldig Activity Center dat elke kattenbezitter zou moeten overwegen. De grijze kleur past bij ieder interieur en de speelset met krabmeubel verzekert dat uw kat zijn energie kwijt kan zonder dat uw meubels daaronder lijden. Bovendien zijn de katten huisjes erg schattig en bieden ze een fijne plek voor uw kat om zich terug te trekken en uit te rusten.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Topmast Krabpaal Klimpaal

foto van een Topmast Krabpaal Klimpaal
7.5Expert Score
Stevig, compact, mooie kleur, veelzijdig, katten genieten ervan.

De Topmast Krabpaal Klimpaal Kattenpaal Monteal in bruin (40 x 40 x 112 cm) is een perfecte aanwinst voor uw huisdieren. Met zijn drie verschillende ligplaatsen biedt het voldoende ruimte voor uw katten om te ontspannen en te slapen. De stevige constructie van de krabpaal garandeert stabiliteit en de sisal kraboppervlakken zorgen voor optimale nagelverzorging van uw kat. Het zachte pluche materiaal maakt het een comfortabele plek voor uw huisdier om te rusten.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Materiaal is sterk
  • Gebruiksvriendelijk
5

MIRA Home krabpaal

foto van een MIRA Home krabpaal
6.6Expert Score
Stevig, stijlvol, ruim, kattenplezier, duurzaam.

Ik heb onlangs de MIRA Home krabpaal/klimpaal aangeschaft en deze is een uitstekende aanvulling op ons huis voor onze kattenvrienden. De krabpaal is gemaakt van kwalitatief spaanplaat en pluche materiaal, waardoor hij erg stevig en duurzaam is. Bovendien zorgt de zwart-witte kleurcombinatie voor een stijlvolle uitstraling die past bij ons moderne interieur. Met afmetingen van 60x50x206 cm heeft onze nieuwsgierige kat meer dan voldoende ruimte om te klimmen, krabben en ontspannen.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Snelle levering

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart