Sieradenkist kopen? De 5 beste review

Er is niets vervelender dan oorbellen die kwijt zijn of een ketting die in de knoop zit als je hem wilt dragen. Je kunt dan ook beter je sieraden goed organiseren in een sieradenkistje. Net zoals een goede set renschoenen essentieel is voor een sporter, is een sieradenkistje onmisbaar voor het organiseren en behouden van je kostbare sieraden. Net zoals je je baby niet zonder een speelboog laat spelen, moet je ook niet je sieraden ongeorganiseerd laten. Het bespaart je niet alleen tijd met het bij elkaar zoeken of uit de war halen, maar ook beschermt het je sieraden.

Soorten sieradenkistjes

Er zijn veel verschillende soorten sieradenkistjes. Je kunt hierbij denken aan een netjes ingedeelde box met lades, een kistje dat je openklapt of zelfs een hele spiegel of houder waar je handig je sieren in op kunt bergen. Zo is er voor elke situatie en zowel een grootte als een kleine sieradencollectie een sieradenkistje dat het beste past.

Ook zijn er veel verschillende formaten waar je uit kunt kiezen. Het handige van een sieradenkistje is dat er voor elke soort sieraad een eigen vakje is om ze het makkelijkst op te bergen. Zo zijn er vaak haakjes waar de kettingen aan kunnen, rollen waar de ringen en oorbellen tussen geklemd kunnen worden en kleinere vakjes voor armbandjes.

Je sieradencollectie inschatten

Als je een mooie sieradenkist wilt aanschaffen, is het als eerste belangrijk dat je gaat inventariseren waar je sieradencollectie allemaal uit bestaat. Het sieradenkistje moet namelijk wel genoeg ruimte hebben voor al je sieraden. Wanneer je bijvoorbeeld meer ringen in je collectie hebt, is het wel zo fijn als het gedeelte waar je de ringen in bewaard, wat groter is dan de rest.

Houdt hierbij ook rekening met waar je hem voor wilt gebruiken. Wil je vooral een sieradenkistje zodat je thuis je sieraden niet meer kwijtraakt of wil je hem ook graag kunnen gebruiken om mee te nemen op reis? Ook dit zijn punten waar je rekening mee moet houden qua grootte van het kistje.

Het materiaal

Daarnaast is ook het vergelijken van het materiaal belangrijk. Een sieradenkistje zorgt niet alleen voor het opbergen van je sieraden, maar ook voor het beschermen ervan. Het is wel zo fijn als het materiaal van het sieradenkistje je sieraden goed beschermt. Zo zal een sieradendoosje met een pluche voering je sieraden beter beschermen dan een kistje dat je aan de muur hangt. Hoe luxer het sieradenkistje eruitziet, hoe beter je sieraden vaak ook beschermd zijn. Houd dan ook altijd je vooraf ingesteld budget voor ogen.

De 5 beste sieradenkist

1

MIRA Home Horlogekist

foto van een MIRA Home Horlogekist
9.4Expert Score
Stijlvol, praktisch, hout, fluweel, glas, bruin, kwaliteit, elegant, horloges, sieraden.

De MIRA Home Horlogekist/Sieradenkist is een prachtige en functionele opbergoplossing voor zowel horloges als sieraden. Het is gemaakt van stevig hout met een luxe fluwelen bekleding aan de binnenkant en een glazen venster aan de bovenzijde, waardoor het zowel een elegant als praktisch accessoire is. De bruine kleur voegt een warme en klassieke touch toe aan elke kamer of dressoir. De afmetingen van 27x20x13 cm bieden voldoende ruimte voor uw kostbare items zonder te veel ruimte in beslag te nemen. Deze kist is niet alleen perfect voor jezelf, maar ook een geweldig cadeau voor vrienden of familie.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Cheqo Luxe Sieradenbox

foto van een Cheqo Luxe Sieradenbox
8.4Expert Score
Stijlvolle, ruime sieradenbox, handige spiegel, duurzaam MDF, zwart.

De Cheqo Luxe Sieradenbox met Spiegel is een stijlvolle en praktische oplossing voor het opbergen van al je sieraden en accessoires. Deze bijouteriedoos, gemaakt van duurzaam MDF, is niet alleen een functionele opbergdoos, maar ook een mooie toevoeging aan je interieur. Met 3 laden en een ingebouwde spiegel is deze juwelendoos zeer ruim en biedt voldoende opbergmogelijkheden voor al je kettingen, armbanden, oorbellen en ringen.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Luxe Sieradenbox Met

foto van een Luxe Sieradenbox Met
8Expert Score
Stijlvol, handige indeling, spiegel, kwalitatief kunstleer, compact, élégant.

Ik heb onlangs de Luxe Sieradenbox met Spiegel – Bijouteriedoos Opbergbox – Juwelen Opbergdoos – Kunst Leder Zwart aangeschaft en ik moet zeggen dat ik uitermate tevreden ben over dit product. Het ziet er stijlvol uit met het zwarte kunst lederen materiaal en functioneert perfect als opbergdoos voor mijn sieraden. De ingebouwde spiegel is erg handig en de compartimenten bieden voldoende ruimte voor mijn juwelenassortiment.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Cheqo Sieradendoos Juwelendoos

foto van een Cheqo Sieradendoos Juwelendoos
7.3Expert Score
Stijlvolle, ruime sieradendoos; zacht fluweel, praktische indeling, elegant ontwerp.

Ik heb onlangs de Cheqo Sieradendoos/Juwelendoos/Horlogebox van 28x19x7cm in zwart velvet gekocht en ben zeer tevreden over het product. De doos is niet alleen stijlvol met zijn goudkleurige sluiting, maar ook erg praktisch met 8 ruime compartimenten en een speciaal ringcompartiment voor het netjes organiseren van mijn sieraden en horloges. Daarnaast bevat de doos 6 handige haakjes voor het ophangen van (bijvoorbeeld) kettingen en een elastisch vak voor het veilig en georganiseerd opbergen van andere kleine items.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Fain Luxe Sieradendoos

foto van een Fain Luxe Sieradendoos
6.7Expert Score
Stijlvol, ruim, duurzaam, handig, elegant.

Deze elegante, witte sieradendoos is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook zeer praktisch voor het opbergen van mijn sieraden. De verschillende compartimenten en lades bieden voldoende ruimte voor al mijn armbanden, kettingen, ringen en oorbellen op een georganiseerde manier. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en het fluweel aan de binnenkant beschermt mijn sieraden tegen krassen en beschadigingen.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart