Plantenklemmen kopen? De 5 beste review

Tuinieren of kamerplanten onderhouden is een hobby van velen. Niet alleen moeten de planten verzorgd worden, ook hebben ze soms extra ondersteuning nodig. Dit kun je ze bieden door bijvoorbeeld een bamboe stok naast de plant te plaatsen. Maar er zijn ook planten die graag klimmen. Deze moet je dan met plantenklemmen ergens aan vastmaken en ze laten klimmen.

Wat zijn plantenklemmen?

Zoals de naam al doet vermoeden zijn plantenklemmen gemaakt om planten ergens aan vast te klemmen. Dit heeft bijvoorbeeld een klimplant al snel nodig. Wanneer een plant te hoog groeit en niets heeft om zich aan vast te houden, zal hij op een gegeven moment omver vallen. Dit is zonde en kan de plant beschadigen. Een ideale oplossing hiervoor zou zijn om een paraplustandaard of partytafel te gebruiken als ondersteuning.

Met plantenklemmen kun je de plant extra ondersteuning geven, door hem ergens aan vast te maken. Zo is de kans klein dat hij omver zal vallen en kan hij gewoon verder de lucht in groeien. Op deze manier kun je plantenklemmen ook gebruiken om een klimplant te geleiden.

Soort plantenklemmen

Er zijn veel verschillende soorten plantenklemmen. Dit is niet gek, want er zijn ook veel verschillende soorten planten die klimmen. Zo heb je planten die luchtwortels aanmaken om houvast te zoeken om zich heen. Deze planten kun je bijvoorbeeld het beste een mosstok geven om tegenop te groeien. De luchtwortels zullen zich vastgrijpen aan de mosstok en zo heb je geen plantenklemmen nodig om hem omhoog te laten groeien.

Andere planten groeien liever tegen een rek of bamboestok aan. Omdat ze zichzelf niet aan het rek kunnen vastmaken, moet je dat voor ze doen met een plantenklem. Door op bepaalde punten de stengel met een klemmetje aan het rek te bevestigen, kan de plant weer verder groeien en kun je hem ook een beetje geleiden.

Welke plantenklem heb ik nodig?

Welke plantenklemmen je nodig hebt, is afhankelijk van de plant en van waar je hem tegenaan wilt laten groeien. Wanneer je bijvoorbeeld een plant met een dikke stengel hebt, kun je bijvoorbeeld beter voor een stuk plantenklittenband kiezen. Dit verkleint de kans dat je de stengels beschadigt.

Voor planten met een dunne stengel die je vast wilt maken aan een rek of bamboestok zijn er handige plantenklemmen die je er gewoon omheen kunt klemmen. Kijk altijd naar het formaat van de klem. Ze moeten nog wel bewegingsruimte genoeg hebben.

De 5 beste plantenklemmen

1

30x stuks plantenklemmenplantenclips

foto van een 30x stuks plantenklemmenplantenclips
9.2Expert Score
Stevig, handig formaat, herbruikbaar, duurzaam, groen, plantvriendelijk, verstelbaar, veelzijdig.

Ik heb onlangs de 30x stuks plantenklemmen/plantenclips (4,3 en 6,3 cm, groen) van Bol. com aangeschaft om mijn groeiende planten te ondersteunen, en ik ben erg tevreden met mijn aankoop. Deze veelzijdige klemmen zijn eenvoudig in gebruik en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende plantgrootten. De groene kleur zorgt ervoor dat ze goed opgaan in de omgeving van je tuin en niet afleiden van de esthetiek. De set van 30 stuks is voldoende om meerdere planten te ondersteunen, en de duurzame kwaliteit maakt de prijs zeer gerechtvaardigd.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Gebruiksvriendelijk
2

Consumerce Klittenband Plantenbinders

foto van een Consumerce Klittenband Plantenbinders
8.4Expert Score
Sterk, herbruikbaar, makkelijk te gebruiken, veelzijdig, tuinbuddy.

De Consumerce Klittenband Plantenbinders (10mm x 5 meter, Set van 2 stuks) zijn een uitstekende oplossing voor al je plantensteun behoeften. Deze veelzijdige plantenbinders zijn eenvoudig in gebruik en kunnen gemakkelijk worden aangepast om je planten precies de juiste ondersteuning te bieden. Zowel voor jonge planten als volwassen planten zijn deze klittenband binders perfect om ze tegen wind en regen te beschermen. De binders zijn herbruikbaar, wat ze milieuvriendelijk en kostenbesparend maakt.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Hoogste kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Gadiezz Zelfklevende Plantenclips

foto van een Gadiezz Zelfklevende Plantenclips
8.2Expert Score
Handig, zelfklevend, stevig, makkelijk te gebruiken, veelzijdig, esthetisch.

Ik heb onlangs de Gadiezz Zelfklevende Plantenclips (10 stuks) aangeschaft en ik moet zeggen dat ze echt een uitkomst bieden voor mijn klimplanten. Deze handige plantenclips zijn eenvoudig te bevestigen aan de muur en zorgen voor de perfecte ondersteuning van mijn planten. De kwaliteit en de stevigheid van de clips zijn indrukwekkend, waardoor ze ook geschikt zijn voor zwaardere planten. Bovendien zijn de clips gemakkelijk opnieuw te positioneren zonder schade aan de muur of plant te veroorzaken.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Nature Plantenklemmen KlimEn

foto van een Nature Plantenklemmen KlimEn
7.1Expert Score
Handig, stevig, duurzaam, eenvoudig, effectief, aanpasbaar, herbruikbaar, groen, !

De Nature Plantenklemmen zijn een handige en effectieve oplossing voor het geleiden en ondersteunen van klimplanten. Deze 15 groene klemmen, met afmetingen van 3×0,6×0,8×6 cm, zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch. Hun groene kleur zorgt ervoor dat ze naadloos opgaan in je tuin en niet afleiden van de natuurlijke schoonheid van de planten. De plantenklemmen zijn gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor ze bestand zijn tegen weer en wind en lang meegaan.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Snelle levering
5

Pro Garden Plantenklemmenplantenclips

foto van een Pro Garden Plantenklemmenplantenclips
6.6Expert Score
Handig, duurzaam, groen, veelzijdig, betaalbaar.

Ik heb onlangs de Pro Garden Plantenklemmen/plantenclips (40x, kunststof, groen, 2 formaten) besteld via bol. com en ben er zeer tevreden mee. Deze clips zijn een geweldige oplossing om mijn planten beter te ondersteunen en in de juiste groeirichting te leiden. De set bevat twee formaten, wat erg handig is voor verschillende plantgroottes. Ze zijn gemaakt van stevig kunststof, dat duurzaam is en bestand tegen weersinvloeden. De groene kleur zorgt ervoor dat ze perfect in je tuin passen en niet opvallen tussen de planten.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Voordelige prijs
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart