Scheendekker kopen? De 5 beste getest

De meeste die kennen het wel, je bent aan het voetballen en zonder dat je er erg in hebt heb je een schop tegen je schenen. Naast dat dit heel erg veel pijn doet kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Een breuk is immers snel opgelopen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Om je schenen te beschermen zijn er scheendekkers.

Wie gebruiken scheendekkers?

Als je gaat voetballen dan heb je scheendekkers nodig, dit is voor je eigen veiligheid. Een trap tegen je schenen is snel gegeven en doet heel erg veel pijn, je zult zeker niet de eerste zijn die op de eerste hulp komt te zitten. Om die reden moet je scheendekkers aandoen, die beschermen je schenen tegen trappen met voetbalschoenen. Voetbalschoenen zijn namelijk zo gemaakt dat je een harde trap tegen de bal kunt geven en die komen dus ook  hard aan op je schenen.

Hoe weet je welke je nodig hebt?

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke scheendekkers je nodig hebt, echter is het wel belangrijk dat je de goede hebt. Als je namelijk te kleine of te grote hebt dan beschermen ze niet goed, dan valt de functie weg van scheendekker. Als je niet precies weet welke je nodig hebt kun je iemand om hulp vragen, in een winkel weten ze precies welke je nodig hebt. Ook op internet staan er tabellen waaruit je precies kunt halen welke je nodig hebt.

Hoe draag je het?

Een scheendekker dragen is heel erg makkelijk, in het begin kan het even wennen zijn maar als je er eenmaal aan gewend bent merk je er niks meer van. Scheendekkers doe je bovenop je schenen en onder je sokken. Doordat je de sokken hoog zijn en stevig om je benen heen zitten verschuift de scheendekker niet. Ze zitten dus stevig onder je sokken vast en doordat ze niet kunnen verschuiven zul je er tijdens het voetballen ook geen last van hebben als je rent of trapt.

Waar koop je scheendekkers?

Scheendekkers koop je meestal in een sportwinkel, daar hebben ze scheendekkers te koop bij de voetbalspullen. Het voordeel van scheendekkers kopen in de winkels is dat je ze gelijk kunt passen, je weet dan zeker dat ze goed zitten en ook goed passen. Je kunt ze ook gelijk mee naar huis nemen en gelijk gebruiken als het nodig is. Natuurlijk kan het ook zijn dat je wel weet welke je moet hebben en dat je het niet hoeft te vragen in de winkel, dan is het een optie om ze online te bestellen.

Wat kosten scheendekkers?

Een scheendekker is niet zo heel erg duur, wel kun je het heel erg duur maken. Als jij ze van een bekend merk neemt betaal je daar natuurlijk ook naar, het is niet zo dat de werking van een duur merk beter is. Iedere scheendekker wordt getest op veiligheid, ook de dure maar dus ook de minder dure. Je hoeft niet bang te zijn als je een goedkopere neemt dat je niet goed beschermd bent. Wil je ook je meubelen beschermen? Vind hier de beste stoelbeschermers.

De beste 5 scheendekker van 2023

1

Twins Special SGL scheendekker zwart 

9.3Expert Score
Beste scheendekker uit de test

De SGL-7 is één van de beste scheenbeschermers in het Twins assortiment. Door zijn dikke foam laag geeft deze scheenbeschermer u de maximale bescherming. Hierdoor is de scheenbeschermer ideaal voor sparring sessies.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Easy Socks Scheenbeschermers voetbal

foto van een Easy Socks Scheenbeschermers voetbal
8.6Expert Score
De tweede beste scheendekker

Deze scheenbeschermers zijn ontworpen om voetballers te ontzorgen van een groot voetbalprobleem. Namelijk afzakkende of schuivende scheenbeschermers. Ze bevatten namelijk een extra sok die ervoor zorgt dat jouw scheenbeschermer voortdurend op zijn plek zal blijven zitten. Onze scheenbeschermers zijn er voor zowel kinderen als volwassenen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Avento Scheenbeschermers

foto van een Avento Scheenbeschermers
7.9Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Bij voetballen is het belangrijk om je schenen goed te beschermen. Deze Avento Pro-Style Soft scheenbeschermers beschermen het scheenbeen tegen veelvuldige stoten. Deze anatomisch gevormde scheenbeschermers hebben geïntegreerde kunststof kappen die de impact van een schok goed op kunnen vangen. Aan de bovenzijde zit een elastische verstelbare band met klittenbandsluiting en onder de voet een elastiek, zodat de scheenbeschermers goed op zijn plaats blijven zitten. De scheenbeschermers hebben ook een elastische polyamide enkelsok met impact protection om ook je enkels optimaal te beschermen. Verkrijgbaar in een zwart/rode kleurstelling.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Nike Charge Scheenbeschermer

foto van een Nike Charge Scheenbeschermer
7Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

voorzien van een vaste enkelsok

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gewicht
5

WOCA Scheenbeschermer sokken

foto van een WOCA Scheenbeschermer sokken
6.5Expert Score
Vijfde beste scheendekker uit de test

Met deze elastische scheenbeschermersokken blijven je scheenbeschermers tijdens het sporten op zijn plek. De scheenbeschermers zijn gemakkelijk te plaatsen in het vakje aan de voorzijde. Door de elastische en ademende stof is het draagcomfort optimaal.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart