Speelboog kopen? De 5 beste review

Een speelboog kennen we ook wel beter als een babygym. Het is een boog waar je kindje van kleins af aan al mee kan spelen. Er kunnen verschillende dingen aan de speelboog hangen waar ze graag naar proberen te graaien.

Wat is een speelboog?

Een speelboog is speelgoed om de ontwikkeling van je baby te stimuleren. Het is een boog die je over je kindje heen kan plaatsen als hij of zij op de grond ligt. Aan de boog zitten verschillende speeltje bevestigd zoals een knuffeltje, spiegeltje, lichtgevende speeltjes of knisperdoekjes.

Op deze manier wordt je baby uitgedaagd om met zijn handen en voeten op ontdekking te gaan. Hij zal proberen om tegen de speeltjes aan te slaan of te schoppen of proberen ze vast te grijpen. Op deze manier draagt een speelboog bij aan de ontwikkeling van je baby.

Ontwikkeling van je kind

Een speelboog is niet alleen leuk om mee te spelen, ook draagt het bij aan de ontwikkeling van je kind. Als eerste prikkelt het de zintuigen. Door de geluidjes, kleurtjes, muziekjes en knispers die hij hoort en ziet zullen zijn zintuigen geprikkeld worden. Hij zal nieuwe dingen zien en horen en nieuwe materialen voelen. Dit roept een reactie op, waardoor er ook ontwikkeling in zijn actie en reactie zal ontstaan.

Ook is het goed voor de lichaamscontrole. Hij zal zijn lichaam gaan trainen door met zijn handjes in de lucht proberen te grijpen en met zijn voeten er tegenaan proberen te schoppen. Op deze manier traint hij de controle over zijn lichaam, denk maar aan het ontwikkelen van evenwicht en iets vast leren pakken. Ook zal hij op deze manier meer kracht kunnen krijgen.

Soorten speelbogen

Er zijn verschillende soorten speelbogen die elk zijn eigen voordelen bieden. Zo zijn de meeste speelbogen van kunststof of hout. Deze kun je gewoon met of zonder speelkleed eronder gebruiken. Dit zijn dan ook de speelbogen die de meeste mensen hebben voor hun kind.

Ook zijn er tegenwoordig speelbogen die je kunt inklappen. Deze nemen thuis niet zoveel ruimte in beslag en is dan ook ideaal voor mensen die niet zoveel ruimte hebben. Ook kun je de speelboog zo makkelijk mee nemen. Daarnaast zijn er ook speelbogen die multifunctioneel zijn. Zo kun je ze later bijvoorbeeld gebruiken of een tentje van te maken.

De 5 beste speelboog

1

Little Dutch Wipstoel

foto van een Little Dutch Wipstoel
9.1Expert Score
Comfortabel, stijlvol, veilig, verstelbaar, inclusief speelboog, verkleiner.

De Little Dutch Wipstoel inclusief Speelboog en Verkleiner in Lightgrey is een geweldige aanwinst voor elke ouder die op zoek is naar een stijlvol en praktisch hulpmiddel voor hun kleintje. Het moderne en tijdloze ontwerp in lichtgrijs past moeiteloos in elk interieur, terwijl de comfortabele verkleiner en zachte stoffen ervoor zorgen dat uw baby in alle gemak kan ontspannen. De bijgevoegde speelboog met vrolijke speeltjes stimuleert de zintuigen en helpt bij de ontwikkeling van de motorische vaardigheden.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Tiny Love Tiny

foto van een Tiny Love Tiny
8.4Expert Score
Kleurrijk, stimulerend, muzikaal, verstelbaar, baby-vriendelijk, interactief, stevig, draagbaar.

De Tiny Love Musical Nature Speelboog in het Meadow Days thema is een geweldige toevoeging aan elke kinderwagen of autostoel. Deze speelboog biedt veel plezier voor baby’s met zijn kleurrijke ontwerp, zachte hangende speeltjes en rustgevende melodieën. De installatie is snel en eenvoudig dankzij de universele clips en de verschillende activiteiten houden je kleintje geïnteresseerd tijdens langere reizen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Hoogste kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Skye Scott Wipstoel

foto van een Skye Scott Wipstoel
7.9Expert Score
Comfortabel, veilig, interactief, gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk design, grijs, speelboog.

Ik heb onlangs de Skye & Scott Wipstoel Baby aangeschaft en ben er ontzettend tevreden mee. Deze grijze baby bouncer met speelboog biedt veel comfort en veiligheid voor mijn kleintje, terwijl het tegelijkertijd een stijlvolle en moderne uitstraling heeft. De schommelstoel is gemakkelijk in gebruik en de zachte, gewatteerde bekleding zorgt voor een aangename zitervaring voor mijn baby.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Skodie Babygym Houten

foto van een Skodie Babygym Houten
7.5Expert Score
Hoge kwaliteit, duurzaam, handgemaakt houten babygym.

De Skodie Babygym is een prachtig handgemaakt houten baby speelgoed dat zowel duurzaam als functioneel is. Vanaf de geboorte kunnen kinderen genieten van de speelboog die hun zintuigen en motorische vaardigheden stimuleert. Het is gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor het milieuvriendelijk is en een warme uitstraling geeft. De babygym is eenvoudig te monteren en kan gemakkelijk opgeborgen worden wanneer hij niet in gebruik is.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
5

Wipstoel Little World

foto van een Wipstoel Little World
6.4Expert Score
Comfortabel, stijlvol, stevig, veilig, gebruiksvriendelijk

Ik heb onlangs de Wipstoel Little World Stardust Black ’n Gray (inclusief speelboog) aangeschaft en ik ben zeer tevreden over dit product. Het moderne en stijlvolle design van de wipstoel past perfect in ons interieur en het is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen. De zachte, comfortabele en goed ondersteunende stoel zorgt ervoor dat mijn baby erg op zijn gemak is. De bijgeleverde speelboog met leuke speeltjes houdt hem bezig en stimuleert zijn zintuigen. De wipstoel is eenvoudig te verstellen naar verschillende posities, waardoor hij zowel kan liggen als zitten.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

Voor meer informatie over modieuze accessoires, bezoek ook onze blog over sieradenkisten.

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart