Pilotenjas kopen? De 5 beste review

Een pilotenjas is een jas die vooral in het begin van de 20e eeuw door piloten gedragen werd. Hij is later ook populair geworden bij militairen en de gewone burgers. Dit omdat een pilotenjas voor zowel een geklede gelegenheid gedragen kan worden, maar ook gewoon in het dagelijkse leven. Een accessoire dat vaak samen met de pilotenjas wordt gebruikt is de pilotenmuts, ideaal voor de koude dagen.

De herkomst van de pilotenjas

De pilotenjas won vooral populariteit tijdens de Tweede Wereldoorlog. De piloten die tijdens de oorlog naar vijandelijke gebied vlogen, droegen een pilotenjas. Deze juist beschermde ze het beste tegen de natuurlijke elementen. Als we het tegenwoordig over een pilotenjas hebben, bedoelen we meestal een bomberjack.

Na de Tweede Wereldoorlog is de pilotenjas bij iedereen populair gebleven. Ze zien er erg mooi uit en passen bij elke gelegenheid. Meestal zijn ze gemaakt van een lichtgewicht stof en bieden ze daarom ook veel warmte.  

Voordelen van een pilotenjas

Een pilotenjas is een tijdloos en uniek kledingstuk in je kast. Niet veel mensen zullen een goed exemplaar hebben, waardoor je echt een blikvanger kunt dragen. Het is een jas die je altijd kunt dragen en zeer comfortabel zit. Het is echt een tijdloze stijl en een kledingstuk die nooit uit de mode zal raken. Dit maakt het dan ook een duurzaam item in je kledingkast.

Hij is warm genoeg om op zichzelf te dragen, maar ook niet zo zwaar dat het niet fijn meer zit als je er bijvoorbeeld een trui onder draagt. Doordat ze ook vaak lichtgewicht zijn, is hij makkelijk mee te pakken en ook ideaal voor op reis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een pilotenjas?

Er zijn veel verschillende pilotenjassen te vinden. De ene is nog mooier en unieker dan de andere. Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat de jas comfortabel zit. Hij moet niet te strak zitten en mag ook zeker wel los en oversized vallen. Ook wanneer je er een trui onder draagt, moet hij nog comfortabel zitten. Kijk dan ook goed naar de dikte van de jas.

Het is ook wel zo fijn als hij lichtgewicht en eventueel waterdicht is. Niet elke pilotenjas is waterdicht. Kijk dus altijd naar het materiaal waar hij van gemaakt is. Als je hem wilt dragen voor de warmte kun je bijvoorbeeld kijken naar een pilotenjas die gevuld is met donzen. Meer een klassieke look? Een pilotenjas van leer past helemaal in jouw straatje!

De 5 beste pilotenjas

1

KREB Workwear JACK

foto van een KREB Workwear JACK
9.2Expert Score
Warm, comfortabel, veelzijdig, stijlvol, duurzaam, functioneel, waterafstotend, winddicht, 4XL.

Ik heb onlangs de KREB Workwear JACK Pilotenjack 3-in-1 Marineblauw4XL aangeschaft en ben zeer tevreden met mijn aankoop. De jas is van hoge kwaliteit, biedt uitstekende bescherming tegen de elementen en heeft een stijlvolle uitstraling. De 3-in-1 functionaliteit zorgt voor zowel warmte als flexibiliteit, waardoor ik deze jas kan dragen in verschillende weersomstandigheden. Voorzien van genoeg zakken voor opbergruimte en gemaakt van duurzaam materiaal, deze jas is perfect voor zowel dagelijks gebruik als professioneel werk.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gemaakt van duurzaam materiaal
  • Snelle levering
2

Heren zwarte pilotenjack

foto van een Heren zwarte pilotenjack
9Expert Score
Comfortabel, stijlvol, warm, kwaliteit, duurzaam, veelzijdig, tijdloos, waterdicht.

Ik heb onlangs de Heren-zwarte-pilotenjack Old-pilot (maat XL) aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Het materiaal voelt stevig en van hoge kwaliteit aan, terwijl het tegelijkertijd ook ademend is, wat het draagcomfort ten goede komt. De pasvorm is perfect en de jas zit erg comfortabel, terwijl de XL maat geschikt is voor mensen met een wat grotere bouw. De zakken zijn ruim en praktisch in gebruik, en de kraag zorgt voor extra warmte op koudere dagen.

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Heren zwarte pilotenjack

foto van een Heren zwarte pilotenjack
8Expert Score
Warme jas, stijlvol design, comfortabel, duurzaam, geschikt voor winter.

Ik heb recentelijk het Old Pilot heren-pilotenjack in maat 3XL gekocht en ik ben er zeer tevreden mee. Het jack is gemaakt van hoogwaardige materialen, wat zorgt voor een comfortabele en warme ervaring. De zwarte kleur geeft het een stijlvolle uitstraling en de afwerking is van topkwaliteit. De pasvorm is uitstekend en de jas zit als gegoten, ondanks mijn grotere maat.

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Redelijke kwaliteit
  • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Blåkläder 48051900 Pilotenjack

foto van een Blåkläder 48051900 Pilotenjack
7.6Expert Score
Warm, stevig, stijlvol, functioneel, comfortabel, betrouwbaar, duurzaam, veilig.

Ik heb onlangs de Blåkläder 48051900 Pilotenjack aangeschaft, en ik ben er zeer tevreden mee. Dit stijlvolle en functionele jack is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt uitstekende bescherming tegen kou en wind. De thermo-isolatie en de verborgen polsbandjes houden je zelfs bij de koudste temperaturen warm, terwijl de afneembare capuchon zorgt voor extra bedekking indien nodig.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
5

Heren zwarte pilotenjack

foto van een Heren zwarte pilotenjack
6.9Expert Score
Warm, comfortabel, stijlvol, kwaliteitsmateriaal, praktisch.

Review: Ik heb recent de Heren Zwarte Pilotenjack Old Pilot (4XL) aangeschaft. Deze jas heeft mij positief verrast. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en hij biedt een comfortabele pasvorm. Ondanks zijn stoere uitstraling zijn er voldoende zakken aanwezig, waardoor het praktisch blijft voor dagelijks gebruik. De jas is niet alleen waterafstotend, maar houdt me ook lekker warm tijdens koude dagen. Deze no-nonsense pilotenjack is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een stylische én functionele jas voor dagelijks gebruik.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Snelle levering

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart