Knaagdierenkooi kopen? De 5 beste review

Al jaren zijn knaagdieren zeer populaire huisdieren. Zeker tamme ratten, hamsters en cavia’s zijn populaire knaagdieren die houden van knuffelen en makkelijk te verzorgen zijn. Voordat je een knaagdier als huisdier neemt, moet je zorgen voor een goed verblijf. Dit is de knaagdierkooi.

De knaagdierkooi

Elk huisdier heeft zijn eigen plekje nodig. Zo heeft een hond zijn mand, een kat vaak zijn krabpaal waar hij in kan liggen en een knaagdier heeft zijn eigen kooi nodig. Een knaagdier woont in zijn kooi en heeft daar ook zijn water en eten staan.

Een knaagdierkooi wordt ingericht met zaagsel, een etensbakje en een hangend flesje water. Vaak worden er ook nog speeltjes toegevoegd zodat hij zich helemaal thuis zal voelen in zijn eigen knaagdierkooi. Zo kun je bijvoorbeeld klimtouwen of ander speelmateriaal aan de kooi bevestigen.

De soorten knaagdierkooien

Er zijn veel verschillende soorten knaagdierkooien te vinden. Dit is natuurlijk ook meer dan logisch aangezien er veel verschillende soorten knaagdieren zijn. Zo heeft een hamster natuurlijk een veel kleinere kooi nodig dan bijvoorbeeld een cavia. De knaagdierkooi bestaat over het algemeen buiten een onderbak van kunststof met daarboven een kooi met traliewerk.

Ook in de soorten knaagdierkooien zijn er nog veel variaties te vinden. Zo zijn er simpele knaagdierkooien die gewoon een vierkante bak met een kooi erop zijn, maar er zijn ook knaagdierkooien die bijvoorbeeld verschillende verdiepingen hebben.

Waar moet je op letten als je een knaagdierkooi gaat kopen?

Als eerste is natuurlijk de afmeting van de kooi belangrijk. Deze moet natuurlijk groot genoeg zijn voor het soort knaagdier, maar hier geldt sowieso bij hoe groter hoe beter. Houd hierbij ook rekening dat als je meerdere knaagdieren in een kooi doet de kooi ook groter moet worden. Hierbij kun je ook kiezen voor een kooi met meerdere verdiepingen.

Een knaagdierkooi bestaat uit een onderbak met een tralie netwerk erbovenop. Het kan per soort knaagdier verschillen wat voor tralies je nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld tamme ratten hebt, moet het traliewerk geen grotere opening hebben dan 1 centimeter, anders kunnen ze hieruit ontsnappen.

Ook is het wel zo handig als je de bak makkelijk uit elkaar kunt halen. Een knaagdierkooi moet regelmatig schoongemaakt worden, wat al geen fijn klusje is. Als de bak dan ook nog moeilijk uit elkaar te halen is en daardoor moeilijk schoon te maken is, wordt dit klusje nog minder leuk.

De 5 beste knaagdierenkooi

1

Duvo Vogelkooi Iza

foto van een Duvo Vogelkooi Iza
9.3Expert Score
Ruim, stijlvol, veilig, makkelijk schoonmaken, handig badhuisje.

De Duvo+ Vogelkooi Iza III met badhuisje (afmetingen: 58 x 38 x 65 cm) is een prachtige, stijlvolle vogelkooi in zwart/grijze kleurstelling die zowel comfort als functionaliteit biedt. Het meegeleverde badhuisje biedt vogels de mogelijkheid om zich op een natuurlijke manier te wassen en schoon te houden. De kooi is gemakkelijk te monteren en beschikt over voldoende ruimte voor meerdere vogels. De stevige materialen zorgen voor duurzaamheid en stabiliteit, terwijl de verwijderbare bodembak eenvoudig kan worden gereinigd.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

SIMU Lifestyle Opvouwbare

foto van een SIMU Lifestyle Opvouwbare
8.7Expert Score
Ruim, opvouwbaar, stevig, veilig, onderhoudsvriendelijk, toegankelijk, zwart.

De SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren Kooi van 120 cm is een fantastische keuze voor je kleine huisdieren. Het is gemaakt van stevig materiaal, waardoor het duurzaam en veilig is voor je knaagdieren. Met zijn opvouwbare ontwerp is de ren gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen, wat geweldig is voor zowel binnen- als buitengebruik.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Snelle levering
3

MAZAZU Dierenkooi Industrieel

foto van een MAZAZU Dierenkooi Industrieel
8.3Expert Score
Stevig, ruim, stijlvol, makkelijk te reinigen, veilig.

Ik heb onlangs de MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design Zwart Multifunctioneel (143x73x46 cm) gekocht, en ik ben zeer tevreden over dit product. De kooi is niet alleen stijlvol en modern qua ontwerp, maar ook zeer praktisch en ruim voor mijn knaagdieren. De stevige constructie en het eenvoudige schoonmaakproces zijn zeker pluspunten.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Voltrega Voliere 420

foto van een Voltrega Voliere 420
7.3Expert Score
Ruime, stevige volière; ideaal voor diverse vogelsoorten.

De Voltrega Voliere 420 vogelkooi in de kleur grijs is een ruime, duurzame en stijlvolle oplossing voor het huisvesten van uw gevederde vrienden. Met afmetingen van 65 x 54 x 150 cm biedt deze voliere voldoende ruimte voor uw vogels om comfortabel te leven en vrij te bewegen. Het stevige metalen frame en de dikke tralies zorgen voor veiligheid en duurzaamheid, terwijl de eenvoudige montage en het gemakkelijke reinigingssysteem het onderhoud minimaliseren.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
5

Modulaire Kooi voor

foto van een Modulaire Kooi voor
6.5Expert Score
Ruim, veilig, modulair, transparant, duurzaam.

Deze transparante ren biedt een veilige en comfortabele omgeving voor uw geliefde diertjes.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart